Grip oluyorumm olan yada geciren varsa yardim lutfen

Tkale

Minigim benim
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
583
2
46
Avustralya
Kizlar 8+1 hamileyim ve grip oluyorum baslangicindayim suan..
Cok korkuyordum birinden bana gecer diye ve gecmis.. Napicam nasil gecircem nelere dikkat etmem lazim tam olarak bilmiyorum..
birazdan marketten portakal greyfurt falan alicam bol bol tuketicem ama onun disinda nelere dikkat etmeliyim ?
Birisinden duymustum ateslenmemek lazimmis bebek icin iyi degilmis ?
Isin kotu yani bulantilar yuzunden birseyde yiyemiyorum dogru duzgun, insallah tam ilerlemeden atlatirim :2:

Cok korkuyordum birinden bana gecer diye ve gecmis.. Napicam nasil gecircem nelere dikkat etmem lazim tam olarak bilmiyorum..
birazdan marketten portakal greyfurt falan alicam bol bol tuketicem ama onun disinda nelere dikkat etmeliyim ?
Isin kotu yani bulantilar yuzunden birseyde yiyemiyorum dogru duzgun, insallah tam ilerlemeden atlatirim :2:

canim bolbol su ic ayrica...surekli dinlen, ne kadar cok dinlenirsen o kadar cabuk gecer...ev isi falan yapma, birak kalsin, bebisden oneli degil ev isi sonucta...

bende 5.hftda grip olmuştum..boğazım çok ağrıyodu..bol bol dinlen mandalina kivi ve portakal tüket...birde boğaz ağrısına ballı limonlu ıhlamur çok iyi geliyor..geçmiş olsun...

canim bolbol su ic ayrica...surekli dinlen, ne kadar cok dinlenirsen o kadar cabuk gecer...ev isi falan yapma, birak kalsin, bebisden oneli degil ev isi sonucta...

yapmiyorum zaten cnm dinleniyorum sabahtan beri portakal limon felan yiyorum

bende 5.hftda grip olmuştum..boğazım çok ağrıyodu..bol bol dinlen mandalina kivi ve portakal tüket...birde boğaz ağrısına ballı limonlu ıhlamur çok iyi geliyor..geçmiş olsun...

Tuketiyorum canim. Aksam olunca daha cok belirginlesti :(

benden de bir tavsiye eğer ilaç kullanıyorsanız greyfurt zararlı... ilaçlarla etkileşime giriyor aman dikkat...
8 haftalıkken bende gribe yakalandım 12. haftama kadar doğal yollar haricinde hiçbirşey kullanamadık ama hastahanelik oldum :( vitamini bile serumla verdiler... sonrasında 1 ay kadar 750 mg bir antibiyotik ve ateş düşürücü ilaç kullandım... şuan 18+6 haftalığız ve hala geçmedi :( en başından çok dikkatli olmak gerekiyor hamileler ilaç kullanamadığından atlatamıyorlar çünkü... bol bol sıvı tüketin ve dinlenmeyi asla ihmal etmeyin (benim en büyük hatam bu oldu) meyve ve özellikle ayva iyi geliyor diye biliyorum umarım sizinki ilerlemez ... şimdiden geçmiş olsun :49: :49:

BOĞAZ AĞRISI YADA YANGISI İÇİN LİMONLU SICAK TUZLU SU..ama çok sıcak olmasın..yavaş yavaş içersin..birde ateşinin38 in üzerine çıkmaması lazım...bol bol sıvı ılık yada sıcak,dinlenme,,sıcak çorba ..portameyve vb şeyler...çok geçmiş olsun...

bende yeni geçirdim. bol bol ballı ıhlamur, portakal ve yatmak. boğazın ağrıyorsa tuz-karbonatlı suyla da gargara yapabilirsin. ateşin 37 i geçince doktora git. buscopan veriyorlar. ateş özellikle ilk dönemlerde çok önemli. çok geçmiş olsun.

canım cok gecmıs oldun bol bol ıstırahat et ballı ıhlamur,nane lımon ve meyve cok ıyı gelıyor burun tınanıklıgın varsa tuzlu su cek burnuna bogaz agrısınada karbonatlı gargara bunlar harıcınde yapabılecegın pek bısey yok zaten sakın adacayı yada dıger bıtkı caylarından tuketme cunku onlar dusuk rıskı olabılıyor canım tekrar gecmıs olsun

Bende 8, haftamda agır grip geçirdim ilaçta alamadım bol bol ıhlamur kış çayı nerdeyse kovalarla ıhlamur içtim bide boğazlarını yumuşatmak istiyorsan bal
öksürüğün varsada bal ve toz zencefili karıştırıp sabahları 1 kaşık ye hemen öksrüğü kesiyor zararıda yok araştırabilirsin sıcak su+ limon+ bak bunuda karıştırıp boğazını yumuşatması için tüetebilirsin en önemliside istirahat ben çalıştığım için hiç dinlenememiştim süründüm resmen 3 hafta allah acil şifalar verssin

sagolun kizlar.. dun bayagi bir kotuydum esimde ise gitmedi nane limon, meyve cok tukettim bol bol dinleniyorum..
bugunde evde bol bol dinlenicem, tek huzursuzlugum hicbir sey yiyemiyorum :(

25 haftalık hamileyim ve sanırım nezle gibi bişi olucam :( halsizlik başladı hapşırık ta yanında sanırım bende hastalanıyorum.İlk hamileliğimdede çok ağır geçirmiştim bol c vitamini ve serumla gerçirmiştim inşallah bu defa serumluk olmadan geçer.Birde hapşırdıkça idrar kaçırıyorum o çok komik ve kötü dakka başı iç çamaşırı değiştir uf ya inşallah kendiliğinden geçer :(

Back
X