Güvercinlere Yem Satan Esme Ninenin Dramı

Safir Taht

“Bizden hüznü gideren Allah’a hamd olsun” Fatır S
Pro Üye
3 Şubat 2010
11.306
5.496
773
Güvercinlere Yem Satan Esme Ninenin Dramı
747259.jpg

ANKARA (İHA) – Ankara’da yaşlı kadının kuşyemi satarak kazandığı paraları zabıta görevlileri tarafından süs havuzuna atıldı. Ayaklarına poşet bağlayan bir vatandaş, paraları toplayarak çıkardı.
Kuşyemi satarak geçimini sağlayan 79 yaşındaki Esme nine, Güvenpark’ta bulunan süs havuzunun başına geldi. İddiaya göre, yaşlı kadın, yanında getirdiği kuşyemi tezgahını açarak satmaya başladı. Bu sırada Güvenpark’ta görev yapan zabıta ekipleri, yaşlı kadına satış izni olmadığını belirterek, parkı terk etmesini istedi. Yaşlı kadınla tartışmaya başlayan zabıta, sinirlenince yaşlı kadının paralarını süs havuzuna atarak olay yerinden ayrıldı. Çevredeki vatandaşlar yaşlı kadını sakinleştirmeye çalıştı. Esme nine havuza girmek isteyince çevredekiler tarafından zorlukla durduruldu. Yaşlı kadının havuza girmekte ısrar etmesi üzerine bir vatandaş havuza girerek paraları alacağını söyledi. Ayaklarının ıslanmaması için etrafta çizme aramaya başlayan vatandaş, bulamayınca ayaklarına poşet bağlayarak çevredekilerin yardımıyla süs havuzuna girerek paraları topladı. Paraları alan yaşlı kadın, kuş yemlerini de alarak parktan ayrıldı.

http://www.iha.com.tr/ankara-haberleri/guvercinlere-yem-satan-esme-ninenin-drami-ankara-952914/

Zabıtanın açıklaması

http://www.sondevir.com/haber/258788/zabitanin-yasli-kadinin-parasini-havuza-attigi-iddiasi.html

Son düzenleme:
yazık ya 80 yaşında kadın üç kuruş kazanmış bu yapılır mı

dilenmemiş ya:cry::cry::cry:

Haberlerde gördüm çok üzüldüm . Kadın ayaklarına poşet geçirmiş kendisi havuza girmeye çalışıyordu , çevredekiler bırakmadılar , yardımcı oldular . Bu soğukta , o yaşta ekmek peşinde teyzem maalesef .

Kadın dilenmemiş, sadaka istememiş, yem satıyormuş, izni yoksa yaşlı başlı kadına yardımcı olun ne olmuş yani, dilenenlerin paralarını havuza atmıyorsunuz, bu nineden ne istiyorsunuz?
Ayıp ya ayıp, 79 yaşındaki kadını buz gibi havada yem satmak zorunda bırakmak ayıp değil, gayet normal, buna karşılık kadıncağızın izni olmaması memleket meselesi olmuş:KK62:
Paralarını atana kadar belediyeye götürseydiniz de devletin belediyeler aracılığıyla yaptığı yardımdan yararlanmasını sağlasaydınız ya:KK11:

Haberlerde gördüm çok üzüldüm . Kadın ayaklarına poşet geçirmiş kendisi havuza girmeye çalışıyordu , çevredekiler bırakmadılar , yardımcı oldular . Bu soğukta , o yaşta ekmek peşinde teyzem maalesef .
ünüformayı giyince taşıyamayan insanlarda var görüldüğü üzere..:KK12:

Ne diyimde yarabbim kadın dilenmiyor ki ne hakkınız var onun buz gibi havada biriktirdiği parayı suyun içine atmaya
Yazık gözüde o kalan 1 lirada onuda aldı sanırım bir vatandaş
Millet ne yollarnan para kazanıyor ama yok bu devirde helalinden para yok yazıklar olsun yazıklar olsun başkada demiyorum bişey

