Gss Prim Borcu

elif5541

Anasının Kızı :)
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2013
1.913
599
198
35
arkadaşlar bu gss prim borcu cıkan oldumu ya 3800 tl prim borcu cıktı ki o tarihte ssklı olarak çalışıyodum itiraz ediliyormu bilgisi olanlar söyleyeblirmi? Nereye başvurdunuz?

GSS ye 01.01.2012 tarihi itibarıyla geçildi.
Yani bu tarihten itibaren Sosyal güvenceniz olmalı.
Son 1 yılda 90 gününüz varsa, işten çıkmanız halinde ilk 100 gün GSS primi tahakkuk etmez.
Siz GSS kapsamına girmemişseniz şayet (2012 den itibaren SSK lı iseniz) en yakın SGM nin Sağlık servisine müracaat ederek borcunuzu sildirebilirsiniz.

mrb cnm 24.01.2012 tarihinde başladım aralıksız aynı şirkette ssklı olarak devam ediyorum silinebilirmi ?

GSS prim borcu ne yav? Kimlere çıkıyormuş bu borç???, niye çıkıyormuş??

GSS prim borcu ne yav? Kimlere çıkıyormuş bu borç???, niye çıkıyormuş??

Genel Sağlık Sigortası cnm bende anlamadım ben çalışıyorum bana borc cıkmış sgkya gelir testi bildirmek gerekiyormuş çalışıyorsan eğer

mrb cnm 24.01.2012 tarihinde başladım aralıksız aynı şirkette ssklı olarak devam ediyorum silinebilirmi ?

Tabi ki silinir.
24.01.2012 den önceki 1 yılda 90 gününüz varsa hepsi silinir.
24.01.2012 den öncesi boşsa sadece 24 günlük GSS prim borcunuz olur.
En yakın Sosyal Güvenlik Merkezine giderek sildirebilirsiniz.

Tabi ki silinir.
24.01.2012 den önceki 1 yılda 90 gününüz varsa hepsi silinir.
24.01.2012 den öncesi boşsa sadece 24 günlük GSS prim borcunuz olur.
En yakın Sosyal Güvenlik Merkezine giderek sildirebilirsiniz.

24.01.2012 tarihinden öncede 1 yıllık çalışmışlığım var saol cnm içimi ferahlattın :)

Sigortanız eksiksiz, giriş çıkış yapmadan yatıyor değil mi?

E-devletten bunu kontrol edebilirsiniz.

Benim abim de şuan çalışmıyor ama kime ne borç yuttursak kardır mantığıyla askerdeyken bile borç tahakkuk etmiş.

Nufüsünüzün olduğu kaymakamlıkta SYDV var, oraya gidip gelir testi yaptırın ama birde Alo 180i arayıp yanlışlık var mı öğrenmeye çalışın.

Devlet güya herkesi sigortalı yapıyor ama almadığı sağlık hizmeti için bile aylık borç çıkarıyor.

Abim SYDVye gidip test yaptırdı. 3500 küsur borç 300 tl civarına indi.

Umarım yardımcı olabilmişimdir,

Son düzenleme:

Saol SYDV da sgk kurumuna yönlendirdi artık salı günü gidicem saol bilgin için

Bem eşin bakıyo bunlara bi aorarim isterseniz.Ama bildiğim kadarıyla itiraz dilekçesi veriyorsunuz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu borç çıktığğı sırada nişanlım askerdi askerden geldikten 20 gün sonra işebaşladı 2 yıldır da eksiksiz olarak sigortası ödeniyordu geçen bir baktık 2800 lira borç çıkmış askerlik terhis belgesini götürdü sgkya zaten orada sisteme girince 2 yıldır da sigortasının yattığı çıkmış sadece arada işsiz geçen 20 günlük 90 lira borç çıktı onu ödedik. Halbuki orada görüyorsun di mi bu adam o tarihlerde asker sonrada hep sigortası yatmış sisteme de giriliyor neden hala borcu işteliyorsun itiraz etmesek gidip ödesek ödediğimizle kalacağız yani kesinlikle gidin itiraz edin siliyorlar o zaman.

Doğru cnm işte nerden para alcaklarını şaşırıyorlar saol bilgin için gidip itiraz edicem sildirebiliyormuşum:)

ben de şimdi sgknın sitesinden girip baktım 'GSS Uygulaması kapsamında tescil kaydınız bulunamamıştır.' yazıyor. :26:

Babada cikmisti bimer e şikayet ettim borç 3.650 idi 150 indi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…