• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvercin problemi ve korkularım

merllins06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2019
489
1.449
113
35
Merhaba, evimizin apartman boşluğunda ve neredeyse bütün pencerelerde güvercinler yaşıyor. Oturma odamızın camının önünde pislik oluyor, aşırı ses yapıyorlar vs.. ama rahatsız olsam da yapacak bişey yok onlara yaşama alanı vermeyen bizleriz yani kurtulayım diye bi düşüncem olmadı. Korkum şu, camı vs açıyorum güvercinler pencerenin önünde oluyor camı açınca gidiyorlar ama tüyleri vs eve giriyor, pislikleri her gün temizleyemiyorum bunlardan bi hastalık bulaşma ihtimali var mıdır? Yoksa hiç önemsemiycem. Daha önce yaşadığım evlerde hiç güvercin görmemiştim sizde de aynı durum Varsa sorun oldu mu olmadı mı merak ediyorum. Özellikle hastalık ve mikrop konusunda takıntılıyım zaten, korkmaya başladım sayıları çoğalınca :KK43:

Merhaba, evimizin apartman boşluğunda ve neredeyse bütün pencerelerde güvercinler yaşıyor. Oturma odamızın camının önünde pislik oluyor, aşırı ses yapıyorlar vs.. ama rahatsız olsam da yapacak bişey yok onlara yaşama alanı vermeyen bizleriz yani kurtulayım diye bi düşüncem olmadı. Korkum şu, camı vs açıyorum güvercinler pencerenin önünde oluyor camı açınca gidiyorlar ama tüyleri vs eve giriyor, pislikleri her gün temizleyemiyorum bunlardan bi hastalık bulaşma ihtimali var mıdır? Yoksa hiç önemsemiycem. Daha önce yaşadığım evlerde hiç güvercin görmemiştim sizde de aynı durum Varsa sorun oldu mu olmadı mı merak ediyorum. Özellikle hastalık ve mikrop konusunda takıntılıyım zaten, korkmaya başladım sayıları çoğalınca :KK43:
güvercin dışkısıyla bulaşan bir mantar var ama(c.neoformans) , temas etmeyip ellerinizi yıkarsanız bulaşmaz.

cama tel takın,tüyler içeri girmez büyük oranda ,dışkıyla da çıplak elle temas etmeyin,eldivenle temizleyin :)

Bilemedim ama el temizligi yeterli olur diye dusunuyorum yoksa havadan heryerden mikrop kapabiliriz guvercin disaridada denk gelebilir ben boyle yasayamazdim

Arabamın boyasının anasını ağlatan şey senin eline,camına neler yapmaz ki bacım.

Yumurtlama dönemi oluyor yumurtaları takip etmek lazım. Yavruluyorlar. Adana çok sıcaktı ve maalesef piresi tüm penceremize yayılmıştı. 2 hafta çamaşır suyu ile temizledik nerdeyse o yüzden bir daha cama konmasına izin versem de yuva yapmasına izin vermedik.🤦🏻‍♀️

O kadar güvercin pisliği elledim hiç mikrop falan bulaşmadı 🙄 ellerini güzelce yıkarsan mikrop falan bulaşmaz.

Bir şey olmaz babam 20 senedir onların içlerinde yaşıyor sapasağlam 😅😅😅

Back
X