- Konu Sahibi everytime_night
Dondurmalı İrmik Helvası olabilir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim sutlu bi tatli yap sicakta hamur isi tatli agir olur..
Ben sana bi kac tarif vereyim
nerede görüşücez ayol,
ya bende 2 hafta bitti rejimdejim hiçbi fark yok metabolizmam durmuş
çok saol tariflerin için canım evet etimek benimde kafama yattı gibi serin serin yerler oh miss
canım peki ben bu etimek tatlısın 2 ölçüyle yapıyım değilmi çünkü çocuklarla 15-16 olcaz yetmez değilmi
fırında galeta unlu sigara böreği ,şerit poğça,elmalı milföy,yoğrutlu cevizli tavuk salatası,hindistan cevizli kurabiye tabi bi kaç çeşit daha yaparım diye düşünüyorum çünkü onlar çok çeşit yapıyorlar en son güne gittiğimiz eşimin kuzeni 4 çeşit tatlı yapmış 4 çeşitte tuzlu yapmıştı offf ne zormuş küçük çoçukla yahuu
Kiz 4 cesit tatliya ne gerek varmis gosterisci sanirim biraz o aile
Sen hic begenirler mi begenmezler mi diyerek dusunme yap guzelce Allah ne verdiyse..
yaprak sarmasi yapabilirsin yanina
Metabolizma hizlandirici cay yap gizz kendine![]()
Evet bence deo yüzden değişik tarif arıyorumya evet çok önem verirler gösterişe ama ben öle çok çeşit yapmıcam en son bide türk kahvesi yaparım tamam işte
tarifi varmı ki![]()
Evet bence de
bi kullanicidan alinti yapiyorum canim...
Malzemeler:
- 1 elma (kabuklu)
- 1 limon
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5-6 tane karanfil
- 3 lt su
Elma ve limon yıkanır, kabuklarıyla dörde bölünür. Diğer malzemelerle birlikte bir tencereye alınır. Su 1.5 lt oluncaya yani yarıya ininceye kadar kaynatılır.(yarıya indiğini anlamak için önce 1,5 lt suyu malzemelere ekleyin tenceredeki seviyeye bakın -kaynatma işlemini göz kararı bu seviyede su kalıncaya kadar yapacaksınız- sonra kalan 1,5 lt.yi ekleyin) Tel süzgeçten geçirilerek süzülür. Elma ve limonlar süzme işlemi sırasında- hatta ben kaynama sırasında eziyorum- iyice ezilmeli ancak tane karabiberleri ezmeyin yoksa çayın çok yakıcı bir tadı olur.
Bu çay buzdolabında iki gün saklanabiliyor. Yemeklerden bir saat önce bir bardak olmak üzere günde üç bardak soğuk olarak içiliyor. Ben yeni hazırladığımda bir bardak da sıcak olarak içiyorum :)
Yaklaşık üç aydır kullanıyorum. Küçük su şişesine koyup iş yerime bile getiriyorum. ılk bir iki hafta çok bir etkisini görmemiştim ama daha sonra akşam işten geldiğimde oluşan açlık krizlerimin , tatlı krizlerimin geçtiğini gördüm. Şu anda asla yemek krizine girmiyorum Tabi bunda ara öğünlerimi ve ana öğünlerimi düzene sokmuş olmamın faydası da var. ıçindeki tarçın kan şekerini düzenlemede çok etkili. Elma da bağırsakları çalıştırıyor.
Çok hafif ve kolay bir içimi var. Tavsiye ederim arkadaşlar...
Etimek Tatlısı
![]()
Malzemeler:
Alt katman icin:
1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi icin:
1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı
Uzeri icin:
Krem santi
Yapilisi:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA•
![]()
MALZEMELER:
Tabanı İçin:
2 paket pötibör bisküvi (400 gr)
2 yemek kaşığı kakao
100 gr eritilmiş tereyağı
2 çay bardağı süt
(tatlı seviyorsanız 2 yemek kaşığı şeker)
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
2 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme)
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı şeker
Üzerine Serpmek İçin :
Kakao
YAPILIŞI:
Bisküvileri elinizde kırın ve geniş bir kaba alın. Diğer malzemeleride ekleyerek özleşene kadar yoğurun.
Orta boy bir cam tepsiyi ıslatın, yaptığınız bizküvili hamuru, bastırarak tepsiye döşeyin.
Muhallebi malzemelerini pişirmeye başlayın, koyulaşınca ocaktan alın, bisküvili tabanın üzerine dökün.
Henüz sıcakken üzerine bolca kakao serpin, iyice soğutup servis edin.
Lokum tarifi
![]()
MALZEMELER
1,5 lt. süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
75 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 pk vanilya
200 gr. hindistan cevizi
Yarım su bardağı süt
1 paket krem şanti
TARİF
Tencereye kakao, toz şeker ve unu alıp karıştırın. Karışımı çırparak sütü ilave edin. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak katı muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın, vanilya ve tereyağı ilave edin. Mikserle ya da bir çırpıcıyla 5 dakika kadar çırpın.
İki adet fırın tepsinin tamamını hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplayın. Hindistan cevizinden lokumun içi için ayırmayı unutmayın!
Hazırladığınız karışımımın yarısını hindistan cevizi dökülmüş fırın tepsine gezdirerek dikkatlice dökün. Daha sonra alttaki hindistan cevizinden dolayı fazla düzeltme yapılamayacağından dökme işlemini fazla düzeltmeye gerek kalmayacak şekilde yapın ve sonra ıslatılmış bir bıçakla karışımı düzeltin.
Krem şantiyi yarım bardak sütle çırparak hazırlayın. Tepsilerdeki soğumuş olan karışımın üzerine hazırlamış oldunuz krem şantiyi ince tabaka şeklinde sürün.
Tepsilerin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
Daha sonra tepsinin içine hindistan cevizi serpin. Tepsinin kısa kenarını beş eşit parça olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyin. Uzun tarafını da üç eşit parçaya bölerek 15 adet dikdörtgen elde edin.
Her bir parçayı rulo yaparak servis tabağına alın.
Ben bunu daha dun yaptim harika oldu