GURBETÇİLER AKIL VERİN!!!Çok kötüyüm herkes benim gibimi oldu.?

Souldfly

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
1.421
1.417
133
32
Arkadaşlar, ablalarım geçniş konulardan bilirsiniz. Kısaca ben müzik bölümü son sınıftayım formasyonumu da aldı öğretmen olarak stancaz inşallah. Aynı zamanda 3 yıllık bi ilişkidrn sonra 8 aylık nişanlıyım. Bu aralar düğün sözü alındı ağustosa ama ben çok kötüyüm çok seviyoruz birbirimizi ailelerde iyi anlaşıyor ama sorun şu ben 23 yaşındayım ve şimdi ye kadar ailemden hiç ayrılmadım çok birbirine düşkün bi aileyiz özellikle babam çok düşkün bana bende ona evlenip gurbete gidicem başka bi memlekete ve bu bana çok ağır geliyo babamın yüzü gülmez oldu annem aynı ben nasıl atlatıcam bunu hele kına gecesi sabahını düşününce evlilikten vazgeçesim geliyor. Siz nasıl başa çıktınız nasıl nolur yardım edin...:KK42::KK42::KK42:

Zamanla herkes herseye alisiyor sen evine ailen senin uzak olmana siradanlasiyor yani ve esinle anlasirsan olursa cabuk alisir bende uzakdaydim halada uzak sayilir valla kimseyi oyle cok ozlemiyorum alistim heralde :)

İnşallah hayırlısıyla atanırsınız öncelikle. Aileniz sık sık gelir siz her tatilde gitmeye çalışırsınız olmaz mı? Böyle düşünecek olursak hiç ayrılmayız ki. Ben üniversite de ayrıydım ailemden şimdi evlendim başka şehirdeyim ama deliler gibi özlüyorum ailemi. Her gün telefonda konuşuyoruz bazen ağladığım belli olmasın diye kapatıyorum tel çekmedi diyorum ya da eşim aradı diyorum, şu an bunları yazarken de ağlıyorum ayrılık çok zor. Ama benim burda hiç arkadaşım yok komşum yok eşimden başka kimsem yok belki de ondan bukadar koyuyor ayrılık çalışmıyorum da. Ama siz çalışacaksınız zaten yoğun olacaksınız ev işleri derken daha kolay alışırsınız inşallah. Hem iş arkadaşlarınız da olur gelir gidersiniz derken alışırsınız. Sonuçta yeni bir hayata başlicaksınız şimdi onun da korkusu stresi vardır şimdi ama herşey yoluna girince daha da kolay olur herşey inşallah

Ne kadar uzaga gideceksiniz peki? Atanirsaniz zaten iki aileden de uzak olacaksiniz esinle birbirinize daha bağlı olursunuz. E cok ozlerseniz gidersiniz; ailen gelir. Kimbilir belki guzel bir yerde yasarsiniz aileniz o şehre gelir.

Zamanla herkes herseye alisiyor sen evine ailen senin uzak olmana siradanlasiyor yani ve esinle anlasirsan olursa cabuk alisir bende uzakdaydim halada uzak sayilir valla kimseyi oyle cok ozlemiyorum alistim heralde :)
Hadi ya inşallah dediğin gibi olur çok dua ediyorumm

Ne kadar uzaga gideceksiniz peki? Atanirsaniz zaten iki aileden de uzak olacaksiniz esinle birbirinize daha bağlı olursunuz. E cok ozlerseniz gidersiniz; ailen gelir. Kimbilir belki guzel bir yerde yasarsiniz aileniz o şehre gelir.
Aslen eskişehirliyiz babamın işinden dolayı erzrmda yaşıyoruz ve ankara gidicem ama babamların da muğlaya taşınma ihtimali var

İnşallah hayırlısıyla atanırsınız öncelikle. Aileniz sık sık gelir siz her tatilde gitmeye çalışırsınız olmaz mı? Böyle düşünecek olursak hiç ayrılmayız ki. Ben üniversite de ayrıydım ailemden şimdi evlendim başka şehirdeyim ama deliler gibi özlüyorum ailemi. Her gün telefonda konuşuyoruz bazen ağladığım belli olmasın diye kapatıyorum tel çekmedi diyorum ya da eşim aradı diyorum, şu an bunları yazarken de ağlıyorum ayrılık çok zor. Ama benim burda hiç arkadaşım yok komşum yok eşimden başka kimsem yok belki de ondan bukadar koyuyor ayrılık çalışmıyorum da. Ama siz çalışacaksınız zaten yoğun olacaksınız ev işleri derken daha kolay alışırsınız inşallah. Hem iş arkadaşlarınız da olur gelir gidersiniz derken alışırsınız. Sonuçta yeni bir hayata başlicaksınız şimdi onun da korkusu stresi vardır şimdi ama herşey yoluna girince daha da kolay olur herşey inşallah
Ya bende ağlayarak yazıyorum hiç ayrılmafım şimdiye kadar benimde arkadaşım yok inşallah orada olur gerçekten çok zor ağlamaktan kaşım kirpiğim dökülüyo artık o kına gecesi sabahını düşünemiyorum mahvoluyorum ağlamayın kıyamam size :((

Aslen eskişehirliyiz babamın işinden dolayı erzrmda yaşıyoruz ve ankara gidicem ama babamların da muğlaya taşınma ihtimali var
Babanlar Eskişehir'e gelsin bence. 1 saatlik yol Ankarayla. Bu arada Ankara guzel yerdir. Calisirsin kursa gidersin. Daha cabuk alisirsin