Kadın dilenmemiş, sadaka istememiş, yem satıyormuş, izni yoksa yaşlı başlı kadına yardımcı olun ne olmuş yani, dilenenlerin paralarını havuza atmıyorsunuz, bu nineden ne istiyorsunuz?
Ayıp ya ayıp, 79 yaşındaki kadını buz gibi havada yem satmak zorunda bırakmak ayıp değil, gayet normal, buna karşılık kadıncağızın izni olmaması memleket meselesi olmuş:KK62:
Paralarını atana kadar belediyeye götürseydiniz de devletin belediyeler aracılığıyla yaptığı yardımdan yararlanmasını sağlasaydınız ya:KK11:
Olurmu hiç başlarına bela falan olur kadın
İçim acıdı valla akşam haberlerde izlerken

gerçekten de iç acıtıcı yürek yakıcı bir durum insafsız vicdansızlar:cry::cry:

buz gibi havada teyzeciğim yazık çok yazık

Goz yaslarima hakim olamadim neden bukadar adiyiz neden merhametimiz yok geçende bi teyze gordum buz gibi havada cop karistirip birseyler topkuyordu biyanda baktim biri luks arabasnn icinde oturup bekliyordu sicacik ozamanda dunyanin ne kadar acimasiz oldugunu gordum yanina gitmek istedim sormak istedim yardim etmek istedim ama nekadar yardim edebilirdim ki yanlis anlar mi derken utandim yapamadim herseyi gectim neden hemen ezmeye calisiyoruzzz ya nasi bi gozu kararmisliktir bu nasil rahat uyuyorlar

ünüformayı giyince taşıyamayan insanlarda var görüldüğü üzere..:KK12:
Onlar emir kuluymuş. Biz Allah'ın kuluyuz.

Ne diyimde yarabbim kadın dilenmiyor ki ne hakkınız var onun buz gibi havada biriktirdiği parayı suyun içine atmaya
Yazık gözüde o kalan 1 lirada onuda aldı sanırım bir vatandaş
Millet ne yollarnan para kazanıyor ama yok bu devirde helalinden para yok yazıklar olsun yazıklar olsun başkada demiyorum bişey
Ekmeğini helalinden kendi ayakları üzerinde kazanırsa; o zaman kimseye itaat etmez. Bu da sivil itaatsizlik olur.

Yaziklar olsun
Hirsiza yolsuza goz kapayanlar bu ninemi goruncemi gozleri acildi

Burdada var yem satan bi ninem
1tl yem aliriz o bize avuc avuc daha verir parasinida almaz
Oglu askerde vurulmus onu anlatir hep
Yuzundeki cizgilerin arasinda ne dertler saklar
Kinali elleri neler temizlemistir kimse bilmez
Agaran saclari neler gormustur kimse bilmez
Tek tek ayiklar o bugdayin icindekilerini avuc avuc atr guvercinlere
Sefkani savurur
Vicdanini savurur
Sadakasini savurur

Ama kimse bilmez sormaz derdin nedir ne haldesin? Bu yasta niye burdasin diye..

Vicdansiz hirsizlar
İlla sizin gibi calmak mi lazim?

şu zabıta bozuntuları tipi bozuk bir şahıs görse arkasına bakmadan kaçar.:KK62:
güçleri garibana yeter..haberlere konu olmuş o yaşlı kadını görünce acaba yaptıklarından olmayan insanlıklarından utandılarmı..:KK20:

biz Türk milletiyiz..insani duygularımız, değerlerimiz , kültürümüz, yardımlaşma ve rızkımızı fakir ile paylaşmamızla ün yapmışız...o zabıtaların yüzüne tükürmek istiyorum...akşam akşam sinirlerim zıpladı...:KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

Zabıta bunu yapanlar bizim ekipten değiller diye açıklama yapmış , bir haber sitesinde gördüm ilk mesaja ekledim .

Sanırım civarlarda kamera vardır , kimlerin yaptığı ortaya çıkarılabilir eğer istenirse .

İnsanlığımızdan utanmak bu olsa gerek. İhtiyacı olmasa bu soğukta orada işi ne? İnsanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyor aklım almıyor.

Back
X