Günümüz çizgifilmleri

hayatisiltisi

Kalbiyolojik anne
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
961
2.445
358
Anneler,

Birkaç gündür bulduğum çizgifilmlere bakıyorum. Gördüklerimi aşağıda maddeliyorum.

- Kız ve oğlan sevgililer... Kız kariyer sahibi, oğlan ipsiz sapsız serseri. Kızın babası geliyor, oğlan kendini sevdirmek için avukat olarak tanıtıyor kendini. yalanlar havada uçuşuyor bla bla. Sonunda baba adamın ipsiz sapsız olduğunu öğreniyor ve yalanlarına rağmen oğlanı seviyor.

-İki sevimli kahraman yanlış otobüse biniyor ve deniz kenarı bir tatil yöresine gitmek yerine çölde bir kasabaya gidiyorlar. eğlenebilmek için eşeği bilmemneye bulayıp gazete yapıştırıyorlar, sonra da sokakta çırılçıplak gezip güya millete şaka yapıyorlar.

-başka bir çizgi film kahramanının bileziği kayboluyor. bu arada sevgilisine bileziği bulması için yaptığı eziyetleri saymayacağım bile. en sonunda başka bir film kahramanının ilgisini çekebilmek için gidip bir müzeyi soyuyor...

bir de vampirler, üçlü aşk ilişkileri, birbirinin kuyusunu kazan karakterlerin olduğu çizgi filmler var. bırakın vurdulu kırdılı, katliamlı çizgi filmleri...

çocuğun bilinçaltına yerleştirilenler hırsızlık, yalancılık, çıplaklık, hayvanlara eziyet ederek eğlenme... Bu ne ya... Korkuyorum anneler, minnacık yaşlarında normal olarak algılayacakları bu şeylerden korkuyorum.

O zaman izletme... Değil mi çözüm bu?

Bu arada benim kızım henüz aramıza katılmadı, benimki bir ön araştırma gibi... Belki 3-4 sene sonra ve daha sonraki dönemlerde bu saydığım çizi filmler bile hafif kalacak...

Anneler ne yapıyorsunuz siz? Çocuklarınızı tvden nasıl uzak tutuyorsunuz, ne izletiyorsunuz veye izlediği birşeyde böyle saçmalıklar olduğunu farkettiğinizde tavrınız ne oluyor?

Kabusta gibiyim şuan, çocukluğumu ve o saflığı özledim. Bana korkularımı azıcık bastıracak birşeyler söyler misiniz????

hangi kanalda acaba bu tuhaf cizgi filmler?
ben kizima trt cocuk ya da yumurcak aciyorum onlarda da gayet guzel cizgi filmler var.

digiturk family güya... kanal gezerken denk geldikçe bakıyorum ama her seferinde şok oldum. bir de komuşunun kızı var, hangi kanal dikkat etmedim, öyle aşk çarpışmalarının olduğu bir çizgi film var... trt çocuk ve yumurcak... not ediyorum hemen, teşekkürler :)

İnternette bir sürü animasyon film, seri var vurdulu kırdılı olmayan.
Pingu izlet : ) Arada bu yasta ben bile bakıyorum uyumak icin. : ) Yani izleyecegi seyleri sen secip onların arasından secim yaptırırsan sorun cözülür herhalde.

Anneler,

Birkaç gündür bulduğum çizgifilmlere bakıyorum. Gördüklerimi aşağıda maddeliyorum.

- Kız ve oğlan sevgililer... Kız kariyer sahibi, oğlan ipsiz sapsız serseri. Kızın babası geliyor, oğlan kendini sevdirmek için avukat olarak tanıtıyor kendini. yalanlar havada uçuşuyor bla bla. Sonunda baba adamın ipsiz sapsız olduğunu öğreniyor ve yalanlarına rağmen oğlanı seviyor.

-İki sevimli kahraman yanlış otobüse biniyor ve deniz kenarı bir tatil yöresine gitmek yerine çölde bir kasabaya gidiyorlar. eğlenebilmek için eşeği bilmemneye bulayıp gazete yapıştırıyorlar, sonra da sokakta çırılçıplak gezip güya millete şaka yapıyorlar.

