• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvensizlik..

B_Bianco_B

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
380
313
33
Herkese merhaba;
Benim sorunum herkese herşeye karşı güvensiz oluşum. Delirticek derecede. Bunun nedeni etrafımda gördüklerim, yaşadıklarım, duyduklarım... Evet herkes kötü şeyler yaşıyo benım yaşadıklarımdan da beterini yaşayanlar var ama kafayı yemek üzereyim. Herşeyden şüphe duyuyorum. Bundan sonrada böyle olacak ve bu durum benı hep mutsuz edecek biliyorum. Hayatıma giren insanları da öyle ve kımseyle mutlu olamıcam bu yüzden.

Yaşadıklarıma gelince; sevgililerimin veya flört ettiğim insanların sosyal medyada rahat durmamaları, çevredeki herkesin artık çok rahat bi şekilde sevgılilerini eşlerini aldatmaları. İlişkileri iyi gitsede gitmesede çok mutlu olsalarda sorunsuz ilişkilerinde bıle böyle şeylere kalkışmaları buna benzer biçok örnek...

Size sormak istediğim, psikolog işe yarar mı kesin? Böyle sorun yaşayıp halledebilen birileri var mı? Kendi içinde, beyninde veya yardım alarak. Lütfen fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var.:((((

Herkese merhaba;
Benim sorunum herkese herşeye karşı güvensiz oluşum. Delirticek derecede. Bunun nedeni etrafımda gördüklerim, yaşadıklarım, duyduklarım... Evet herkes kötü şeyler yaşıyo benım yaşadıklarımdan da beterini yaşayanlar var ama kafayı yemek üzereyim. Herşeyden şüphe duyuyorum. Bundan sonrada böyle olacak ve bu durum benı hep mutsuz edecek biliyorum. Hayatıma giren insanları da öyle ve kımseyle mutlu olamıcam bu yüzden.

Yaşadıklarıma gelince; sevgililerimin veya flört ettiğim insanların sosyal medyada rahat durmamaları, çevredeki herkesin artık çok rahat bi şekilde sevgılilerini eşlerini aldatmaları. İlişkileri iyi gitsede gitmesede çok mutlu olsalarda sorunsuz ilişkilerinde bıle böyle şeylere kalkışmaları buna benzer biçok örnek...

Size sormak istediğim, psikolog işe yarar mı kesin? Böyle sorun yaşayıp halledebilen birileri var mı? Kendi içinde, beyninde veya yardım alarak. Lütfen fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var.:KK43:(((
Sizin sorununuz herkese karşi guvensizlik degil ki bu yazdiklarinizdan anlasilan duygusal olarak karşi cinse olan bir guvensizlik durumu var.
O açidan bakarsaniz herkes bunlari görüyor yasiyor ama herkes icin guvensizlik bu kadar uç noktada olmuyor.
Kendiniz de aşabilirsiniz aslinda bu durumu.

Herkese merhaba;

Size sormak istediğim, psikolog işe yarar mı kesin? Böyle sorun yaşayıp halledebilen birileri var mı? Kendi içinde, beyninde veya yardım alarak. Lütfen fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var.:KK43:(((

cnm sosyal medya zaten baslı basına guvensızlık sebebı bana gore. cunku erkekler tanımadıgı kızları eklıyorlar bazıları ordan kız dusurme pesınde. basıma da geldı. sana tavsıye sosyal medyada tanımadıgı kızları ekleyen erkeklerden uzak durucaksın. eskıden sosyal medya yoktu hıc degılse huzur vardı

Herkese merhaba;

Bu maalesef ki gunumuzun en ciddi sorunlarindan biri ve benim de deyim yerindeyse dibine kadar yasadigim ve hayatimi zehir eden bir durum.

Durumun ciddiyetini, bana zararlarini ve hayatimdan caldiklarini bir bir anlatayim.

Flort asamasinda oldugum her erkegin sosyal medya hesaplarini didik didik ediyorum. Bu bir huy oldu artik. Instagram tam bir kabus oldugu gibi, onemli de bir referans benim icin. Ilgili kisinin takipcilerini ve takip ettiklerini inceliyorum. Begendiklerine bakiyorum. Bir tik ilerisinde ise olusturdugum profil araciligiyla diyaloga girerek nabzini yoklamaya calisiyorum 'hayal kirikligina ugramaktan korkarak'.

