güvensizlik ve geleceğim için kendimi garantiye almam!! fikirlerinize ihtiyacım var

bireysel emeklilik sigortası yap devlet katkılı oldu artık 400 e 100de devlet ekliyor her ay 10 yıl çekmezsen cok karlı cekerrsen de zararın olmaz karın olur bence daha mantıklı.

eşim benden gizli çok az bi miktar para atmış kenara sonra içime battı deyip bana söyledi
canım sıkıldı benden para saklamasına ama bunu bizim için yaptığını biliyorum
çünkü ben çok tutumsuz biriyimdir
şimdi kirayı faturaları taksitleri ben ödüyorum o maaşını bi kenara koyuyo
Allah nasip ederse ev almayı düşünüyoruz
ama birgün fırsatım olursa bende fonda biriktirmek istiyorum paramı
bunu da eşim biliyo ah ne var sanki öyle bişey yapsan diyo

bana göre evliliğin en önemli yapı taşlarından biri güven, güvenmediğiniz biriyle zaten birlikte olmayın

Bence ilk yazdigin fikir iyiydi. Insanlar evlendi diye butun ozelini karsi tarafin bilmesi gerekmiyor. Her insan once bireydir, sonra evli ise evli, bekar ise bekar. Ozellikle kadin tarafinin herseyi kocasina anlatmasi iyi degildir, herseyi koca bilmez. Zaman ne kadar da degismis. Benim gencligimde evi erkegin gecindirmesi asil idi, kadin da calisiyor ise ancak gelir takviyesi sayilirdi. Para kadinda toplanir, harcamalari da kadin yapar, eger birsey arttirabiliyorsa arttirir, yatirim yapardi, kotu gunler icin. Adamlarin da pek haberi olmazdi arttirilan paradan, cunki adamlara kenardaki para nedense batiyor, illa ki birsey bulurlar o parayi yoketmeye.. Ancak evin giderinden fazlasini kazanan erkekler eve verdikleri paradan artanla kendileri yatirim yaparlardi.
Erkegin guveni para icin kayboluyorsa kaybolsun zaten, adam olan erkek kadinin parasina degil kendine guvenmeli. Ne kadar da tuhaf olmus dunya. Biz kocalarimizin bize verdigi paradan arttirip yatirim yapardik da adamlar sonradan duysa bile ancak sevinirlerdi hepsini yememis, arttirmisiz diye.. Simdilerde gizli para biriktirmek kabahat olmus.
Kadina kocasindan habersiz yatirim yapti diye "haram" yemekle suclayanlar olmus, bir yasima daha girdim. Analarimiz, babaannelerimiz hepsi gunahkar o zaman.. Onlar eslerinin paralarini bile gizlice yastik alti ettiler zamaninda.. Hele ki calisan bir kadinin kendi emegi, alinteri ne zamandan beri kendine haram olmus?
Dunya kurulali beri suregelen rolleri karistirmayin. Evin gecimini saglamak baslica erkegin gorevidir. Bu zamanda tek maas yetmedigi icin kadinin da calismasi nerdeyse zaruret haline gelmistir, ammaaa, bu degildir ki siz de erkek oldunuz.. Aman diyeyim, bu role soyunursaniz ne yaparsaniz yapin kimseye yaranamazsiniz, ezildiginiz de cabasi olur.

Haram parayi ilk diyen olarak cevap veriyim istedim.
Kadinin kendini masumca guvenceye almasi ayri yalanla para saklamasi ayri birsey.
Yalan veya sahtekarlik ne zamandir Allah katinda dogru yol olmus ki??

Evlilik simdi cocuk oyuncagi oldu. Eskiden oylemiydi hangi kari-koca keyfi ayrilik yasiyodu ki?

Kadinin kendine hazirlayacigi en guzel yatirim sade ve temiz bir yuvadir. Bakti ters giden birsey var o anda kendini korumaya almali. Ama eski sevgili yamuk yapti diye sorunsuz kocaya negatif enerji yuklemekte nedir.

Ne ekersen onu bicersin sonucta. Illaki ayrilicam diye kendini sartlandiran bir insanda asla evli kalamaz zaten. Hayalinde ki bosanmayi en kisa zamanda yasar.

Konu sahibi acikca yazmis son kararini. Helali olan insana sahtekarca degil aciklama yaparak kendini guvende hissetmek icin yatirimini yapicagini soylemis. Cok sevindim durustce davrandigi ayni anda kendi kararini ertelemedigi icin.
Insallah yaptigi butun yatirimini kocasi ile en guzel hayali ile harcamak nasip olur.

