• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gürültü..Sınavlar...Ders çalışmam lazım...

Dersolsun

Baslngc:60.4 Gncl:55 Hedef:55
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
3.349
3.044
448
Merhaba arkadaşlar ,

Yaklaşık 14 gün sonra açıköğretim sınavlarım var.Ders çalışmam lazım.Apartmanımız doğal gaz yaptırıyor ve matkap sesleri boru kesme sesleri vs.... Kulağıma kulaklığımı takıp ders çalışmak istiyorum. Derslerimin hepside sözel.Ne tür müzik dinlemeliyim?.. önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.

İkinci bir sorum ; sözel derslere nasıl çalışsam daha kalıcı olur?Sınavıma az kaldı.Konularım yetişiyor ama özellikle 'siyasi tarih' diye bir dersim var ondan durumum kritik ona nasıl çalışmalıym?.. şimdiden teşekürler.

Son düzenleme:
dinlerken rahatlıktan gevşeyip uyumam diyorsan Kitaro dinle. :34:

video anlatımlı dersleri vardı önceden (halen varmı bilmiyorum) kulaklığı tak onları dinle... ve nette gezmeyi bırak:1:

video anlatımlı dersleri vardı önceden (halen varmı bilmiyorum) kulaklığı tak onları dinle... ve nette gezmeyi bırak:1:

video anlatımlılar yeni derslerin bazılarına yok canım... @office arkadaşın önerdiği kitaro'yu dinliyorum faydasını grdüm...

Nete gelince haklısın :1: fakat arada buraya girip cevap yazanlara saygısızlık olmasın diye cevap veriyorum canım :34: Önerin için çok teşekür ederim

Ben şu an liseye gidiyorum üst katımızda müzik sınıfı var sene başından beri her gün ve her ders saati piyano sesi geliyor tabi bazen öğrenciler de eşlik ediyor...Bu sınavlarımda da oldu çok iyi anlıyorum seni çok rahatsız ediyor...

Sanırım Tarih bölümü okuyorsun benim de okumak istediğim bölümlerden birisi... :)
Çalışma konusunda ben şöyle yapıyorum sözel derslere çalışırken özellikle tarih dersine çalışırken;Konu başlıklarını yazıyorum onların ayrıntıları oluyor ya onuna altına yazıp öyle çalışıyorum çok etkili oluyor bana...

Ben şu an liseye gidiyorum üst katımızda müzik sınıfı var sene başından beri her gün ve her ders saati piyano sesi geliyor tabi bazen öğrenciler de eşlik ediyor...Bu sınavlarımda da oldu çok iyi anlıyorum seni çok rahatsız ediyor...

Sanırım Tarih bölümü okuyorsun benim de okumak istediğim bölümlerden birisi... :)
Çalışma konusunda ben şöyle yapıyorum sözel derslere çalışırken özellikle tarih dersine çalışırken;Konu başlıklarını yazıyorum onların ayrıntıları oluyor ya onuna altına yazıp öyle çalışıyorum çok etkili oluyor bana...

Önerin için çok teşekür ederim canım. Ben Kamu Yönetimi okuyorum.. Dersler geneli siyaset üzerine... Umarım sen 'TARİH' okursun... başarılar derslerinde :34:

ben de yazmazsam asla kalıcı olmuyor.kesinlikle yabancı şarkı dinle başka da tavsiyem yok malesef.aslında bir arkadaşım kendi sesini kayda alıyordu ve gece yatarken dinliyordu bana da verdi çok işime yaradı deneyebilirsin.

ben de yazmazsam asla kalıcı olmuyor.kesinlikle yabancı şarkı dinle başka da tavsiyem yok malesef.aslında bir arkadaşım kendi sesini kayda alıyordu ve gece yatarken dinliyordu bana da verdi çok işime yaradı deneyebilirsin.

önerin için teşekür ederim canım.

sessiz ortamda ders çalışmaya alışanlar böyle durumlarla karşılaşınca afallıyor...:) bende senin gibiydim canım, ders çalıştığım odada saat tıkırtısı bile olmayacak...
o dereceydim, ama şimdi nerdeeeee :)
elime kitap alacak fırsatı bi bulabilsem davul zurna eşliğinde bile çalışırım :) mecbur alışmak zorundaydım gürültüye ve alıştım...
şimdi tv karşısında, oğlumun bağrış çağrışları içinde, eşimin belgesel kanalları izlediği odada bile pür konsantre olabiliyorum :1:
alıştım....:27::27:

barok müzik denilen bir müzik var. sanırım vuruş ve ritm nedeniyle böyle adlandırılıyor. beynin maksimum performansta çalışmasını sağlıyor.
ben melik duyar'ın kitabında okumuş ve almıştım. devamlı dinledim ders çalışırken (ama kulaklıkla dinlenecek) agnom 91,7 geldi. bende çok işe yaramıştı tavsiye ederim.
bulamazsanız su, şelale, rüzgar veya kuş seslerinin olduğu veya hafif ritmli yumuşak olan klasik müzikler dinleyin.
debussy (clair de luna)
pachelbel (canon d major)
Chopin (Etude no. 3 in E major) olabilir.

Valla bende mecburen alışanlardanım. Şuan yan sitede asker eğlencesi var neredeyse akşam üstü başladılar hala devam.

Az önce çalan şarkıyı da söyleyeyim işkenceyi siz anlayın

Manda yuva yapmış söğüt dalına...

Canım internetten ders videoları var. Kısa özet şeklinde anlatıyorlar. Bende önemli yerleri not ediyorum, çok güzel akılda kalıyor sosyal dersler bu şekilde.

Back
X