Bir ornekle somutlastirayim. Son yasadigim flortte o kisinin tanimadigi bircok kadini takip ettigini ve bu kadinlarin fotograflarini begendigini gordum. Olusturmus oldugum profille bu kisiye gercek hayatta verdigi izlenimle sanal yasamdaki izleniminin birbiriyle neden bagdasmadigini, neden mesela bu kadar kadini takip ettigini acik acik sordum. Cevap olarak asil amacinin takipci sayisini artirmak oldugunu soyledi. Bu kadinlari begenen yiginlarin icinde onu gorunce sasirdigimi soyleyince ve daha baska elestiriler yapinca da beni engelledi. Eee, dogru soyleyeni her yerden kovuyorlar iste.

Bu kisi 30+ yasinda. Hani ergen olsa anlayacagim da bu yastaki bir adamin boyle ivir zivirla ugrasmasini vizyonuyla alakali bir sorun olarak nitelendiriyorum.

Akil akildan ustundur ya hani, insanlarin konu ile ilgili fikirlerini sordugumda "Bekar adam yapar canim" seklinde tepkiler aliyorum. Acaba diyorum ben mi cok sig dusunuyorum ama ne yaparsam yapayim bu durumu mantigima oturtamiyorum.

Sonuc su: Gonlum, aklim, mantigim, bunyem, ruhum... Bana olan hicbir sey bu durumu kabullenemiyor ve huzurlu bir yalnizligi suphelerle ilerleyen bir iliskiye tercih ediyorum.

Son düzenleme:
Doğru kişiyle karşılaştığında o güven zaten kendiliğinden oluşuyor. Özellikle bir şey yapmana gerek kalmıyor.
Araştırmıyorsun,gözünü kapatabiliyorsun,sırtını yaslayabiliyorsun.

Bu maalesef ki gunumuzun en ciddi sorunlarindan biri ve benim de deyim yerindeyse dibine kadar yasadigim ve hayatimi zehir eden bir durum.

Durumun ciddiyetini, bana zararlarini ve hayatimdan caldiklarini bir bir anlatayim. Flort asamasinda oldugum her erkegin sosyal medya hesaplarini didik didik ediyorum. Bu bir huy oldu artik. Instagram tam bir kabus oldugu gibi, onemli de bir referans benim icin. Ilgili kisinin takipcilerini ve takip ettiklerini inceliyorum. Begendiklerine bakiyorum. Bir tik ilerisinde ise olusturdugum profil araciligiyla diyaloga girerek nabzini yoklamaya calisiyorum 'hayal kirikligina ugramaktan korkarak'.

Bir ornekle somutlastirayim. Son yasadigim flortte o kisinin tanimadigi bircok kadini takip ettigini ve bu kadinlarin fotograflarini begendigini gordum. Olusturmus oldugum profille bu kisiye gercek hayatta verdigi izlenimle sanal yasamdaki izleniminin birbiriyle neden bagdasmadigini, neden mesela bu kadar kadini takip ettigini acik acik sordum. Cevap olarak asil amacinin takipci sayisini artirmak oldugunu soyledi. Bu kadinlari begenen yiginlarin icinde onu gorunce sasirdigimi soyleyince ve daha baska elestiriler yapinca da beni engelledi. Eee, dogru soyleyeni her yerden kovuyorlar iste.

Bu kisi 30+ yasinda. Hani ergen olsa anlayacagim da bu yastaki bir adamin boyle ivir zivirla ugrasmasini vizyonuyla alakali bir sorun olarak nitelendiriyorum.

Akil akildan ustundur ya hani, insanlarin konu ile ilgili fikirlerini sordugumda "Bekar adam yapar canim" seklinde tepkiler aliyorum. Acaba diyorum ben mi cok sig dusunuyorum ama ne yaparsam yapayim bu durumu mantigima oturtamiyorum.

