Gürültücü komşular

cordeliac

Benim minik keseli sıçanım. <3
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2015
2.688
3.866
83
Yine bir komşu problemi ile buradayım. Önceki bir tık dedikodusever idi ama bu sefer ki çok fena. :'( Gelen gideni arattı yani.

10 gün kadar önce 4 kişilik bir aile taşındı. 2 çocuklu. Taşınırken birkaç gün ses gürültü normal zaten karton kutu gibi bir binada yaşıyoruz ses konusunda.
Lâkin 1 haftadır sabahtan gece yarısına kadar evin içinde at koşturuyor. Gece yarısı evde çamaşır makinesi, süpürge, matkap, vurma sesleri, bağırışlar falan.

Dün sokağa çıkmak için kapıyı açtım, kadın kapımın önünde çocuğunu pet şişeye işetiyor. Evi on basamak yukarıda. Çocuktur deyip mazur görüyoruz bizim de çocuğumuz olacak diye ama alt komşumun da iki çocuğu var çıt ses yok fakat çığırından çıktı resmen. Şu an bunu yazarken dahi delicesine bir gürültü var. Apartman ve dış kapılar çarpılıyor.
Kapıyı açıp yeter diye bağırmamak için zor tutuyorum kendimi.

Normalde çok sessiz bir apartmanımız var. Çalışan kesim hep zaten. Haliyle gürültü de daha fazla dikkat çekiyor.
Taşınanlar da burada bir arkadaşımın tanıdığı, eve bakmaya geldiklerinin ertesi günü gelip yerleştiler apar topar anormal bir şekilde.

Arada tanıdık olunca bir şey de diyemiyorum ama katlanılmaz hâlde. Taşınmayı düşünüyorum resmen.

Sizce uyarsam ayıp olur mu bu kadar erkenden? Yoksa direkt ev ara, uyarsan da geçmez mi?

insan olmak, toplum kurallları vs gibi olgular öğretilmez ki belirli bir yaşa gelmiş insanlara.Evde bir kedim var miyavlayıpta konu komşuya rahatsızlık vermesin diye gözünün içine bakıyorum resmen.

Bence bunun için şuanda ev değiştirmeyin,çünkü gideceğiniz yerde ne ile karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz.
İlk adım olarak konuşmayı deneyin ve rahatsızlığınızı dile getirin.İnşallah laftan anlayan bir insandır
.

insan olmak, toplum kurallları vs gibi olgular öğretilmez ki belirli bir yaşa gelmiş insanlara.Evde bir kedim var miyavlayıpta konu komşuya rahatsızlık vermesin diye gözünün içine bakıyorum resmen.

Biz de öyle. Konu komşu rahatsız olmasın diye evde çalışan tüm cihazlar dahil sessiz. Ayak ucuyla yürüyoruz. Alt komşum hiç sesiniz çıkmıyor diye geliyor resmen.

Az önce bildiğin zıpladılar resmen. :( Biraz kesilse razıyım da, hiç kesilmiyor.

Laftan anlayacaklarını sanmıyorum. Yetişkinler anlasa dahi çocuklar anlamaz ki. :/ Ki şu duruma bakılırsa buraya apar topar taşınma nedenleri de bu gürültü diye düşünüyorum.

Yalitimli binadan geldilerse o kadar ses gittigini dusunmuyorlardir belki, apartman da sessiz diyorsunuz kimseden ses gelmeyince bizim de sesimiz gitmiyor demekki demis olabilirler. Once bi durumu anlatip sonra hala gecmezse caresine bakilir bence.

Taşındığınız yerde iyi komşu olsa keşke. .
Uyarın derim . .
Apt kurallarına uysunlar. .

ahh ahh bende çekiyorum hem alt hem üst bayramda iki ailede yoktu 9 gün çıt yoktu özlemişim sessizliği.uyarınca biraz dikkat ediyolar sonra yine aynı.tekrar tekrar uyarıncada kavga kıyamet terbiyesizleşiyolar.birleri bu insanlara toplu yaşanılan yerlerde davranış kuralları öğretmeli.

Kızlar desteğinizle dayanamayıp az önce çıktım. Binanın ses yalıtımının iyi olmadığını, yeni taşındıkları için fark etmemiş olabileceklerini ve çok fazla gürültü geldiğini söyleyip biraz dikkatli olmalarını rica ettim. Dikkat ederiz dediler. Sonuç? Inmemle birlikte yemin ediyorum gürültünün şiddeti daha da arttı. Birkaç gün bekleyeceğim. Yönetici tatilde, arayıp bunun için rahatsız etmek istemiyorum şimdilik. Bakalım.