-başka bir çizgi film kahramanının bileziği kayboluyor. bu arada sevgilisine bileziği bulması için yaptığı eziyetleri saymayacağım bile. en sonunda başka bir film kahramanının ilgisini çekebilmek için gidip bir müzeyi soyuyor...

bir de vampirler, üçlü aşk ilişkileri, birbirinin kuyusunu kazan karakterlerin olduğu çizgi filmler var. bırakın vurdulu kırdılı, katliamlı çizgi filmleri...

çocuğun bilinçaltına yerleştirilenler hırsızlık, yalancılık, çıplaklık, hayvanlara eziyet ederek eğlenme... Bu ne ya... Korkuyorum anneler, minnacık yaşlarında normal olarak algılayacakları bu şeylerden korkuyorum.

O zaman izletme... Değil mi çözüm bu?

Bu arada benim kızım henüz aramıza katılmadı, benimki bir ön araştırma gibi... Belki 3-4 sene sonra ve daha sonraki dönemlerde bu saydığım çizi filmler bile hafif kalacak...

Anneler ne yapıyorsunuz siz? Çocuklarınızı tvden nasıl uzak tutuyorsunuz, ne izletiyorsunuz veye izlediği birşeyde böyle saçmalıklar olduğunu farkettiğinizde tavrınız ne oluyor?

Kabusta gibiyim şuan, çocukluğumu ve o saflığı özledim. Bana korkularımı azıcık bastıracak birşeyler söyler misiniz????
İnternette çizgi filmlerin bilinçaltı şifreleri var bide ona bakın şok olursunuz.saadece trt çocuk obile anneden habersiz gece çıkmalar yalanlar ,yabancılarla görüşme diğer çocuk kanalları kilitledik biz.bitek onu bari seyretsin dedim.

Ben dsmartin babytv izletiyordum kizima.2yasinda ve tam cizgifilm izleme zamani. Ama simdi dsmartin suresi dolunca izleyecek cocuk kanalı bulamıyorum. Devamlı kumanda elimde trtcocuk yumurcak ve minikacocuk geziyorum. Izlettigim cizgifilmleri yazayim: pepe,calliou,pororo,niloya,can,canimkardesim ve adını bilmedigim minikacocukta 2uğur boceginin nesneleri tanitma cizgifilmi var. Bunlarin disinda izletmiyorum. Sebebiyet çocuklara hicbirsey ogretmiyorlar. Ve inanın çocuklara kötü örnek oluyorlar. Ayrıca ben niloya ve cana da karşıyım. Benim dusunceme göre çizgifilm yöresel olmamalı. Ayrıca niloya ve can ikiside bizi temsil etmiyor. Biz şalvarlı sarıklı bi ülke degiliz, teknolojiden de uzak değiliz. Ha neden izletiyosun dersen kizim seviyor saatini bile biliyor nerdeyse hepsinin. Kıyamet kopuyor bende mecburen Arada aciyorum. Ayrica eğitici favorilerin pepe ve canım kardeşim.

ben niloyayi ve civil in tinky minky i begeniyorum.
pepe de fena degil.
onun disinda gorduklerimde hep bir eksi yon mevcut

öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. yorumlara bakınca sanırım trt çocuk izlenebilir :)

biz çocukken de çizgifilmler böyle miydi? değildi diye hatırlıyorum ben. bence biz çocukluk açısından şanslı son nesiliz... umarım çocuklarımızın da geleceği pasparlak olur...

Amanin nasil cizgu filmmis onlar ole ben tv de sinirlama getiruyorum kizim istedigu her an tv izleyemiyor
eger ki salinda otururken tv acik ise yasina uyguj olmayan programlar acmanaya dikkat ediyoruz

öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. yorumlara bakınca sanırım trt çocuk izlenebilir :)

biz çocukken de çizgifilmler böyle miydi? değildi diye hatırlıyorum ben. bence biz çocukluk açısından şanslı son nesiliz... umarım çocuklarımızın da geleceği pasparlak olur...
Bizim zamanimizda en uygunsuzu safinazdi:D

onlar özellikle bilinçaltı işlensin çocukların diye yapılıyor zaten
tıpkı bize de dizilerle yaptıkları gibi...

