Gurbetten geldik acele ile memlekete;emekliliği düşünmedik.

berlinozdemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2007
4
0
86
Ankara
Arkadaşlar ,benim annem Almanya'da 1967-1979 arası çalıştı.Ama biz kesin dönüş yapmak

zorunda kaldık.Ben annemi emekli yapmak istiyorum ,avukata sordum;çalıştığı yılın üstüne

prim gününü ödeyip emekli olabiliyormuş.Berlin'de çeşitli yerlerde çalışmış, kapıcılığı uzun

yıllar yapmış kaldığı sitenin ,mesaiye kalmış sürekli.Ben ne yapabilirim.

kafamçokkarıştı

Canım bu konu benim ihtisas alanıma giriyor. Kafan neden karıştı anlamadım? Annenin Almanya Emeklilik Sigorta Kasasından Hizmet cetvelini getirteceksiniz, bununla SSK başvuracaksınız, annen gün sayısını borçlanıp emekli olabilir.

ha, bu arada söylemeyi unuttum. Annen pirimlerini dahi çekmiş olsa önemli değil. günlüğü 3,5 dolar dan borçlanacak.

Teşekkürler Archalais ;ama Türkiye'de hiç çalışmadı.Almanya'dan olabilirmiyiz?Prim borcunu

biz çalıştığı şirketin birine yollodık ki ;ordan toplanır diye düşündük o da adres yanlışmış,geri

geldi.Nasıl başvurcağız bir de dediğin yere mektup mu yollıcaz.

:teselli:

Canım kusura bakma yeni gördüm. Sizin yapacağınız ilk iş Sigortaya (Deutsche Rentenversicherung-Nordbayern) mektup yazıp hizmet cetvelini isteyeceksiniz. Tabiki bunun için sigorta numarasını bilmeniz çok iyi olacak. Annen artık Türkiyede yaşadığı için Bayreuth Sigorta kurumu onunla ilgilenecektir. Hizmet cetveli bir ay sonra falan gelir. Annen hemen bu hizmet cetveliyle SSK ya başvuracak (Yurtdışı Servisi). Orada gerekli hesaplamaları yapıp bilgi verirler... Ben sana Sigorta Kurumunun tam adresini vereyim istersen:
Deutsche Rentenversicherung
Nordbayern
Wittelsbacherring 11
D-95444 Bayreuth

selamlar a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…