Güçsüz ve aileye bağımlı olmam

sena_134

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2021
17
6
1
25
Aileme fazlasıyla bagimliyim.Hayat böyle geçmez biliyorum da ama uzulmeden duramıyorum.Normal bir üniversiteli genç aileden uzaklaşmak gezmek eğlenmek ister bense sadece evimde olmak istiyorum.Niye bu kadar gucsuzum hiçbir fikrim yok.Hayat çok acımasız sanırım bu zayiflikla çok ilerleyemem .Sadece üzüntümü paylaşmak için yazdım.Belki hayatımı biraz olsun kolaylaştıracak tavsiyeleriniz vardır.

Bu arada çok yanlış bir bölüm seçtim ve donulemeyecek kadar ilerledim.İlerlemek istemiyorum her şeyden soğudum

Seçtiğiniz yanlış bölüm ne peki. Ailenizin yanında okuyorsunuz galiba üniversiteyi?

Ailenizden uzaktasınız hayatta tek başına kalmak sizi korkutuyor çünkü aileniz size birey olmayı öğretmemiş. Fanustan çıkmışsınız sevinin birey olmayı öğrenin bu zayıflık değil hayata yeni atılıyorsunuz 22 yaşındasınız henüz. Hersey daha yenı başlıyor. Siz de arkadaşlarınız gibi anın tadını çıkarıp hayata dair tecrübe edinin, yeni insanlar tanıyın farklı yaşamları gözlemleyin.kendinize ne katarsanız kârdır.

Yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın.Evden uzakta okuyorum.Ve sürekli aklım orda Belki de yetiştirilme tarzımla alakalı..Kendimi sürekli eksik mutsuz hissediyorum.Sectigim bölümde sona yaklaştım.Fakat sürekli azar yediğim yetersiz hissettiğim bir bölüm.Bundan dolayı mutsuzlugum iyice pekisiyor.

Ailenizden uzaktasınız hayatta tek başına kalmak sizi korkutuyor çünkü aileniz size birey olmayı öğretmemiş. Fanustan çıkmışsınız sevinin birey olmayı öğrenin bu zayıflık değil hayata yeni atılıyorsunuz 22 yaşındasınız henüz. Hersey daha yenı başlıyor. Siz de arkadaşlarınız gibi anın tadını çıkarıp hayata dair tecrübe edinin, yeni insanlar tanıyın farklı yaşamları gözlemleyin.kendinize ne katarsanız kârdır.
Haklısınız çok yanlış büyütülmüşüm.Kendini ifade etmekten korkan aileye bağımlı bir kişiliğim.Umarim her şey güzel olur.
Çok sağolun.

Haklısınız çok yanlış büyütülmüşüm.Kendini ifade etmekten korkan aileye bağımlı bir kişiliğim.Umarim her şey güzel olur.
Çok sağolun.
Olur olur merak etmeyin. Okulu bitirin . Yukarıda azarlanıyorum falan yazmışsınız neden? buna anlam veremedim. Kendinizi derslere mi veremiyorsunuz acaba. Sonucta Birgün o okul bitecek ve eve geri döneceksiniz su anki hayatınızı çok ararsınız. Kendinize zehir etmeyin hayatı

Olur olur merak etmeyin. Okulu bitirin . Yukarıda azarlanıyorum falan yazmışsınız neden? buna anlam veremedim. Kendinizi derslere mi veremiyorsunuz acaba. Sonucta Birgün o okul bitecek ve eve geri döneceksiniz su anki hayatınızı çok ararsınız. Kendinize zehir etmeyin hayatı
Diş hekimliği okuyorum , o hiyerarsiyi her şeye mükemmel derece hakim olmayi basaramiyorum.Surekli gergin bir ortamda durmak beni yoruyor

Diş hekimliği okuyorum , o hiyerarsiyi her şeye mükemmel derece hakim olmayi basaramiyorum.Surekli gergin bir ortamda durmak beni yoruyor
Bitmek üzereymiş zaten biraz daha sabredin bölümden kaynaklı dersler de ağır zannedersem. Ama emin olun hepsi zorlanıyordur. Ama sizin aklınız da hep ailem vs diye bunlarla da dolu olunca kendinizi odaklayamıyorsunuz. En azından okul bitene kadar sadece kendinizi düşünün..

