• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gözyaşı şişesi ister misiniz kızlar?

Sarissa

uyudun uyanmadın olacak..
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
9.766
37
358
Diğer
Gözyaşı şişelerini bilir misiniz?

Asırlardır farklı medeniyetlerce farklı zamanlarda,
bazen ölünün arkasından dökülen ve mezara gömülen acı gözyaşları için,
bazen savaşlara ve uzaklara giden baba ve kardeş için,
bazende birgün gelir ümidiyle bırakıp giden veyahut hiç ümit vermeyen sevgili için dökülen gözyaşlarını saklamak için yapılan zarif ince ve ufak kaplardır.
gözyaşı dolu olan bu şişeler, sevginin, özlemin, hasretin bir göstergesiydi,
günümüzde herşey gibi iyice dejenere olan gözyaşlarıda artık bu şişelere saklanmıyor,
kısa süreli bir hüznün sonunda bir kağıt mendile silinip buruşturularak bir köşeye atılıyor.

Birde güzel hikayesi vardır;
Mezomorta Hüseyin Paşa seferden döndüğünde hanımı Hanife Hatun, Hüseyin Paşayı kapıda karşılar.
Beklerken biriktirdiği göz yaşlarını Hüseyin Paşanın ayaklarının dibine kapı eşiğine döker.
Hüseyin Paşa basmaya kıyamaz ve Hanife Hatun'un elinden aldığı şişeden bir damlayı Hanife Hatun'un yanak üstüne damlatır.
Daha sonra ordaki damlayı dudaklarıyla alır.
Allah senin hasretini bir daha göstereceğine şu damlaya muhtaç bıraksın razıyım der ve sarılırlar.(Alıntıdır.)

ben eşim askere gittiğinden beri biriktirecek olsam ev dolardı sanırım:)
Allah ağlatmasın elbette ama kimler için biriktirirdiniz bakalım?

benimde sevgilim askerde gideli 2 gün oldu her aradığında ağlıyorum ne zor şeymiş asker yolu beklemek

Son düzenleme:
tam 14 aydır bekliyorum yüreğimi.1 ay daha aglıcam ve biiticek allahın izniyle..

az kalmış güzeller gizeli:) ağlamak yok artık.
bizim de bir ayımız kaldı.
yok illa ağlamak istiyorum diyosan
bir şişe de sana gönderelim...

badem gözlüm
herşeyim biricik kocam
onu çok özlüyorum ama ağlamak yok söz verdim ona
onun için ağlarım ağlarsamda

ben o sözleri hiç tutamıyorum yaa.
işin kötü tarafı bazen konuşurken de ağlıyorum.
onun morali bozuluyor iyice.
ah ben:oklava:

ilk kez askere gittiğinde olmuştu ama
şimdi bağışıklık kazandım :roflol:

geçen hafta sonu boluya gitmiştim, orda müzeyi gezerken görmüştüm ve resmini çekmiştim.

dsc01712jvu.jpg

bunlar gözyaşı şişeleriymiş.

ahh harikasın canım.
çok teşekkür ederim.
ben de yüklemek istemiştim ama nasıl resim yüklendiğini
bilmediğim için uğraşmadım.
teşekkür ederim.
böyle daha anlamlı oldu.
ama ne güzel şeyler değil mi?
bayılıyorum ben bu şişelere...

ahh harikasın canım.
çok teşekkür ederim.
ben de yüklemek istemiştim ama nasıl resim yüklendiğini
bilmediğim için uğraşmadım.
teşekkür ederim.
böyle daha anlamlı oldu.
ama ne güzel şeyler değil mi?
bayılıyorum ben bu şişelere...

rica ederim canım, çok güzel oldu böyle dediğin gibi. tam denk geldi kaydirigubbakcemile3yerimseniben

çok ilginçmiş ilk def duydmm
ama nasıl oluyo ağlarken bunu mu tutuyolar :)

evet ağlarken gözün kenarından damlaların şişenin içine dolmasını sağlıyorlar.

daha önce duymamıştım güzel paylaşım canım sağol.bende eşim askere gittikten sonra kaç tane doldururdum o şişelerden:)ALLAH ağlatmasın hepimizin yüzünü güldürsün

ben daha önce duymuştum::( nasıl doldurcaz ki nerden alcaz bide bunların ufakları

var gözyaşlarını doldurup kolye gibi taktıklarını okumuştum ve resmide vardı çok hoşuma gitmişti

ilk defa duyuorum dogrusu
paylasimin icin tskler canim
insallah akan göz yaslarimiz dayima mutlulukdan olsuna.s.

ben daha önce duymuştum::( nasıl doldurcaz ki nerden alcaz bide bunların ufakları

var gözyaşlarını doldurup kolye gibi taktıklarını okumuştum ve resmide vardı çok hoşuma gitmişti

ay dedigin gibi o kücüklerinden olsa bulsam hemen alirdim sanirim ve en mutlu oldugum anda akan göz yaslarimi birikdirip takardim ve en mutsuz oldugum anda ona bakar mutlulugumu hatirlardim herhalde

özellikle hikayeden çok etkilendim çok teşekkürler paylaşımın için...yerimseniben
Allah seni ve sevdiğinden ayrı olanları tez zamanda kavuştursun dilerim ki...ben de sevgilimin yolunu gözlemiştim askerdeyken...çok iyi bilirim o duyguyu...:Saruboceq::çok üzgünüm:

Back
X