Gr atmas!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tek sorun yaş mı ben suan evlilik düşünmüyorum zaten sadece bu hep aklımda oldugu için sizinle paylaşmak istedim yanlış anlaşılmasın lütfen...

şimdiden bunun için bu kadar üzülme bence de erken bir takım şeyler için.bakalım zaman gösterecek.hakkında hayırlısı olsun.ilişkinizi ilerler de evliliğe giderse, o zaman iki aile birbirini tanırsa, senin mutluluğunu huzurunu görürlerse belki sorun da azalır

zamana bırakman lazım herseyi ailen senin onula mutlu odlunu herseyin yolunda oldunu görünce aileler bir araya gelince ancak buna karar verilebilir bunları düşünme ve problem etme ypoksa sevgilinlede sorunlar aysarsın canım zaman sadece

Bence de zamana bırakın herşeyi

Sonuçta ailen de bir yerde haklı çünkü insan bu karpuz değilki içini açıp bakasın

ınsanlar çoğu kere aman ailesi önemli değil ben sevdiğim insana bakarım desede aileler uyuşmayınca mutlaka bir problem çıkıyo.

En güzeli herşeyi zamana bırakmak

slm canım bendede aynı sorun var bende şuan birisiyle görüşüyorum ben 24, o 25 yaşında annesini on senedir tanıyoruz hatta yeğenimin bebek mevlidine bile gelmişti bize babasıyla babam cuma namazında yan yana namaz bile kılmışlar bizde oğluyla tesadüfen tanıştık başka bir ilde ve sınav çıkışı
annesi benim resmimi görünce tanımış ve çok sevinmiş onlar aile olarak beni çok benimsediler annesi bi kazak görsün alayımmı die arıyormuş oğlunu babası beni yakından görebilmek için iş çıkış saatimi beklemiş bi kaç kere hatta bi tanıdığımız onların apartmanda her seferinde soruyormuşlar gelinimiz nasıl iyimi die hatta kadına nesi eksik falan diye sordurdular geçen gün eğer isterlerse hemen yüzük takarız demişler kiraya çıkarmıcaz diyerekten ev aramaya başlamışlar almak için
ama annem ileri sürdüğü bahane biz uyuşamayız neymiş kürtmüşler çok titizmişler otoritermişler çocuk et çok svermiş biz uyuşamazmışız biz otsa ot etse et nebulursak onu yiyiyormuşuz ama kararsız bi yandanda olur diyo bi yandan olmaz diyo deli olucam he benimkinin geçirmiş oldu iki önemli ameliyatıda var 12 platin var omurilikte ve aynı hastalık kardelşimde de var onun dr bile götürdük adresini alıp bana sormuyolarki sen nasıl anlaşabiliyomusun bazen diyorum çok iyi anlaşıyoruz sırf ben kızıyorum die eve girmeyen çocuk dışarı çıkmaz oldu sorduklarında kaynanam kızımı üzer çok geziyo demiş diye söylüyor hiç yemediği yemekleri sırf ben istiyorum diye yemeye başladı tanıyanlarda benden sonra çok değiştiğini söylüyor ama aileler uyuşmayıncada olmaz ki bi yerde patlak verir bizde annemi ikna etmeye çalışıyoruz zaten bu sadece doğu doğumlu çocukluğu burda geçti köye bile gitmiyorlar hani kültür farkı denebilecek bir durum söz konusu değil ama aileler hep evletlarına en iyisini isterler kimseyi yakıştıramazlar bizde zamanaa bıraktık zamanla belki ailemde razı olur fark olmadığını görüpte kısmet birazda ama sabır çok önemli canım iki tarafında sabırlı olması lazım bu aşamada .....

kültür çatışması olur mu demene gerek yok şimdiden bi sorun var gibi görünüyor zaten. aslında olmaması gerekir ancak her aile bunu kabul edemeyebilir.

ben şu kısma takıldım daha çok 18 yaş ve 4 yıllık ilişki... :)

konu sadece et sevmesi, seni sıkması falan değil. çok dar düşünmemek lazım. bence evet kesinlikle kültür çatışması olur. bakın hayatınız sadece yemek sofrasında veya misafirlikte geçmicek. sizin çocuğunuz olucak, isim konusundan adetlerine kadar herşey size ters gelecektir. sizin kıyafetiniz, gelenkeleriniz, yaşama tarzınız illa ki bir yerden patlak verecek.