çok ağır konuşmuşsunuz yahu!! haram dıye sacmalayan bıle oldu.1.ben kendı paramı saklıyorsam bu haram olmaz..eşim calısır ben calışmam ondan aldığımı gızlıce kenara atarım o zaman eyvallah.erkek evını gecındırmek zorundadır.ama kadın degıl.ister destek olur ıster olmaz.ben destek oluyorum aynı zmanda bırıkım yapmaya gayret edıyorum.yorumların bazılarında coşmuş bazı arkadaşlar.onları cıddıye bıle almıyorum!!!!.haramı helali hamdolsun kavrayacak yaştayım.evet yalan soyledın ayıp sozlerıne katılıyorum ve bu yuzden de sızınde yorumlarınızdan destek alarak dun gece zam aldığımı ve maasımın 1400 olduğunu soyledım.yani 200 dolar zam oldu dedım.tabı olayları detaylı sekılde anlattım..yalan soyledım sana dıyemezdım.uzulurdu.dedımkı bundan sonra para bırıktırelım ilerde cocugumuzun hastane kreş masrafları ıcın bırıkım yapalım dedım.yok araba alalım dedı :) hayır o paraya dokunmuyorum.araba ıcınde bırıkım yaparız ama ben para bırıktırmek ıstıyorum.neme lazım kapı dısarı edersın benı cebımde param olsun dedım.aslında cok da sevınmıs gıbı durmuyodu.cunku eşim 1200 ben 1400 alıyorum dıye tuhaf oldu.fazla gururlu.bı an pışman oldum demesemıydım.adam sımdı gurur meselesı yapar dıye.pek sevınemedı de aslında emın degılım.bu aksam ıftar yemegın benden gıbı yumusatıcı sozler soyledım ama adam bıldgın delı kadır..galıba gocundu..aslında ıcım cok rahatladı kızlar sayenızde..

lütfen kendınızı cok masum sanmayalım.kırıcı olmayalım...hepinizi öptum kızlar ;)

en doğrusunu yapmışsın para biriktireceğini kocan bilsin miktarını söylemesende olur ama birikim yaptığını bilsin.evlilikte güven önemlidir canım yalan dolan gizlilik bir ilişkiye girerse o ilişki kökten sarsılır doğruyu söylemek her zaman için daha iyidir:31:

konuyu ve yorumları şaşkınlıkla okuyorum.insan eşine bile güvenemez mi bu dünyada?? ne biçim olmuşuz.

eşimden gizli para biriktirmek aklının ucuna gelmez.hatta o sormadan ben biriktiriim ailemiz için.zaten boşanırsak herşey ortak değil mi? ben mi safım ?

şimdi diyelim ev aldık kredi ödüyoruz ben maaşımın bir kısmını o sıkışıklıkta gizlice biriktirsem günah değil mi?

konu sahibi arkadaşım bence eşiniz yada erkekler değil.esas güvenilmez ve tehlikeli olan sizsiniz.eşiniz bunları duysa o evlilikten hayır mı gelir?

konuyu ve yorumları şaşkınlıkla okuyorum.insan eşine bile güvenemez mi bu dünyada?? ne biçim olmuşuz.

eşimden gizli para biriktirmek aklının ucuna gelmez.hatta o sormadan ben biriktiriim ailemiz için.zaten boşanırsak herşey ortak değil mi? ben mi safım ?

şimdi diyelim ev aldık kredi ödüyoruz ben maaşımın bir kısmını o sıkışıklıkta gizlice biriktirsem günah değil mi?

konu sahibi arkadaşım bence eşiniz yada erkekler değil.esas güvenilmez ve tehlikeli olan sizsiniz.eşiniz bunları duysa o evlilikten hayır mı gelir?

arkadaslar dinimize gore yazanlar arastırsında yazsın..birkere kadın calışırsa parasını eve harcamayabilirbile...cunku evin gecimi erkekten sorulur...bayan calışınca cocuguna yada evine harcadıgını bile dinimiz sadaka sayıyor...halkın agzındaki lafları dingibi soylemeyin lutfen..ben bu işin içinden biri olarak yazıyorum..ayetlerle hadislerlede ispatlayabilirim...ama toplumumuz oyle yanlıs bilinçlenmişki arkadaslarım var hepside memur okumus kartları eşlerinde..muftumuz okadar kızmıstıki buna...inanın arkadasımın maası var 20 liralık birşey için eşinden para istiyor...bunuda dine mal ediyor erkekler...

arkadaslar dinimize gore yazanlar arastırsında yazsın..birkere kadın calışırsa parasını eve harcamayabilirbile...cunku evin gecimi erkekten sorulur...bayan calışınca cocuguna yada evine harcadıgını bile dinimiz sadaka sayıyor...halkın agzındaki lafları dingibi soylemeyin lutfen..ben bu işin içinden biri olarak yazıyorum..ayetlerle hadislerlede ispatlayabilirim...ama toplumumuz oyle yanlıs bilinçlenmişki arkadaslarım var hepside memur okumus kartları eşlerinde..muftumuz okadar kızmıstıki buna...inanın arkadasımın maası var 20 liralık birşey için eşinden para istiyor...bunuda dine mal ediyor erkekler...

