- 24 Şubat 2019
- 627
- 806
- 53
- Konu Sahibi kimliksizkedi
Herkese İyi günler, ayrı eve çıkmak istediğim için ev arayışındaydım, bilindik bir siteden bana uygun olan bir eve rastladım, aradığımda emlakçı bir kadınla konuştuk, bir yerden para beklediğim için 10 gün izin istemiştim o da kapora vermem gerektiğini aksi takdirde evin başkasına kiralanabileceğini söyledi, ( yaklaşık 2.000 tl) komisyonda alacakmış 3.500 tl emlak ofisini internet adresinde araştırınca, bir evin giriş katı gözüküyor, yanda sadece X emlak yazılı bir tabela asılı, camlarda bir şey yok, her hangi bir yorum yapılmamış, bana biraz şüpheli geldi, çünkü evi istediğimi söylediğimde ne iş yaptığımı vs sormadı, evi gezdim gördüm ancak içime sinmeyen bir şey var. Mal sahibi ile görüşmek istediğimizde insanlarla muhatap olmadığını, kendisinin ilgileneceğini söyledi, lalelide çalışıyormuş mal sahibi sanki hiç insan görmüyor, neyse. İnternetten biraz araştırma yaptım, çok dolandırılanlar olmuş, kapora parası alıyoruz diye.... İçime bir kurt düştü danışmak istedim. Bu süreçlerden geçen varsa bana yardımcı olabilir mi ne yapmalıyım? Bu konuda bazı uzmanlar mülk sahibi ile kapora sözleşmesi imzalayın diyorlar ancak emlak sahibi beni onunla görüştürmüyor.