- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence ilk yazdigin fikir iyiydi. Insanlar evlendi diye butun ozelini karsi tarafin bilmesi gerekmiyor. Her insan once bireydir, sonra evli ise evli, bekar ise bekar. Ozellikle kadin tarafinin herseyi kocasina anlatmasi iyi degildir, herseyi koca bilmez. Zaman ne kadar da degismis. Benim gencligimde evi erkegin gecindirmesi asil idi, kadin da calisiyor ise ancak gelir takviyesi sayilirdi. Para kadinda toplanir, harcamalari da kadin yapar, eger birsey arttirabiliyorsa arttirir, yatirim yapardi, kotu gunler icin. Adamlarin da pek haberi olmazdi arttirilan paradan, cunki adamlara kenardaki para nedense batiyor, illa ki birsey bulurlar o parayi yoketmeye.. Ancak evin giderinden fazlasini kazanan erkekler eve verdikleri paradan artanla kendileri yatirim yaparlardi.
Erkegin guveni para icin kayboluyorsa kaybolsun zaten, adam olan erkek kadinin parasina degil kendine guvenmeli. Ne kadar da tuhaf olmus dunya. Biz kocalarimizin bize verdigi paradan arttirip yatirim yapardik da adamlar sonradan duysa bile ancak sevinirlerdi hepsini yememis, arttirmisiz diye.. Simdilerde gizli para biriktirmek kabahat olmus.
Kadina kocasindan habersiz yatirim yapti diye "haram" yemekle suclayanlar olmus, bir yasima daha girdim. Analarimiz, babaannelerimiz hepsi gunahkar o zaman.. Onlar eslerinin paralarini bile gizlice yastik alti ettiler zamaninda.. Hele ki calisan bir kadinin kendi emegi, alinteri ne zamandan beri kendine haram olmus?
Dunya kurulali beri suregelen rolleri karistirmayin. Evin gecimini saglamak baslica erkegin gorevidir. Bu zamanda tek maas yetmedigi icin kadinin da calismasi nerdeyse zaruret haline gelmistir, ammaaa, bu degildir ki siz de erkek oldunuz.. Aman diyeyim, bu role soyunursaniz ne yaparsaniz yapin kimseye yaranamazsiniz, ezildiginiz de cabasi olur.
konuyu ve yorumları şaşkınlıkla okuyorum.insan eşine bile güvenemez mi bu dünyada?? ne biçim olmuşuz.
eşimden gizli para biriktirmek aklının ucuna gelmez.hatta o sormadan ben biriktiriim ailemiz için.zaten boşanırsak herşey ortak değil mi? ben mi safım ?
şimdi diyelim ev aldık kredi ödüyoruz ben maaşımın bir kısmını o sıkışıklıkta gizlice biriktirsem günah değil mi?
konu sahibi arkadaşım bence eşiniz yada erkekler değil.esas güvenilmez ve tehlikeli olan sizsiniz.eşiniz bunları duysa o evlilikten hayır mı gelir?
arkadaslar dinimize gore yazanlar arastırsında yazsın..birkere kadın calışırsa parasını eve harcamayabilirbile...cunku evin gecimi erkekten sorulur...bayan calışınca cocuguna yada evine harcadıgını bile dinimiz sadaka sayıyor...halkın agzındaki lafları dingibi soylemeyin lutfen..ben bu işin içinden biri olarak yazıyorum..ayetlerle hadislerlede ispatlayabilirim...ama toplumumuz oyle yanlıs bilinçlenmişki arkadaslarım var hepside memur okumus kartları eşlerinde..muftumuz okadar kızmıstıki buna...inanın arkadasımın maası var 20 liralık birşey için eşinden para istiyor...bunuda dine mal ediyor erkekler...
ben din konusunda çok fazla bilgili değilim.günah derken eşim sıkıntı içinde ise onun o halini görerek kendim için gizlice para biriktirmek vicdanımı sızlatır.kelimeyi gerçek anlamından ziyade biraz mecezi anlamda kullandım ama yanlış anlaşılmışım.
peki ''evliliğe ilerde boşanırız gözüyle bakıp,eşinin arkasından iş çevirmek'' dinimizde nasıl yorumlanıyor?
Çevremden gördüğüm kadarıyla boşanmalarda ev ve araba damadın ailesine aitse ayrılan bayan hiç bir hak iddia edemiyor veya
Evlilkler ne kadar iyi gitsede her an herşey olabiliyor mesela ölüm veya aldatılma planlanmış şeyler değil . .
Ee bu kadın çalışıyorken kenara 3-5 milyon hiç mi koymasın. . . Zor gün vardır hastalık vardır illaki cebimde veya kenarda param olsun isterim . .Çalışıyorum evimin borcunada çocuğumada destek oluyorum. . Ee geriye 50-100 atsam günah mı işlemiş oluyorum . .
Benim eşim bilir biriktirdiğimi fakat miktarı konusunda kesinlikle bilgisi olmaz . . .
simdi belki bana kizicaksiniz ama..
Evlilik kutsal Allah katinda yuce bir yeri var. Gizlisi saklisi diye birsey yoktur.
Ben esimden gizli kurus biriktirmem haram cunku o bana.
Evet bende guvenmiyorum, insan bu illaki degisir diye dusunuyorum.
Bende cocuklarin hesabinda birikim yaparim ve kocamin her kurusundan haberi vardir.
Sizde altin alip adiniza bankaya yatirin veya mesleginiz en guzel garantiniz olsun.
Belkide hic sorunsuz bir evliliginiz olucak. Sirf adama guvenmiyosunuz diye siz ilk aldatan olmaya calisiyosunuz. Esiniz duyarsa size guveni yok olucak. Guven gittimi zor gelir yerine daha.
Guzel evlilik hayal edin guzel olsun.
Birlikte hareket edin ki gucunuz iki kat olsun. Sayginiz en buyuk silahiniz olsun.
Mutlu olursunuz insallah...