ben din konusunda çok fazla bilgili değilim.günah derken eşim sıkıntı içinde ise onun o halini görerek kendim için gizlice para biriktirmek vicdanımı sızlatır.kelimeyi gerçek anlamından ziyade biraz mecezi anlamda kullandım ama yanlış anlaşılmışım.

peki ''evliliğe ilerde boşanırız gözüyle bakıp,eşinin arkasından iş çevirmek'' dinimizde nasıl yorumlanıyor?

ben din konusunda çok fazla bilgili değilim.günah derken eşim sıkıntı içinde ise onun o halini görerek kendim için gizlice para biriktirmek vicdanımı sızlatır.kelimeyi gerçek anlamından ziyade biraz mecezi anlamda kullandım ama yanlış anlaşılmışım.

peki ''evliliğe ilerde boşanırız gözüyle bakıp,eşinin arkasından iş çevirmek'' dinimizde nasıl yorumlanıyor?

eşinin parasıyla yapmıyorki iş çevirmiş olsun...kadının parasına zaten eşinin karısma hakkıyok...ama eşinizin maasından gizli birikim yapamazsınız ondan izinsiz sadaka bile veremezsiniz...ama burda kadının kendi parası soz konusu...ancak maasını az soylemektense bu kısmı yalan oluyor..hiç soylemesin...maasını bilmek zorunda degilki...bu demekdegilki kadınlar parasını istedigi gibi harcasın..bende calışıyorum maasımı tabikii evime ogluma harcıyorum...ama eşim bana asla para hesabı sormaz...ister harcarım ister biriktiririm...burda karısma hakkı yok..

Çevremden gördüğüm kadarıyla boşanmalarda ev ve araba damadın ailesine aitse ayrılan bayan hiç bir hak iddia edemiyor veya
Evlilkler ne kadar iyi gitsede her an herşey olabiliyor mesela ölüm veya aldatılma planlanmış şeyler değil . .
Ee bu kadın çalışıyorken kenara 3-5 milyon hiç mi koymasın. . . Zor gün vardır hastalık vardır illaki cebimde veya kenarda param olsun isterim . .Çalışıyorum evimin borcunada çocuğumada destek oluyorum. . Ee geriye 50-100 atsam günah mı işlemiş oluyorum . .
Benim eşim bilir biriktirdiğimi fakat miktarı konusunda kesinlikle bilgisi olmaz . . .

Çevremden gördüğüm kadarıyla boşanmalarda ev ve araba damadın ailesine aitse ayrılan bayan hiç bir hak iddia edemiyor veya
Evlilkler ne kadar iyi gitsede her an herşey olabiliyor mesela ölüm veya aldatılma planlanmış şeyler değil . .
Ee bu kadın çalışıyorken kenara 3-5 milyon hiç mi koymasın. . . Zor gün vardır hastalık vardır illaki cebimde veya kenarda param olsun isterim . .Çalışıyorum evimin borcunada çocuğumada destek oluyorum. . Ee geriye 50-100 atsam günah mı işlemiş oluyorum . .
Benim eşim bilir biriktirdiğimi fakat miktarı konusunda kesinlikle bilgisi olmaz . . .

Katılıyorum arkadaşım,ben altın alıyor ve kenarıma koyuyorum..eşim bilir ama nerde oldukları hakkında en ufak bi fikri yok:34:

:8:
simdi belki bana kizicaksiniz ama..

Evlilik kutsal Allah katinda yuce bir yeri var. Gizlisi saklisi diye birsey yoktur.

Ben esimden gizli kurus biriktirmem haram cunku o bana.
Evet bende guvenmiyorum, insan bu illaki degisir diye dusunuyorum.
Bende cocuklarin hesabinda birikim yaparim ve kocamin her kurusundan haberi vardir.
Sizde altin alip adiniza bankaya yatirin veya mesleginiz en guzel garantiniz olsun.

Belkide hic sorunsuz bir evliliginiz olucak. Sirf adama guvenmiyosunuz diye siz ilk aldatan olmaya calisiyosunuz. Esiniz duyarsa size guveni yok olucak. Guven gittimi zor gelir yerine daha.

Guzel evlilik hayal edin guzel olsun.
Birlikte hareket edin ki gucunuz iki kat olsun. Sayginiz en buyuk silahiniz olsun.
Mutlu olursunuz insallah...

Erkeğin kazandığı para evin, kadının kazandığı para kadınındır . Evi geçindirmek kadının değil erkeğin görevidir.
Ancak günümüzde bir maaşla ev çevirmek zor olduğu için el birliği yapıyoruz eşlerimizle..
Kenarda kötü günler için para biriktirmek konusunda haklısın .Eşinle ayrılmasan da Allah korusun eşin hasta olabilir acil bir durum için para lazım olabilir.

Paranı biriktirip bilezik falan da alabilirsin ayda 400 tl iyi bir para bence birikim için...ya da karma sepet yapabilirsin ...

Back
X