Merhaba,
Ben de yaklaşık 2,5 yıl önce Medikal Park Göztepe'de doğum yaptım. 40+2 haftamda. Dokturum Mehtap Yazıcıoğlu'ydu. Normal doğum istiyordum. 40. haftaya kadar her şey yolundaydı. Bebeğimin başı aşağıda, normal doğum için her şey yolunda, aksi bir durum için herhangi bir sıkıntı görünmüyordu. En son 39+6 da kontrole gittim.3 gün sonra yani 40+2 de kontrole gittiğimi sanarken yatış verdi. Bebeğin suyunu bulanık gördüğünü, kaka yapma ihtimali sebebiyle bebeği alması gerektiğini yani doğumun sezeryan olması gerektiğini söyledi ve gitti. O ana kadar normal doğum istediğimden benim için şok edici oldu. Çok üzüldüm, çok ağladım ama sonuçta önemli olan bebeğimin sağlığı diyerek üzülerek durumu kabul ettim. (Şu an ki aklımla kesin başka bir doktora daha gidip gerçekten suyun bulanık mı değil mi diye kontrol edilmesini isterdim, o an güvenmekten başka çaremin olmadığını düşünmüştüm) Saat 16:00 da doğuma alacağını bildirmişti. Doğum esnasında da aksi tavrı beni çok gerdi. Fakat esas konu ameliyat bittikten sonra beni ara koridora beklemeye aldılar. Minimum yarım saat o koridorda hemşirenin gelip beni alıp, odaya çıkarmasını bekledim. Narkozdan şaşkınlıktan bilincim tam yerinde değildi. Yanımda yeni ameliyattan çıkan 2 hasta vardı onları götürdüklerinde; beni almayacaklar mı diye sordum, oradan biri hemşire beklendiğini söyledi sadece. Kapıda ailem defalarca sormasına rağmen onları da her sorduklarında şimdi çıkıyor diye oyalamışlar. Anlayacağınız Pazartesi günü olması sebebiyle ameliyathanenin,hemşirenin yoğunluğundan bana sıra gelemedi. O koridorda incecik bir çarşafla bekletilmem yüzünden hastaneden çıkmadan hastalandım. Mehtap Hanımın kendisi bir de antibiyotik yazdı. Lütfen düşünün hastaneden çıkar çıkmaz hastalandığınızı, solunum yollarınızın tamamen tıkandığını, öksürdüğünüzde, gıcık tuttuğunda dikişlerinizin patlayacak gibi olduğunu, gülmenin konuşmanın bile işkence olduğu bir ay boyunca evde maskeyle emzirip o ilk annelik tecrubenizin bebeğinizin kokusunu alamadan geçtiğini lütfen bir hayal edin. Ve neden? Sadece bir hiç yüzünden. İşini savsaklayan, önemsemeyen, yoğunluğu bahane ederek telafisi olamayacak bir durumu yaşatan bir hastaneyi bunca zaman sonra bu durumla ancak yüzleşebildiğim için sizinle paylaşıyorum farkındalık yaratması umuduyla. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Sevgiler