Sonuc su: Gonlum, aklim, mantigim, bunyem, ruhum... Bana olan hicbir sey bu durumu kabullenemiyor ve huzurlu bir yalnizligi suphelerle ilerleyen bir iliskiye tercih ediyorum.

canım aynen bende aynısını yapıyorum helekı tanımadıgı kadınları ekleyınce soguyuorum karsımdakınden ve dırek engellıyorum cunku ordan kız dusurme pesınde oldugunu anlıyorum. hayatıma gıren bıkac kısıyı bu nedenle sildim ve hepsıde benı sucladı sosyal medyaya cok taktıgım ıcın. aslında kendılerı capkınlar. kendılerındekını gormuorlar bızı sucluorlar. tam bır ergen ve ezik davranısı

canım aynen bende aynısını yapıyorum helekı tanımadıgı kadınları ekleyınce soguyuorum karsımdakınden ve dırek engellıyorum cunku ordan kız dusurme pesınde oldugunu anlıyorum. hayatıma gıren bıkac kısıyı bu nedenle sildim ve hepsıde benı sucladı sosyal medyaya cok taktıgım ıcın. aslında kendılerı capkınlar. kendılerındekını gormuorlar bızı sucluorlar. tam bır ergen ve ezik davranısı

Valla benim icin artik cok onemli bir kriter sosyal medya olayi. Icime sinmeyen ufacik bir durumda tanimaya bile kalkmiyorum o zati. Gitsin o mecralarda kendisi gibi arayista olanlarla eslessin. Nasil olsa girla!

Birakin suclasinlar. Duzgun oldular da biz mi hayatimiza almadik? "Urfa'da Oxford vardi da biz mi okumadik?" misali. :)

Diyebilecegim tek sey su: Hayatinizin kiyisina bile yaklastirmayin boyle tipleri. Tek kelimeyle ziyanlar.

Yaşadığınız zor bir durum.
Bir dönem bende de aynı hal vardı, fakat kendi kendime yendim.
Nasıl dersen, hayatın böyle yaşanılamaz hal alacağını algıladığımda derim.

Psikolojik destek her zaman işe yarar.
Denemedende fayda var.
Teşekkü ederim denicem kesinlikle.

Sizin sorununuz herkese karşi guvensizlik degil ki bu yazdiklarinizdan anlasilan duygusal olarak karşi cinse olan bir guvensizlik durumu var.
O açidan bakarsaniz herkes bunlari görüyor yasiyor ama herkes icin guvensizlik bu kadar uç noktada olmuyor.
Kendiniz de aşabilirsiniz aslinda bu durumu.
Evet çoğunluk karşı cinsle ilgili en çok sorun yaşadığım. Gerçekten kendim aşmayı çok deniyorum mantığı biliyorum ama uygulamaya gelınce yapamıyorum:/

cnm sosyal medya zaten baslı basına guvensızlık sebebı bana gore. cunku erkekler tanımadıgı kızları eklıyorlar bazıları ordan kız dusurme pesınde. basıma da geldı. sana tavsıye sosyal medyada tanımadıgı kızları ekleyen erkeklerden uzak durucaksın. eskıden sosyal medya yoktu hıc degılse huzur vardı
Kesinlikle hep bunu savunuyorum sizin gibi düşünüyorum. Ama sosyal medyada rahat duran insan kaldı mı belkı %1 oda bıze denk gelmıyo:/

Sizi çok iyi anlıyorum. Bir dönem başıma gelen olaylardan dolayı ben de güvensizlik problemi yaşıyordum ta ki güveneceğim insanlarla karşılaşana kadar. Her insan belirli dönemlerde psikolojik desteğe ihtiyaç duyar. Tabi ki psikolojik destek alabilirsiniz. Ortamınızı değiştirebilirsiniz, sosyal medyadan uzak durabilirsiniz vs. vs.

Bence herkes aldatıyorsa sen de aldat rahatla. Herkesten aykırı olacağım diye uğraşma katıl çoğunluğa rahatla. Bir de Orhan Kemal oku. Surekli birbirini aldatan koylu insani, hem bagnaz hem paragoz hem ahlaksiz. İnsanın içi kıyılıyor valla

Ben kimsenin sosyal medyasini didiklemedim. Zaten kendim kullanmadigim icin gormuyordum bile napiyorlar :D Ama yalanlari bir sekilde ogrendim hep. Bitanesi nişanli cikmisti, bir tanesinin 5 yillik sevgilisi varmis, birinin daha sevgilisi vardi. Baya bilmeden 2. Kadin olmusum habire...
Ama sizin kadar guven sorunu yasamadim. Esim sosyal medya kullanmiyor ama kullansa da tedirgin olmazdim. Cikar illa ortaya :))

Back
X