Anammm yurt disina gidenler ne yapsin kizz:))))bide gel bana sor bskiyim dili dini kültürü farkli,aileden uzak yari yil tatilinde bile gitmem imkansiz 3 kisi bin euro ,vatan hasreti baska dert.ne istiyon daha her 3 ayda bi git iki hafta kal gel:))(ayyy bende sandim afrikaya vs gidiyon da bu kadar dert ediyon

Babanlar Eskişehir'e gelsin bence. 1 saatlik yol Ankarayla. Bu arada Ankara guzel yerdir. Calisirsin kursa gidersin. Daha cabuk alisirsin
Ya gittim gördüm evet güzel gerçekten ama 23 yıldır ayrılamadım üniyi başka bi yerde okumayı göze alamazken şimdi temelli gitmek mahvediyor :(

Anammm yurt disina gidenler ne yapsin kizz:))))bide gel bana sor bskiyim dili dini kültürü farkli,aileden uzak yari yil tatilinde bile gitmem imkansiz 3 kisi bin euro ,vatan hasreti baska dert.ne istiyon daha her 3 ayda bi git iki hafta kal gel:))(ayyy bende sandim afrikaya vs gidiyon da bu kadar dert ediyon
Yaa ağlarken güldüm :/ ne biliyim o kadar korkuyorumki herşeyden korkuyorum

Hani burada okumuştum evliliğin ilk yılı adaptasyon süreci olduğu için tehlikeliymiş ama bi de uzak olunca ailenden 2 kat üzücü o yüzden hem düşünüp hem ağlıyorum yarım kilo kaldım vallaha :(

Ya gittim gördüm evet güzel gerçekten ama 23 yıldır ayrılamadım üniyi başka bi yerde okumayı göze alamazken şimdi temelli gitmek mahvediyor :KK43:
Cok haklısın. Peki eşinin ailesi orada mi? Bir de şöyle düşün. Sen calisacaksin zaten. İnşallah ortamin guzel olur. Iyi arkadasliklar kurarsin o zaman o kadar zor olmaz. Sen aileni eskisehire getirmeye bak;-)

Cok haklısın. Peki eşinin ailesi orada mi? Bir de şöyle düşün. Sen calisacaksin zaten. İnşallah ortamin guzel olur. Iyi arkadasliklar kurarsin o zaman o kadar zor olmaz. Sen aileni eskisehire getirmeye bak;-)
Babam emekli olup deniz kenarı bi yere muğlaya gitmeyi düşünüyor hani erzurumdan daha yakın tabi atanırsam işle güçle belki daha iyi olur ama ya herşey olmazsa ben orada tekim kimsem yok kime sarılıp ağlıyıcam :(

Ya bende ağlayarak yazıyorum hiç ayrılmafım şimdiye kadar benimde arkadaşım yok inşallah orada olur gerçekten çok zor ağlamaktan kaşım kirpiğim dökülüyo artık o kına gecesi sabahını düşünemiyorum mahvoluyorum ağlamayın kıyamam size :KK43:(
Bende ağlama diyeceğim ama kendim beceremiyorum ki sana yapma desem. Ama senin durumun farklı bak deseydin ki evlenip gurbete gidicem sakın ha derdim sakın gitme.. Ama sen zaten işin dolayısıyla illa ki ayrılacaksın ailenden illa ki düşeceksin o kahrolası gurbete.. Ilk zamanlar zor olur alışma evresinde evlilik yeni şehir yeni insanlar derken.. Ama sonra düzenin oturur işin yoğunluğu olur ve tabiki de arkadaşların olacak onlar gelecek sen onlara gideceksin derken zaman hızla akacak tabi ki özlersin ama emin ol benim gibi her onları düşündüğünde ağlamaklı olmazsın

Eşimin ailesi şu an orada ama onlarda balıkesire gitmeye hazırlanıyorlar

Babam emekli olup deniz kenarı bi yere muğlaya gitmeyi düşünüyor hani erzurumdan daha yakın tabi atanırsam işle güçle belki daha iyi olur ama ya herşey olmazsa ben orada tekim kimsem yok kime sarılıp ağlıyıcam :KK43:
Dur bakalim hemen:-) Oncelikle şunu anlamadim. Sen ogretmensin ilk atama da Ankara' nin gelmesi cok zor bir kere. Eş durumundan gitmen icin stajyerligin kalkmasi lazim. Bu durumda tercih yaparken dogu gorevi olarak Erzurumu yazarsan bir sene orda kalacaksin demektir yine. Nisanlin ozel de mi calisacak? O da devlet istiyorsa Ankarada kadro bulmak zor is.

Bende ağlama diyeceğim ama kendim beceremiyorum ki sana yapma desem. Ama senin durumun farklı bak deseydin ki evlenip gurbete gidicem sakın ha derdim sakın gitme.. Ama sen zaten işin dolayısıyla illa ki ayrılacaksın ailenden illa ki düşeceksin o kahrolası gurbete.. Ilk zamanlar zor olur alışma evresinde evlilik yeni şehir yeni insanlar derken.. Ama sonra düzenin oturur işin yoğunluğu olur ve tabiki de arkadaşların olacak onlar gelecek sen onlara gideceksin derken zaman hızla akacak tabi ki özlersin ama emin ol benim gibi her onları düşündüğünde ağlamaklı olmazsın
O kadar korkuyorumki her telefonda sesimin tiremesinden birde benim elime doğan 8 yaşında bi kardeşim kız kardeşim var ikinci annesiyim neredeyse her konu açılınca o kadar ağlıyorki ben görecepime ölsem diyorum keşke mahvoldum yani insan evlenince mutluluktan ağlar ben kahırdan :(

Back
X