Grip olmalarına rağmen bizi ısrarla yanlarına çağırdılar

gunesdogacakk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
316
286
53
Eşimin ailesi eğitim seviyesi düşük bir kesim. Ama çok çok iyiler, şuana kadar onlarla herhangi bir sorun yaşamadım, çok da severim hepsini. Dün kayınvalidemlerdeydik. Eşimin amcası da kayınvalidemlerin üst katında oturuyor. Israrla yukarı çağırdılar ben eşime gitmek istemediğimi söyledim, hissettim sanırım bir şeyler yolunda gitmeyeceğini. Hepsi ısrar edince yukardan da sürekli çağırınca kırmak istemedim kimseyi. Daha kapıdan geçer geçmez kızlarının grip olduğunu gördüm. ( Dershaneye ve okula gidiyorlar ) biz geri inelim sen grip olmuşsun dedim. Güldüler. Yanınıza geçmeyecez dediler. Ben tabi çok tedirgin oldum yüzüme de yansıyor her şey. Beni en köşede oturttu eşim. Şaka gibi çözümü bu yönde buldu. Ben birkaç ay önce covidden amcamı kaybettim. Kronik rahatsızlığı vardı aynı durum babam da var o kadar çok korkuyorum ki . Her gece dualar ediyorum. Eşim bu korkumu bilmesine rağmen hiçbir şey demedi orda tüm akşam oturduk. Üstelik benim için de riskli bir durum . İlerleyen zamanlarda da kızı geldi bizimle oturdu. Ben kalkalım artık dedikçe hep bir şeyler getirdiler önümüze. Ayıp derler kalkılmaz derler. Sonra konu bebekten açıldı neymiş doğunca bebeğin gözüne limon damlatacaklarmış. Daha 18 haftalık hamileyim. Ben neler neler duyuyorum. Çiçekler ezip ezip bebeğe süreceklermiş . Gelinime bakmam ben yaparım demesi ile bittim ben tabi. Limon asit olmaz, bebeğin gözleri henüz gelişmemiş olur mu öyle şey dedim. Şimdiden söyleyeyim ben hiçbir şey yaptırmam dedim. Hepsi üzerime geldi hamile halimle bunlar batıl inanç değil vs vs. Eve gelir gelmez çok ağladım ve bütün gece uyuyamadım. Çok endişelendim. Aslında çoğu zaman kendimi rahatlatmanın bir yolunu bulurum ama bunu yapamadım stresim geçmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum 😔

Bu nedir ya 😩
Valla grip deyip küçümsemeyin covid olmasa bile düşüncesiz eşimin ailesi 30 günlük bebeğimi sevmeye gelirken babası grip geldi . Çocuğum ertesi gün nefes alamadı hastalandı tam 1 hafta öldüm öldüm dirildim tıkanacak nefes alamayacak siye .
o gün bana büyük ders oldu . Bırak akrabayı annem dahi olsa asla ne evime alırım ne giderim . Herkes telefondan ah ah çok geçmiş olsun dedi sadece .
sizde gerekirse eşinizi bile karşınıza alıp saçma sapan şeyleri çocuğunuza yapamayacaklarını söyleyin ..
onlar kendi çocuklarını istedikleri gibi büyütmüşler şimdi sıra sizde .. kimseye fırsat vermeyin

El birliğiyle üstüne üstüne gelmişler sende buna yol vermişsin.Hamile hamile neden geziyorsunuz bilmiyor musunuz korona olunca hiç bi ilaç alınmadığını.İyi valla hamile olduğumu öğrendiğimden beri ne anamı ne babamı gördüm kimseye gidemedim ,evime alamadım.Siz böyle fink fink gezip tozun diye mi? Siz suçlusunuz oraya kadar gitmişsiniz tabi çağırırlar.

18 yaşındaydım, gözümde çıkan bir sey için limon damlat dediler. ben de daha küçüğüm herkesten çabuk etkileniyorum, aileden uzaktayım bir de. gözyaşı gelen yere damlattim. oyle bir acı ki tarifi yok. gozumden bir damla yas bile gelmedi. gözümü açamadım da. kör oldum galiba dedim.

bebeğinize sakin bunu yaptırmayın, yazıktır.

Covid varken kayinvalidenlere giderseniz böyle olur. E oraya geliyorsunuz bize niye gelmiyorsunuz derler, bu tipler hayırı cevap olarak kabul etmezler. Aile ziyareti yapmak zorunda misiniz? Daha yeni yakınınızı kaybetmişsiniz birde bu hastalıktan.

Sakın limon falan damlatmayın, asit var onun içinde saçmalamasınlar.

E tabi bebek ya, minik ya, konuşamıyor ya, can havliyle bağırdığında “ay ağlıyor mu ay bebek hep ağlar zaten çok normal” diyip sıyrılıverecekler. Sonra da bu pandemide oturup bir de göz doktorlarına taşınacaksınız. Sonra da geçmiş olsun diye uzaklardan telefon açarlar tabi zahmet ederlerse. 😡

En temizi, madem ki limon bu kadar yararlı, kendi gözünüze bir damlatın bakalım diyin.
Ciddi ciddi mutfaktan limon sorun.

Hık mık edip çekinecekler, can tatlı tabi.
Kendinize acıyacak diye yapamadığınız şeyi el kadar bebeğe nasıl yapacaksınız onun da canı acıyor nasıl kıyıyorsunuz diyin. Amma da uzattın biz birşey dememiştik diyip geri çekilecekler.

Ama bu noktada size saygı duymayı da öğrenmiş olacaklar. 😊

Bu tip taleplerle sizi test ediyorlar, oturup kırılırlar diye çekinirseniz üstünüze daha da gelirler çok daha kötü olursunuz, ciddi kavga çıkar. Sınırınızı baştan çizerseniz ilişkileriniz düzgün yürür.

