Güçlü kadın ?

meikeduran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
13
2
1
29
Merhaba kızlar bende derslerinde başarılı bir genç kız ve ilerideki hedefim kendi ekonomik bağımsızlığını kazanmış birey olarak hayatıma devam etmek . Tıpkı diş hekimi olan annem gibi ancak bir sorun var. Annemin herşeyle tek tek ilgilenme çabası babam için adeta bir çıkış olmuş oldukça rahat . bizim okul ve sosyal hayatımız ev işleri herşey onun üstünde. çevremizde bizim tersimiz olan ailelerde oldukça var fakat onlar gibide kesinlikle olamak istiyorum. Dengeyi nasıl yakalarım

Canım ,
Bende çalışan,ekonomik bağımsızlığı olan aynı zamanda bir eş ve anneyim.
Bir evde denge ister istemez Kadın oluyor zaten.Kimimiz annen gibi herşeyi kendi yapmak istiyor.Ki bu çok yoruzu ve adeletsiz oluyor.
Bense şöyle bir sistem oturttum.Herşeye yetişip bu yolda kendimi harab etmek yerine ve ben mutlu olursam tüm aile mutlu olur kavramını kendime ilke edinip. Ev işleri için evde bir yardımcı ile duruma el koydum.(evliliğimizin ilk gününden itibaren)
Çamaşır,ütü ,temzilik;çöp vs benim alanım değil.
Bende,eşimden işden yorgun dönüyoruz.Evdeki paylaşımı dile dökmeden bir ritüele oturttum .Sonrada yaptıklarımız evdeki görevlerimiz haline geldi.
Eminim sende düzeni sağlarsın çünkü zaten doğruyu ve dengesizliği sezebiliyorsun.

ekonomık ozgurluk cok onemlı ama bunu adamlara baaskı olarak kullanmamalı.

Bunun konuyla ne alakasi var ya ? Arkadas kendi gelecegi ile ilgili danismak istemis, tabi sizin gibi erkek iktidarina tapan ve sayilari da hiç az olmayan kadinlar gibi, olaya erkek gozuyle bakmis. Baski olarak kullanilmamaliymis... isteyen baski araci olarak kullanabilir, ki bence bu toplumda dogustan kazandiklari haklari kadinlari ezmek, katletmek için kullanan "adamlara" disiyle tirnagiyla bir yerlere gelen bizlerin kullanmasi gereken en iyi baski ekonomik ozgurluk!!!

Son düzenleme:
bazıları eşitlik denen şeyin doğal bir hak olduğunu ve bunu içinde adalet duygusu birazcıkta olsa taşıyan herkesin anlayacağı şey olduğu açık. Beni en çok üzen haksızlığa uğrayan bazılarının kendi haklarını savunan karşı aldığı tavır. Oysa adaletsizlik haksız olana da getireceği tek şey mutsuzluk bu kadar basit aslında. Örnek isterse kadın erkek eşitliğinin olmadığı ülkelere baksa kadın ve erkek hepsinin huzursuz ve mutsuz olduğunu görecek.

Back
X