Günaydın bayanlarr😟

CeReNnnKeskn

Annesinin bebeği💗💗
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2018
2.708
4.118
133
FB_IMG_1569039690008.webp

“4 yaşındaki lösemi hastası erkek kardeşine, kemoterapi sonrası destek vermeye çalışan 5 yaşındaki kız kardeşinin duruşu...
Şu anda ne yapıyorsan bırak ve şu resme bak...
Ben bir kelam diyelim.
Sen dünyayı anla... Aynanın karşısına geçip sağlığına, yaratılışına şükretmeyenlere... Üfden, püften sebeplerle hergün hastalık hastası olanlara...
Bugünün kıymetini bilmeyip geçmişte hep ölenlere...
Dünyalık delisi olanlara...
Deli olduğunun farkında olmayıp,
Akıllıyım diye geçinenlere...
Mazeret arayanlara...
Hatta ne aradığını bilemeyip hayatta boş yaşayanlara...
Kadir,kıymet bilmeyenlere...
Kendini,insanlığı sevmeyenlere...
....”
😔

Bir çocuğun acı çektiğini gördüğümde aklıma hep Aziz Nesin'in dizeleri gelir;

öyle bir ağlasam
öyle bir ağlasam çocuklar
size hiç gözyaşı kalmasa.
...
öyle bir ölsem
öyle bir ölsem çocuklar
size hiç ölüm kalmasa.
...

Diğer yandan; kendi durumumuza şükretmek ve güçlü durmak için, başkalarının acılarını, zorluklarını görmemize,bir kıyaslama yapmamıza gerek olmamalı bence. Bu içimin, vicdanımın kaldırmadığı bir durum. Onların acılarına saygısızlık, hadsizlik gibi geliyor. Şükretmek için sadece kendi hayatımıza bakmamız, yaşamak için amaçlarımızın olması yeterli olmalı.

Hep söylüyorum, herseyi kendine dert edinen, olmadik seylere üzülen, onu bunu kafaya takip hayati hem kendine hem sevdiklerine zehir ederler...
Ben Onkoloji bölümünde calisiyorum...benimle 1 gün sadece 1 gün gelip o hastsnedeki hastalarin neler yasadiklarini görsünler, aslinda kafaya taktiklarinin dert olmadigini, dünya hirsiyla yanip tutusan evim olsun cok param olsun diyenler...bunlarin hepsi bos...ben ne zengin hastalar gördüm aç öldüler onun icin uzun lafin kisasi
Sagliginiz yerindeyken sükredin sarilin sevdiklerinize birakin darginliklari bir yana bugun var yarin yokuz nedir bu telas, bu heryere yetisme cabasi?
Hepinize saglikli günler diliyorum.

Daha gece Neslican’ın yaşamak istiyorum demesine rağmen vefat haberini aldık.
Ve burada açılan ölmek istiyorum başlığı altında ki konuları okuyunca, insan gerçekten sorguluyor.
Kimisi yaşamak için savaşırken , kimisi sağlığının kıymetini bilmeyip , saçma sapan sebeplerle intihar ediyor.

Ve burada açılan ölmek istiyorum başlığı altında ki konuları okuyunca, insan gerçekten sorguluyor.
Kimisi yaşamak için savaşırken , kimisi sağlığının kıymetini bilmeyip , saçma sapan sebeplerle intihar ediyor.
Cok üzüldüm ona anlatamam rabbim ailesine sabir versin :(

Cok üzüldüm ona anlatamam rabbim ailesine sabir versin :KK43:
Gece onun için saatlerce ağladım.
Aslında ağladığımız Neslicandan çok bence kendimiz olmalıyız.
O savaşçı bir kadındı. Biz en ufak şeyde dünya başımıza çökmüş gibi davranırken o ne yaptı ? 3 kere bu illeti yendi. Sürekli gülümsedi...
Ne denilir bilemiyorum . Gerçekten anlamasını bilene çok büyük bir ders oldu Neslican. Hatta şu an bizden Fatiha istedi. Rabbim toprağını bol ,mekanını cennet etsin.

Son düzenleme:
Neslican sayesinde derdimizden utandık. Allah sağlık versin, gerisi boş.

Back
X