günüm var ne tatlısı yapsam?

everytime_night

Güzel günler bizi bekler
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
1.549
457
648
arkadaşlar 1 hafta sonra günüm var 12 kişi falan olcaz ama ben pek bişey bilmiyorum yani bildiğim tatlılarda gün için hafif kaçar nolur yardım edin ne yapsam acaba bilemedim şimdiden strese girdim :18:

etimek tatlısı
yalancı tavuk göğsü

birde misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş
sen emek çekip yaptıktan sonra gerisine karışma

etimek tatlısı
yalancı tavuk göğsü

birde misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş
sen emek çekip yaptıktan sonra gerisine karışma

ah canım ne güzel söylemişsin kendi ailem olsa sorun değil eşimin teyzeleri kuzenleri geliyor hepsi 10-12 çeşit pasta börek yapıyor birde öyle basit şeylere burun kıvırırlar ama bakıyorum aklıma yatan bişey bulamassam etimek düşünüyorum zaten 1.5 yaşında kızım var nasıl yetiştiricem bilmiyorum kimisini akşamdan yaparım zaten

Canım çok hafif pasta tarifim var onu tavsiye edebilirim ayrıca profiterol yapabilirisin istersen bunların tarifini verebilirim sana birde çok güzel ol karagöz tatlısı var

Hashasli tatli yapabilirsin büyük borcam tepsiyle yaparsin yeterli gelir üzerine kremsanti sürmeyip dondurma ile servis edebilirsin henüz yapma firsatim olmadi ama bi tanidik yapmis orda yedim ilk kez cok hosuma gitti ilk firsatta yapicam bende

arkadaşlar 1 hafta sonra günüm var 12 kişi falan olcaz ama ben pek bişey bilmiyorum yani bildiğim tatlılarda gün için hafif kaçar nolur yardım edin ne yapsam acaba bilemedim şimdiden strese girdim :18:

hava çok sıcak kalabalık olucaz diyosun ortam sohbet muhabbet daha da ısınacak serin bi sütlaç yapabilirsin dondurma kupları süsleyip hazırlayabilirsin hem masum tatlı olur meyve püresi yapıp muhallebi üzerine dökebilirsin

Etimek Tatlısı
etimek_tatls.JPG

Malzemeler:

Alt katman icin:

1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi icin:
1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı
Uzeri icin:
Krem santi
Yapilisi:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA•
3188213901_37d579b379.jpg

MALZEMELER:

Tabanı İçin:

2 paket pötibör bisküvi (400 gr)
2 yemek kaşığı kakao
100 gr eritilmiş tereyağı
2 çay bardağı süt
(tatlı seviyorsanız 2 yemek kaşığı şeker)
Muhallebisi İçin:

1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
2 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı şeker
Üzerine Serpmek İçin :

Kakao
YAPILIŞI:

Bisküvileri elinizde kırın ve geniş bir kaba alın. Diğer malzemeleride ekleyerek özleşene kadar yoğurun.
Orta boy bir cam tepsiyi ıslatın, yaptığınız bizküvili hamuru, bastırarak tepsiye döşeyin.
Muhallebi malzemelerini pişirmeye başlayın, koyulaşınca ocaktan alın, bisküvili tabanın üzerine dökün.
Henüz sıcakken üzerine bolca kakao serpin, iyice soğutup servis edin.

Lokum tarifi
lokum.jpg

MALZEMELER

1,5 lt. süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
75 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 pk vanilya
200 gr. hindistan cevizi
Yarım su bardağı süt
1 paket krem şanti
TARİF

Tencereye kakao, toz şeker ve unu alıp karıştırın. Karışımı çırparak sütü ilave edin. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak katı muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın, vanilya ve tereyağı ilave edin. Mikserle ya da bir çırpıcıyla 5 dakika kadar çırpın.

İki adet fırın tepsinin tamamını hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplayın. Hindistan cevizinden lokumun içi için ayırmayı unutmayın!

Hazırladığınız karışımımın yarısını hindistan cevizi dökülmüş fırın tepsine gezdirerek dikkatlice dökün. Daha sonra alttaki hindistan cevizinden dolayı fazla düzeltme yapılamayacağından dökme işlemini fazla düzeltmeye gerek kalmayacak şekilde yapın ve sonra ıslatılmış bir bıçakla karışımı düzeltin.

Krem şantiyi yarım bardak sütle çırparak hazırlayın. Tepsilerdeki soğumuş olan karışımın üzerine hazırlamış oldunuz krem şantiyi ince tabaka şeklinde sürün.

Tepsilerin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.

Daha sonra tepsinin içine hindistan cevizi serpin. Tepsinin kısa kenarını beş eşit parça olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyin. Uzun tarafını da üç eşit parçaya bölerek 15 adet dikdörtgen elde edin.

Her bir parçayı rulo yaparak servis tabağına alın.

Ben bunu daha dun yaptim harika oldu

Son düzenleme:
Back
X