Eşimin ailesi eğitim seviyesi düşük bir kesim. Ama çok çok iyiler, şuana kadar onlarla herhangi bir sorun yaşamadım, çok da severim hepsini. Dün kayınvalidemlerdeydik. Eşimin amcası da kayınvalidemlerin üst katında oturuyor. Israrla yukarı çağırdılar ben eşime gitmek istemediğimi söyledim, hissettim sanırım bir şeyler yolunda gitmeyeceğini. Hepsi ısrar edince yukardan da sürekli çağırınca kırmak istemedim kimseyi. Daha kapıdan geçer geçmez kızlarının grip olduğunu gördüm. ( Dershaneye ve okula gidiyorlar ) biz geri inelim sen grip olmuşsun dedim. Güldüler. Yanınıza geçmeyecez dediler. Ben tabi çok tedirgin oldum yüzüme de yansıyor her şey. Beni en köşede oturttu eşim. Şaka gibi çözümü bu yönde buldu. Ben birkaç ay önce covidden amcamı kaybettim. Kronik rahatsızlığı vardı aynı durum babam da var o kadar çok korkuyorum ki . Her gece dualar ediyorum. Eşim bu korkumu bilmesine rağmen hiçbir şey demedi orda tüm akşam oturduk. Üstelik benim için de riskli bir durum . İlerleyen zamanlarda da kızı geldi bizimle oturdu. Ben kalkalım artık dedikçe hep bir şeyler getirdiler önümüze. Ayıp derler kalkılmaz derler. Sonra konu bebekten açıldı neymiş doğunca bebeğin gözüne limon damlatacaklarmış. Daha 18 haftalık hamileyim. Ben neler neler duyuyorum. Çiçekler ezip ezip bebeğe süreceklermiş . Gelinime bakmam ben yaparım demesi ile bittim ben tabi. Limon asit olmaz, bebeğin gözleri henüz gelişmemiş olur mu öyle şey dedim. Şimdiden söyleyeyim ben hiçbir şey yaptırmam dedim. Hepsi üzerime geldi hamile halimle bunlar batıl inanç değil vs vs. Eve gelir gelmez çok ağladım ve bütün gece uyuyamadım. Çok endişelendim. Aslında çoğu zaman kendimi rahatlatmanın bir yolunu bulurum ama bunu yapamadım stresim geçmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum 😔
hastalik konusunda sonuna kadar haklisiniz.
cocugun gozune limon falan sıkılmaz tabi bunu yapacaklarini sanmiyorum, benim esimin aileside tamamen (kendilerince) espiri yapiyorum diye bebegin agzina kim tukururse huyu ona cekermis falan diye gelip gidip konusuyorlardi,hormonlarin tavan oldugu bir donem esimde kendileriyle ayni muhabbete katilip ee kim tukurecek simdi bu cocugun agzina diyince, senin agzina kim tukurduyse o tukurmesin mumkunse olmamişsin çunku yapamamislar dedim 🤭
bir dahada kimseden duymadim bu lafi.
sizede bir daha limon sikacagiz derlerse daha ciddi ve sert bir ses tonuyla net tavrinizi koyun.

Bir kere yüzüme limon sürmüştüm yandım yandım. Ağlamayın stress yapmayın siz ama bebek olduktan sonra tepkinizi sert koyun. Benim bebeğim ben bilirim deyin.

Sınırını bilmeyen eş ailelerine en iyi ilaç mesafe, az konuşun az gülün bu insanlarla, fazla muhatap olmayın, varsın kibirli desinler. Benim eş ailesi de böyle, gereksiz insnların saçma sapan soruları, ısrarları, sinir olurdum. Bırakın konuşmayı böylelerinin yüzüne bakmıyorum artık. Rahatlık buymuş. Bizim insanımız mütevazilikten anlamıyor işte, hemen tependeler böyle.

Eşiniz gerçekten çok düşüncesiz ya covidden yakininizi kaybetmenize rağmen çok aşırı rahat

Sen/siz hızlıca kendi kafesine geçmelisin.
Dönüşü yok bunun,taviz verirsen bırak karşılığını almayı saltanat kurarlar ailene.
Sen bir ailesin esin ile de paylaşımlarına belirtebilirsin.
Olmayıversin kimse yanında su durumda cokta gereği yok inan insan tek başına yapmayı bakmayı herseyi becerebiliyormuş sadece naza çekiyormuşuz aslında kendimizi.
O yüzden ağlamayı kesip dooobarlan 🤗

Kesinlikle baştan tepkini koy
Hoslanmadigin şeyleri soyle
Rahatsiz olduğun durumu belirt
Yoksa bu tarz kisilerle anlaşmak zor
İnsan düşüne düşüne hasta oluyor
Benim eş aileside çok çok cahil
Ben mesafeliyim buna rağmen onlar kendi kendilerine samimiyet kuruyorlar
Kaynanam birşey yokmuş gibi samimiyet peşinde.
Ama mesafemi koruyacağım.

Bir tanidigimin Kayınvalidesi Yeni doğan bebeğine ondan habersiz turşu suyu vermiş ölümden döndü bebek hastanelerde falan yattı
Bir başkası da mandalina suyu vermişti

Bende normalde sessiz çok hayır diyemeyen çekingen bir gelindim ama kızlarımın bebekliginde içimden Fatma Girik den hallice bir kadın çıkıyor 🤭 isimlerini koymaktan tutunda akliniza gelen hiç bir konuda hiç kimseye söz hakkı vermedim tavsiye ederim çok güzel oluyor

Back
X