çok çok sevdiğim 2 İstanbullu arkadaşım, doğulu kişilerle evlendiler. hemde aşık olarak evlendiler. biri boşandı diğeri boşanma aşamasında. her ne kadar İstanbulda yetişmiş olsa da onun kökeni orası, değişebileceğine inanmıyorum. tabi siz böyle olaaksınız diye bir kural yok. ama çok çok ince düşünülmesi gereken bir olay.

hem arkadaşların dediği gibi yaş daha 18 durun yahu ne aceleniz var :umursamaz:

Kürt olsun ne olacak ki?İnsan mı sen ona bak.Bu yüzyılda ırk ayrımı yapmak ...Şaşırıyorum doğrusu.Aynı şehirde doğup büyüyenler bile sorun yaşıyor,hiçbir şeyin garantisi olmaz.Bak bakalım sana değer veriyor mu,seni olduğun gibi kabul ediyor mu?Zaten 4 yıldır devam ettiğine göre kalbine de ,aklına da hitap ediyor sevgilin.Kürt erkeği dobra olur,sevdiğini korur,dizilerdeki gibi değildir.yerimseniben Çok sevdiğim Kürt arkadaşlarım var,kimseye değişemeyeceğim.opuyorumnanaktan

benim babam da beni istemeye geleceklerinde direk kürt alevi falan değildir umarım diye sormuştu. çok milliyetçidir, eşim kürt olsa vermezdi asla.

senin sorununa gelince 18 yaşındasın 4 senelik ilişkin var ve ailenin bunu biliyor olması bana enteresan geldi. şu anda yapabileceğin bişey yok ki zaten. bi oku, işini eline al, bunları sonra düşünürsün (ay annem gibi konuştum bu arada)

kültür ve yasam tarzi cok degisik oluyor, hele kürtlerde cok daha farkli benim kiz arkadasim karadenizli ve ailesini dinlemeyip bir kürtle evlendi simdi kiz iki gözü iki cesme agliyor keske ailemi dinleseydim diye,
onlarin yasam tarzi cok farkli hanimlarina davranislari adetleri töreleri cok iyi düsünmen lazim...

tatlim benim esim zaza. aileler arasinda bu konular bir kere bile acilmadi, insan insan olduktan sonra gerisi onemsiz cunku. ben mutsuz olacaginizi sanmiyorum...biz de bir problem yok mesela...siz aranizdaki iliskinin iyi olacagini, sizin icin bu durumun sorun olmayacagini dusunuyorsaniz aileleri ve cevrenizdekileri dinlemenize gerek yok hayatim...

arkadaşlar hepinizin yorumlarına tek tek teşekkür ederim....:hulya: herkesin kendine göre bi görüş açısı ve doğruları var sagolun hepiniz

tatlim benim esim zaza. aileler arasinda bu konular bir kere bile acilmadi, insan insan olduktan sonra gerisi onemsiz cunku. ben mutsuz olacaginizi sanmiyorum...biz de bir problem yok mesela...siz aranizdaki iliskinin iyi olacagini, sizin icin bu durumun sorun olmayacagini dusunuyorsaniz aileleri ve cevrenizdekileri dinlemenize gerek yok hayatim...

yorumunuz beni gercekten cok mutlu etti inşallah hiç bi sorun çıkmaz cok sagolun ne yasımla ne de ilişkim hakkında bi eleştiride bulundnz teşekkür ederimm .....a.s.

anladığım kadarıyla ailen anlaşamayacak yapıda...ki bende böyle bir durumda olsam ne kendim aşığım aşık der evlenirim, ne de çocuğumun evlenmesine razı gelirim...elbet bir gün çatışma çıkar görüşlerde... en basiti çocuğun senin gibi yetişebilcek mi onu düşün? ben böyle ilişkilere olumlu gözle bakmıyorum,beni kınayan ya da kızan olabilir ama arkadaşlık ve evlilik çok farklı şeyler sonuçta...

mutlu olunmz diye bir kaide yok
yalnız arkadaşlarında dediği gibi
faklı ırklarda değil farklı yaşam standardında olmamak önemli olna
eğer yaşam şekliniz, hayata bakışınız birbirie yakınsa sorun olmaz
ama yok eğer farklıysa maalesefki sonuç hüsran olabilir
ve ayrıca aileler herzaman biraz haklıdır
sen gözünü onla açmışsın 14 yaş henüz çocuk yaştır
öğreneceğin çok şey var yaşama dair
yaşayarak öğrenebilirsin ancak
birazda aileden yardım alarak

Back
X