Trtcocuk yumurcak falan gibi sartlandirma kendini derim. Zaten bi anne adayi olarak neyi izletmen neyi izletmemen gerektiğini anlarsın. Trtcocugu ben beğenmiyorum dediğim gibi cizgifilmleri seç ve onları izlet. Trtcocukta maysa var ve berbat keloglanda icler acisi,niloya ve can yoresel şalvarlu adamlar falan var calliou bize pek uymasada bunlardan iyi pepe ve canim kardesimde fena degil. Leliko vardi ama oynamiyoe artik sanirim oda iyiydi.

Ya birde untmadan niloyanin bir bolumun.de sut vardi ve diyordu ki izleyen anneler bilir. Annecigim süt ver bana buyumek icin sagikli olmak icin cok süt içmem lazım ve hep sut iciyodu kizima bu bolumden soonra hic. Yemek yediremedim. Büyüsun diye sadece sut icmesi gerektigi anlamiis.

Ya birde untmadan niloyanin bir bolumun.de sut vardi ve diyordu ki izleyen anneler bilir. Annecigim süt ver bana buyumek icin sagikli olmak icin cok süt içmem lazım ve hep sut iciyodu kizima bu bolumden soonra hic. Yemek yediremedim. Büyüsun diye sadece sut icmesi gerektigi anlamiis.

ah işte verilmek istenen mesaj ile çocukların aldığı çok farklı oluyor. o yüzden tv karşısı ve pc başı neslindeki çocuklarıma çok dikkat etmemiz gerekecek.

ben küçükken trt tek kanaldı o da her saat yayın yapmazdı :) bir konuşan köpekler vardı, hayal meyal hatırlıyorum onu izlerdim :) şimdi çeşitler arasından izle seç... tüm annelere kolaylıklar diliyorum :)

şimdi çizi filmlerde ne olduğu belli olmayan yaratıklar var.. çocuklar onları izledikçe oradan oraya zıplayıp uçmaya kalkıyorlar.. bizim yerli yapım çizgi filmler ise saçma sapan koca kafalı tipler..

Eskiden " Susam Sokağı" vardı en yararlı yapımdı.. şimdi teknoloji ilerledi ancak yok böyle kaliteli yapımlar

Ben dsmartin babytv izletiyordum kizima.2yasinda ve tam cizgifilm izleme zamani. Ama simdi dsmartin suresi dolunca izleyecek cocuk kanalı bulamıyorum. Devamlı kumanda elimde trtcocuk yumurcak ve minikacocuk geziyorum. Izlettigim cizgifilmleri yazayim: pepe,calliou,pororo,niloya,can,canimkardesim ve adını bilmedigim minikacocukta 2uğur boceginin nesneleri tanitma cizgifilmi var. Bunlarin disinda izletmiyorum. Sebebiyet çocuklara hicbirsey ogretmiyorlar. Ve inanın çocuklara kötü örnek oluyorlar. Ayrıca ben niloya ve cana da karşıyım. Benim dusunceme göre çizgifilm yöresel olmamalı. Ayrıca niloya ve can ikiside bizi temsil etmiyor. Biz şalvarlı sarıklı bi ülke degiliz, teknolojiden de uzak değiliz. Ha neden izletiyosun dersen kizim seviyor saatini bile biliyor nerdeyse hepsinin. Kıyamet kopuyor bende mecburen Arada aciyorum. Ayrica eğitici favorilerin pepe ve canım kardeşim.
keloğlan,, niloya,, pepe,, canım kardeşim,, benim adım can,,arı maya,,,ben oğlumla bunları izliyorumm

evet benim oğlumda anneciğimm.. babacığım diye sesleniyor bize çizgi filimden görmüşş..

biz niloya, kuzucuk, porroro, can, ari maya ve canim kardesim izliyoruz. 2 yasinda. sabah yarim saat ve oglen yarim saat.
Ama en cok niloya izliyor. Acayip yogunlasiyor ilgisini cekiyor. Benim kizim bir suredir sut icmiyordu. Suan niloyanin sutunden oldugunu soyluyorum ve icmeye basladi. Yemekle sorunumuz yok.

caillou kesinlikle izletmiyorum. simarik soz dinlemeyen istedigi olmayinca yerde tepinen bir cocuk. Ornek olarak gormesini istemiyorum

Back
X