Bitmek üzereymiş zaten biraz daha sabredin bölümden kaynaklı dersler de ağır zannedersem. Ama emin olun hepsi zorlanıyordur. Ama sizin aklınız da hep ailem vs diye bunlarla da dolu olunca kendinizi odaklayamıyorsunuz. En azından okul bitene kadar sadece kendinizi düşünün..
Haklısınız ilk senelerde her hafta eve giderdim.Burda da bir çevrem var fakat konfor alanımda durmak bana daha cazip geliyor.Vok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)

Hayatı neden acımasız görüyorsunuz?

İlerlemeye çalışmaktan yoruldum sanırım .Birde fazlasıyla kötümser bir bakış açısına sahibim.Yarin okul var mesela.Ben başıma gelebilecek kötü şeyleri düşünüyorum .Hayat 1 güzellik veriyorsa 10 kötülük yollar gibi bir düşünceye sahibim.Size saçma gelebilir tabi.İcimden ne geçiyorsa onu yazıyorum su an .

İlerlemeye çalışmaktan yoruldum sanırım .Birde fazlasıyla kötümser bir bakış açısına sahibim.Yarin okul var mesela.Ben başıma gelebilecek kötü şeyleri düşünüyorum .Birde hayat 1 güzellik veriyorsa 10 kötülük yollar gibi bir düşünceye sahibim.Size saçma gelebilir tabi.İcimden ne geçiyorsa onu yazıyorum su an .
Yoo saçma gelmiyor. Bunlar çok insani duygular ve herkesin karakter yapısı farklı. Benim anlayamadığım şey; hep mi böyleydiniz? Yoksa bi şey yaşadınız da ondan sonra mı bu şekilde olmaya başladınız?
ikinci durumsa nedenlerini farkedip bir uzman yardımı almalısınız bence.
İlk durumsa eğer , çevrenizi ya da okuduğunuz bölümü ya da uğraştığınız her ne varsa onu gözden geçirmelisiniz. Yanlış giden bişeyler illaki var. Farketmek önemli olan.

Yoo saçma gelmiyor. Bunlar çok insani duygular ve herkesin karakter yapısı farklı. Benim anlayamadığım şey; hep mi böyleydiniz? Yoksa bi şey yaşadınız da ondan sonra mı bu şekilde olmaya başladınız?
İlk durumsa eğer , çevrenizi ya da okuduğunuz bölümü ya da uğraştığınız her ne varsa onu gözden geçirmelisiniz. Yanlış giden bişeyler illaki var. Farketmek önemli olan.
Haklısınız okuduğum okul değiştirdi beni sanırsam.
Bu kadar umutsuz olmaya sanırım geçen sene başladım.Hocalarla sürekli yüz yüze olmak gergin ortam duygularımı iyice tetikledi.Her şeyden elimi çekip kendimi bir yere kapatmak istiyorum.Bir uzmandan destek almak gerekiyor çok haklısınız.Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Sadece siz bu bölümde bu tarz zorluklarla karşılaşmıyorsunuz. Bu açıdan bakarak biraz daha rahat olun. Hayatta bazen öyle zorluklarla mücadele etmek gerekecek ki o zaman yine konfor alanınız dışına çıkmak zorunda kalacaksınız. Her zaman aile olmaz insanın yanında.
Zaten yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz. Az daha dişinizi sıkıp bitirin şu güzelim bölümü. Biraz daha sabır ve pozitif enerji.

Haklısınız okuduğum okul değiştirdi beni sanırsam.
Bu kadar umutsuz olmaya sanırım geçen sene başladım.Hocalarla sürekli yüz yüze olmak gergin ortam duygularımı iyice tetikledi.Her şeyden elimi çekip kendimi bir yere kapatmak istiyorum.Bir uzmandan destek almak gerekiyor çok haklısınız.Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Geçen sene sizin eğitiminizin yüz yüze mı oldi ben online oldu diye biliyorum. Belki sonradan pratikteki dersler yüz yüze olmuştur bilemem. Kaçıncı sınıfsınız ki?

Bağımlı kişilik bozukluğunun prognozu iyidir aslında. O yüzden çok endişe etmeyin. Ailenizin yanında okumak kötü değil okulunuz bittiğinde ilerlerse bu durum terapi eşliğinde yardım alabilirsiniz.

Geçen sene sizin eğitiminizin yüz yüze mı oldi ben online oldu diye biliyorum. Belki sonradan pratikteki dersler yüz yüze olmuştur bilemem. Kaçıncı sınıfsınız ki?
Mebin bile haberi olmayabilir.Bulundugum üniversite geçen sene de yüz yüzeydi.Besinci sınıfım fakat okulum bir sene daha uzayacak gibi

Back
X