Gülleri Saklarken Bozulmaması İçin Ne Yapılabilir Kızlar ?

.EcLiPSe.

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
3.633
10
0
Diğer
dert mi bu bir dert evet :1:

Cam bir kavanozda gülleri agzı kapali bir şekilde saklamak istiyorum.Ama havasızlıktan kuruyup sararırlar ve deneyen olmuşsa da görmüştür ki toz haline geliyolar, çürüyolar.

Fikir istiyorum. acaba su bazlı vernik kullansam üzerine sonuç alır mıyım ? Bu benim fikrim ne derece olumlu olur bilmiyorum.

Dayanıklı hale getirmek hemde güzel görünmelerini istiyorum.

Var mıdır bu konuda bana yardım edebilecek , fikri olan bi hatun ?

sac spreyi sikarsaniz bozulmaz, dagilmaz, tecrubeyle sabit.

canım bende 250 tane gul kuruttum ıcındekı suyu bosalttım onlar kendılıgınden kurudu sonra splarını yapraklarını kestım vazosuna koydum saplı olunca sorun ouyor dusup kırılma ıhmalı cok olıyor oyuzden oyle yaptım

canım bende 250 tane gul kuruttum ıcındekı suyu bosalttım onlar kendılıgınden kurudu sonra splarını yapraklarını kestım vazosuna koydum saplı olunca sorun ouyor dusup kırılma ıhmalı cok olıyor oyuzden oyle yaptım

yani kapalı kalsada bişi olmuyo öyle mi canım. bende saplarıyla olsun istemiyorum zaten.

yani kapalı kalsada bişi olmuyo öyle mi canım. bende saplarıyla olsun istemiyorum zaten.
canım once ıcındekı suyu bosalt sonra zaten kendııgınden kuruyorlar sonra vazoya doldur hıc bısey olmuyor benım ıkı senedır hıc bısey olmadı vazonun agzını kapatmadım ben nemlenmesın dıye

duvara çivi çak bir tane
eger güller demet halindeyse
ter bi şekilde as gülleri
yani çiçekler aşagı sapları yukarda kalacak şekilde
sonra saç spreyi sık
o şekilde kurusun
kuruyunca istedigin yere kaldırabilirsin:34:

ters bı sekılde asıp,sac spreyı sıkarsan rengıde degısmeden oylece kurur..

ama kuru cıcek ıyı degıldır yaaa saklanması..
ölmüş bı canlı..

benim sayısız gülüm var onların hepsini kimisini öğlece kuruttum. ters sapından astım ve şık güzel bir kutuya koydum orda duruyorlar hiçbirşey olmadı 5-6 senedir duran güllerim var. kutunun kapağını açınca öğle güzel kokuyorki bayılıyorum o kokuya mesala ben dökülen yaprakları için şık bir kese koydum kutunun içine açıp baktıkça dökülen yaprakları o keseye koyuyorum. bir ara bahçede gülleri toplama takıntısı vardı çeşit çeşit çiçeklerde var.
ben de bir fonus alacağım kocacığımın aldığı güller için:34:

Son düzenleme:
duvara çivi çak bir tane
eger güller demet halindeyse
ter bi şekilde as gülleri
yani çiçekler aşagı sapları yukarda kalacak şekilde
sonra saç spreyi sık
o şekilde kurusun
kuruyunca istedigin yere kaldırabilirsin:34:

Evet ters bir sekilde asinca cok guzel kuruyor.

ters bı sekılde asıp,sac spreyı sıkarsan rengıde degısmeden oylece kurur..

ama kuru cıcek ıyı degıldır yaaa saklanması..
ölmüş bı canlı..

teşekkürler kızlar :16: rengini de kaybetmicek olmasınaa daha cok sevindim

benim sayısız gülüm var onların hepsini kimisini öğlece kuruttum. ters sapından astım ve şık güzel bir kutuya koydum orda duruyorlar hiçbirşey olmadı 5-6 senedir duran güllerim var. kutunun kapağını açınca öğle güzel kokuyorki bayılıyorum o kokuya mesala ben dökülen yaprakları için şık bir kese koydum kutunun içine açıp baktıkça dökülen yaprakları o keseye koyuyorum. bir ara bahçede gülleri toplama takıntısı vardı çeşit çeşit çiçeklerde var.
ben de bir fonus alacağım kocacığımın aldığı güller için:34:

nasıl da güzel anlattın şimdi kokularınaa kadar :1: özendim :9: havasız kalma sorunu dışında problem yok sanırım buunuda zamanla görüciim :21:

dediğin şekilde bilmesem de yeni gelen çicekleri vazoya koyduğunuzda suyun içine iki damla kadar domestos dökerseniz yaklaşık 2 ay kadar hiç solmadan duruyorlar bilginize..:10:

dediğin şekilde bilmesem de yeni gelen çicekleri vazoya koyduğunuzda suyun içine iki damla kadar domestos dökerseniz yaklaşık 2 ay kadar hiç solmadan duruyorlar bilginize..:10:

domestos muu :53: çiçekleri soldurması öldürmesi gerekirken canlandırıyo mu yani :1: güzel bir bilgi oldu :34:

yaş halde koyarsanız küflenir, çürür. once kurutmalısınız...
bunun icin internette yontemlere bakabilirsiniz ama en basiti gonca hali bozulmasın diye sapından bir yere baglayın ve asagıya dogru sarkıtın. kuruduktan sonra da kavanoza koyup guzel bir kurdela ile susleyip dekoratif olarak kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
yaş halde koyarsanız küflenir, çürür. once kurutmalısınız...
bunun icin internette yontemlere bakabilirsiniz ama en basiti gonca hali bozulmasın diye sapından bir yere baglayın ve asagıya dogru sarkıtın. kuruduktan sonra da kavanoza koyup guzel bir kurdela ile susleyip dekoratif olarak kullanabilirsiniz.

aa evet demekki tam kurumamıştı benm çiceklerim.
sonradan baktıgımda çürümüş gibi olmuşlardı attım çünkü.
yeni çiçeklerimin başına bu gelmemesi içinde güzel öneriler oldu :46:

aa evet demekki tam kurumamıştı benm çiceklerim.
sonradan baktıgımda çürümüş gibi olmuşlardı attım çünkü.
yeni çiçeklerimin başına bu gelmemesi içinde güzel öneriler oldu :46:

hatta sacıma taktigi o kafamda yamulan goncalar bile ilk gunku gibi duruyor :))
arada bak hala duruyor demek veya yeni kuruttugumu eskilerin yanına eklemek icin havalandırmış oluyorum ben. ankara kuru oldugu icin o konuda biraz sanslıyız sanırım.

not: kuruyabilsin diye suya bile koymadan kurumaya alıyorum bazılarını. zaten kururken de gayet göze hitap ediyor yine salonda :))
fakat cicegin yatay veya dikey olup olmadıgına dikkat edin. mesela papatyayı ters cevirerek kurutugunuzda berbet bir gorunum alır.

Back
X