Guvenim sarsildi

weasley

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2023
612
1.482
28
Merhaba kadinlar kulubu uyeleri. Konu esim, evleneli 5 sene oldu. 5 senedir ufak belkide onemsemeyecegim ya da biraz kizginlik gosterecegim seyleri yalan soylemesi. Her yalanini yakaladigimda cok sert tepki gosterdim. Yalan soylemesen cok rahatlikla cozume ulasacak konulari neden yalan soyluyorsun diyorum ozur diliyor yalvariyor yakariyor sen baski kuruyorsun kizarsin diye vs cevap veriyor. Ama bu durum artik her konuda icime suphe dusmesine neden oluyor acaba dogru mu yalan mi diye kendi kendimi yiyorum her konuda.
Bu ya bagimlilik ya da ailesinden gecen bir durum sanirim cunku babasininda kardesininde yalan soyledigine kac kez sahit oldum. Uzun bir suredir bana yalan soyledigi olmadi gercekten ya da ben yakalamadim ama telefonda baskalarina yalan soylerken duyuyorum iskilleniyorum bana da boyle rahat yalan soyluyordur kesin diyorum. Icime kusku dusuyor. Telefonundaki sifreyi biliyorum hep ortadadir maillerine kadar herseye ulasabiliyorum ama paranoyak olmakta istemiyorum. Gecmiste eski sevgililerimde de hep aldatilma yasadim zaten ordan bir insanlara karsi guvensizlik problemim vardi zaten. Ne yapmaliyim esimle tekrar bu konuyu konusmali miyim nasil davranmaliyim bir akil verin.

Aslında rahatsız olmakta haklisin hiç sevmem yalan söyleyen aile üyesini ama takıntı haline getirme araştırıp bulmuş gibi değil de denk gelince konuş daha iyi olur

Geçmişte yaşadığınız olaylarla şuan ki eşinizin bir alakası yok yanlış düşünüyorsunuz o kişi başkaydı bu başka bir insan herkes aynı olmaz bende ilk evliliğimde aldatıldım ama şuan 2. Evliliğimde 8. Senem 2 çocuğum var bunu kafanızdan çıkarın bence yalan konusuna gelince yalanın hiç bir türlüsüne benim tahammülüm yok o konuda haklısınız ama durduk yere konuşmak sinir bozmaktan başka birşey değil denk geldiğinde yakaladığınızda güzellikle oturup konuşmalısınız gerekirse destek almalı

Aslında rahatsız olmakta haklisin hiç sevmem yalan söyleyen aile üyesini ama takıntı haline getirme araştırıp bulmuş gibi değil de denk gelince konuş daha iyi olur
Bende hic sevmiyorum ve istemeden takinti haline getirdim icimde. Nasil konusmaliyim onu da bilmiyorum daha oncesinde yalani yakaladigim anda buyuk tepkiler vererek konusmustum.

Peki tesekkur ederim. Haklisiniz.

benm canım ablam da öyledir. küçük böyle ufak tefek.. diyorum doğruyu söyle diye kırılır karşı taraf diypr yok yanlış anlar.. belki az bi tepki verecekse onla yüzleşmek zor geliyor bide ona. öyle öi acaba eşinizd?

Kirilirdan ziyade sinirlenirim kavga cikar diye yalan soyluyor. Sonunda daha buyuk kavga cikartiyorum bende.

Benim ablamda olur olmadık şeylere yalan söylüyor. Mesela şuraya neyle gideceksin diye soruyorum otobus diyor ama taksiyle gidiyor. Anlamıyorum neden yalan söylüyor ailede yalancı biri de yok. Enteresan yalanları var, he yalanları böyle birinin başını yakacak yalanlar değil. Kaale bile alınmayacak yalanlar ama tatsız bir durum gerçekten

Valla nice yalanları vardır erkeklerin hangisi gelip dun magazada vir kız gordum tas gibiydi yakasında adı yazıyordu instadan aratttm dm attm diye durustce soyleyecek ki . Her haltı yiyip yiyip yakalanınca ee sen kızarsın diye,kırılırsın diye,ayrılırsın diye... he tabi madem kızacagımızı veya işte her neyse ayrılacağından korkuyor yapmasınlar. Cogumız esimize güveniyoruz ama bizi uyuttukları ne konular vardır kendilerince,eh işte yakaladıgımız kadar veya anlattıkları kadarını biliyoruz.dediginiz gibi anlatsalar belki de önemsemeyecdgimiz bir konudur ama saklamak kendilerince konuyu kapatmak ne bilim

Evet hic gerek yok yalan soylemesine yinede soyluyor. Mesela bir kere yuzugumun tasi dusmustu tamir icin goturcekti verdim. Soruyorum tas bulamamis soyle yapcakmis boyle yapcakmis oyaliyor sonra babasina gittik meger orda dusurmus babasi bulmus verdi bana . Kaybettigini sanip bana soylememis meger oraya gittiginde dusurmus. Yani kaybettim dese ne yapicam sanki ama yalanini duyunca deliriyorum iste.

Ayrilicagim bir yalani olmadi hep ufak tefek yalanlarina rastladim dikkate bile almayacagim seyler bazen. Konu acmadan kapaniyor gercekten ugrasmak istemiyor erkekler.

neden yalan soyluyorsun diyorum ozur diliyor yalvariyor yakariyor sen baski kuruyorsun kizarsin diye vs cevap veriyor.
Eğer böyle cevap veriyorsa kendinizi sorgulamalısınız acaba çok mu baskı yapıyorsunuz, çok mu eleştirip, aşırı mı tepki gösteriyorsunuz olaylara? Benim eşim de çok yalan söyler ama onda alışkanlık olmuş çünkü babası aşırı baskıcı ve çok tepki gösteriyor olaylara. Tüm aile "aman baba duymasın" diye adama yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş, hatta normalleştirmişler. Tatsızlık çıkmasın diye. Dolayısıyla böyle bir ailede yetişmiş insan da tatsızlıkla uğraşmamak için su içer gibi yalan söyleyebiliyor, gerekli gereksiz. Eşim aynı şekilde bana da yalan söylüyordu, "beyaz" yalanlar örn arabaya bir şey olur bana söylemez, ya da tatsız bir iş vardır "hallettim" der gerçekte halledecektir ama halletmemiştir daha vs. Bunu gibi şeyler. ben eşimle konuştum. Birbirimizden bir şey gizlemeyelim diye. Ama en önemlisi de kendi tepkilerimi ve tutumlarımı iyice bir gözden geçirdim, onu eleştirmemeye, olaylara fazla tepki göstermemeye, hatta biraz gülüp geçmeyi, ona onun yanında olduğumu hissettirmeyi öğrendim. Hayatı boyunca böyle bir patern içinde yaşamış ama en azından bana yalan söyleme gereği hissetmesin diye ona kendini rahat ve güvende hissedebileceği bir ortam sunmak ve bu davranışını törpülemesi için onunla konuşmak tek çözüm.

Bir kac kere baski kurdugum konuda yalan soylemisligi oldu ama hic baski kurmadigim zamanda da soyledi. Bilemiyorum ya kendimi sorgulamamda lazim sanirim. Ama ben olsam yalan soyledikten sonraki tepkimdense gercegi soyledigindeki tepkimi tercih ederim. Cunku yalan soyledigini ogrendigimde gerckten icimden bir seytan cikiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…