Direkt taşının bence
Hiç sinirlerinizi bozmayın

İstanbul'daki evim en üst kattı, çok rahattım.
Ankara'daki ilk evimde üst kat komşum taş terlikle geziyordu evde sanki.
İkinci evim rahat Allah'a şükür, yaşlı bir teyze var, terlik merlik giymiyor, mutluyum.

sende ona inat bi gürültü çıkar bakalım. konumunuza göre tabi. diğer komşular rahatsız olmayacaka şekilde. yada çocuğu gibi sende onun kapısının önünde işe :KK48:

Direkt taşının bence
Hiç sinirlerinizi bozmayın

İstanbul'daki evim en üst kattı, çok rahattım.
Ankara'daki ilk evimde üst kat komşum taş terlikle geziyordu evde sanki.
İkinci evim rahat Allah'a şükür, yaşlı bir teyze var, terlik merlik giymiyor, mutluyum.

Konuda da yazmıştım ortak bir tanıdığımız var diye. Az önce beni aradı bu arkadaşım. Arkadaşın bize şikayete geldi diye onu aramışlar ki tam tahmin ettiğim gibi geldikleri binadan imza toplatılmış, mahkemelik falan olmuşlar gürültü yüzünden. Geçimsiz insanlar, hiç nezaketen bile uyarma diyor.

Taşınmayı düşünmem isabet olmuş. Sizin de deneyiminiz gibi en üst katlarda bir yere gideceğim muhtemelen.

Keşke medeniyet hap gibi yutturulan birşey olsa yoksun olanlara uygulasak ama malesef yok! Geçmiş olsun insan olan zaten evladını uyarır taşındıkları yerden de ne için çıkarıldıkları malum o arkadaşınıza da yazıklar olsun böylelerini musallat ettiği için

Keşke medeniyet hap gibi yutturulan birşey olsa yoksun olanlara uygulasak ama malesef yok! Geçmiş olsun insan olan zaten evladını uyarır taşındıkları yerden de ne için çıkarıldıkları malum o arkadaşınıza da yazıklar olsun böylelerini musallat ettiği için

Yok o arkadaşım etmedi. Arkadaşım üst kattaki hanımefendinin abisine ait şirkette çalışıyor. Hanımefendi de şirkete gidip geldiği için orada duymuş arkadaşım, o da taşındıktan sonra. Hanımefendinin eşi de üniversitede eğitmenmiş. Daha fazla hayat detayına girip yüz göz olmak istemiyorum. Medeniyette para gibi kimde olduğu belli olmuyor sahiden.

Yine bir komşu problemi ile buradayım. Önceki bir tık dedikodusever idi ama bu sefer ki çok fena. :'( Gelen gideni arattı yani.

10 gün kadar önce 4 kişilik bir aile taşındı. 2 çocuklu. Taşınırken birkaç gün ses gürültü normal zaten karton kutu gibi bir binada yaşıyoruz ses konusunda.
Lâkin 1 haftadır sabahtan gece yarısına kadar evin içinde at koşturuyor. Gece yarısı evde çamaşır makinesi, süpürge, matkap, vurma sesleri, bağırışlar falan.

Dün sokağa çıkmak için kapıyı açtım, kadın kapımın önünde çocuğunu pet şişeye işetiyor. Evi on basamak yukarıda. Çocuktur deyip mazur görüyoruz bizim de çocuğumuz olacak diye ama alt komşumun da iki çocuğu var çıt ses yok fakat çığırından çıktı resmen. Şu an bunu yazarken dahi delicesine bir gürültü var. Apartman ve dış kapılar çarpılıyor.
Kapıyı açıp yeter diye bağırmamak için zor tutuyorum kendimi.

Normalde çok sessiz bir apartmanımız var. Çalışan kesim hep zaten. Haliyle gürültü de daha fazla dikkat çekiyor.
Taşınanlar da burada bir arkadaşımın tanıdığı, eve bakmaya geldiklerinin ertesi günü gelip yerleştiler apar topar anormal bir şekilde.

Arada tanıdık olunca bir şey de diyemiyorum ama katlanılmaz hâlde. Taşınmayı düşünüyorum resmen.

Sizce uyarsam ayıp olur mu bu kadar erkenden? Yoksa direkt ev ara, uyarsan da geçmez mi?

zor oluyor gürültücü komsu sizi anlıyorum yan dairemmm aman Allahım gecen hafta resmen duvarımız çatlıcaktı sandalyeyle vuruyordu tahmınımce hep kavga ederlerdi ama bu kadarıda cok oldu artık gitti noluo ev basımıza yıkılacak die kız çıktı karsımıza (evde bir anne 0 yaslarında bi abi 30-40 yaşlarında birde kız 26 yaslarında) " Özür dilerim özür dilerim sevgilimle telefonda kavga ediyorum " what bizde kavga ederdik de bu ne yaa...cinnet geciriodu eminim biz şiddet görüosunuz sandık dedik su için dedik tamam dedi biz arkamızı döndük dairemize gircez lap diye celik kapıyı kapadı.anne kız da car car kavga ediyorlar bide mülk sahibiler.. nabıcaz bilmiyorum gercekten mevkisi iyi olmasa cıkalım dicem eşime ama daha 1 sene dolmadı evmzde

Back
X