Güvercinlere Yem Satan Esme Ninenin Dramı

Zabıta bunu yapanlar bizim ekipten değiller diye açıklama yapmış , bir haber sitesinde gördüm ilk mesaja ekledim .

Sanırım civarlarda kamera vardır , kimlerin yaptığı ortaya çıkarılabilir eğer istenirse .
Sen yapanın yaptım vurdum çaldım hırsızlık yaptım doğrudur diyeni gördün mü nurlum kim üslendi şimdiye yaşanan olayları?

Yaziklar olsun
Hirsiza yolsuza goz kapayanlar bu ninemi goruncemi gozleri acildi

Burdada var yem satan bi ninem
1tl yem aliriz o bize avuc avuc daha verir parasinida almaz
Oglu askerde vurulmus onu anlatir hep
Yuzundeki cizgilerin arasinda ne dertler saklar
Kinali elleri neler temizlemistir kimse bilmez
Agaran saclari neler gormustur kimse bilmez
Tek tek ayiklar o bugdayin icindekilerini avuc avuc atr guvercinlere
Sefkani savurur
Vicdanini savurur
Sadakasini savurur

Ama kimse bilmez sormaz derdin nedir ne haldesin? Bu yasta niye burdasin diye..

Vicdansiz hirsizlar
İlla sizin gibi calmak mi lazim?
Yazamadıklarımı yazmışsın helal olsun yüreğine ağzına vede eline sağlık çok haklısın çok:KK9::KK9:

Sen yapanın yaptım vurdum çaldım hırsızlık yaptım doğrudur diyeni gördün mü nurlum kim üslendi şimdiye yaşanan olayları?
Zabıtanın açıklamasını görünce onu da eklemek istedim sadece yoksa bakın yapanlar zabıtadan değillermiş demek değildi amacım .

Sosyal devletin bir gereği olarak,79 yaşındaki kadının çalışmaması gerekir normalde.Evi varsa evinde,yoksa iyi bakılacağı bir huzurevinde dinlenerek geçirmeli ömrünün kalan zamanını.Ve fakat bu teyzenin bile çalışmak zorunda kaldığı bir düzende yaşıyoruz.Sorun sadece zabıtalarda değil,piramidin en tepesinden en altına kadar çürük bir sistem içindeyiz.

Sosyal devletin bir gereği olarak,79 yaşındaki kadının çalışmaması gerekir normalde.Evi varsa evinde,yoksa iyi bakılacağı bir huzurevinde dinlenerek geçirmeli ömrünün kalan zamanını.Ve fakat bu teyzenin bile çalışmak zorunda kaldığı bir düzende yaşıyoruz.Sorun sadece zabıtalarda değil,piramidin en tepesinden en altına kadar çürük bir sistem içindeyiz.
kesinlikle abd de avrupada o yaşta insanlar dünya turuna çıkıyor artık emekliliklerinin tadını çıkarıyorlar..bizdeki emekli maaşıyla kendi yaşadığı şehrin içinde bile dolaşamıyor insanlar..:KK12:elleri kırılsın nasıl atabildiler yemlerini paralarını hangi vicdanla..

kesinlikle abd de avrupada o yaşta insanlar dünya turuna çıkıyor artık emekliliklerinin tadını çıkarıyorlar..bizdeki emekli maaşıyla kendi yaşadığı şehrin içinde bile dolaşamıyor insanlar..:KK12:elleri kırılsın nasıl atabildiler yemlerini paralarını hangi vicdanla..
Hangi vicdanla olduğunu söyleyeyim,son yıllarda çok revaçta olan göstermelik vicdanla.Devletin sosyal yardım anlayışı sadakadan öteye geçmediği için,emeklinin ya da fakir fukaranın gezmeyi bırak,kaliteli yaşaması bile mümkün değil.Göstermelik üç beş kuruş bişeyler verirse veriyor,onu da her ihtiyaç sahibi alamıyor zaten.Zabıta da parçası olduğu sistemin vicdanıyla hareket ediyor işte.

Hangi vicdanla olduğunu söyleyeyim,son yıllarda çok revaçta olan göstermelik vicdanla.Devletin sosyal yardım anlayışı sadakadan öteye geçmediği için,emeklinin ya da fakir fukaranın gezmeyi bırak,kaliteli yaşaması bile mümkün değil.Göstermelik üç beş kuruş bişeyler verirse veriyor,onu da her ihtiyaç sahibi alamıyor zaten.Zabıta da parçası olduğu sistemin vicdanıyla hareket ediyor işte.
asgari ücrete emekliye adam gibi zam yapılsa millet üç beş kuruşluk yardıma için el avuç açmasa..of of..halkıda özel sektörün kucağına oturttular..modern kölelik..milletin düşünmeye hali kalmadı..

Çok üzüldüm çok.. Ne tür bir insan bunu yapabilir aklım almıyor.. Karşısına bu nine yerine yolsuzlardan biri çıksaydı el pençe divan olurlardı sistemin köpekleri. Keşke imkanım olsa da şu nineme bir faydam dokunsa.. İnşallah bu haberler o nine için hayırlı bir şeylere vesile olmuştur da birileri yardım elini uzatmıştır..

Back
X