Güyaaaa KADIN HAKLARI !!

FairyTale89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2019
1.221
1.142
83
Ya o kadar doluyum ki biraz iç dökmek biraz dert yanmak olacak hegün kadına şiddet ölüm tecavüz haberleri var maalesef ! Tv’lerde kamu spotları var kadına şiddetin cezası şöyle böyle. Kadın haklarına yönelik bi sürü vakıf dernek var. Kadın hakları üstün , herşey kadınayönelik kadının beyanı esas alınır diyip alınmaması bunlar sadece REKLAM BAŞLIĞI.

Neden kanunlar bu yönde sert değil , neden sadece reklamdan ibaret herşey , NEDEN ERKEK EGEMENLİĞİ başını alıp gidiyor ?
Kadın olmak ne kadar zor gerçekten illaki ölümle mi sonuçlanması lazım bi erkeğin ceza alması için ? Gerçekten fikir alışverişi yapmak istiyorum bu konu da.

Son düzenleme:
Çünkü iliklerimize kadar ataerkilliğe batmış durumdayız

Kadının çalışma hayatına atılması bile dengeyi değiştirmeye yetmedi
Olan sadece kadının tüm ev işlerini hala kendi yapıp maaş kartını kocasına vermesi şeklinde oldu

Ekonomik olarak orta sınıf diye bir kavram kalmadı
(bu çok önemli ekonomisi bozulan toplumların aynı oranda suç şiddet oranları artıyor)
ya alt sınıf var ya çok üst sınıf var
Alt sınıf markete gidip nasıl kuru fasülye alacağını düşünürken üst sınıfın yılan derisi çantaya çok rahat 50 bin lira ödüyor olması
Sosyal medya çoğaldığından beri herkes bunun daha çok farkında

Medya haberler televizyon dizileri hepsi bilerek kadını aşağılayan bir dil kullanıyor

Kadınların çoğu zengin patronunu ayartmaya çalışan birileri şeklinde tasvir ediliyor dizilerde
Eski dizilerimiz 7 numara şaşıfelek çıkmazı bir istanbul masalı vs. İken yeni dizilerimiz her hafta birinin kafasının koptuğu silahların konuştuğu kanlı mafya dizileri
Birbirinin kellesi kesilen Osmanlı dizileri
Sado mazo ilişkinin çok rahat anlatıldığı sen anlat karadenizler

En önemli sebepde eski kocasının yüzüne kezzap attığı kadının hayatı mahvolurken adamın 3 ay içinde cezaevinden çıkması
Herkesin bunu görmesi

Son düzenleme:
Ölümle bile sonuçlanması yetmiyor hak edilen cezanın alınması için. Şule Çet davası vardı bugün bilenler bilir, sanık avukatlarının yaptığı "savunmalar" (!) kanımı dondurmaya yetti.
Evet şimdi okudum o haberi resmen kanım dondu yapanlar zengin diye ört pas edilmeye çalışılıyor ama inşallah adalet varsa eğer yerini bulur gerçekten.

Evet şimdi okudum o haberi resmen kanım dondu yapanlar zengin diye ört pas edilmeye çalışılıyor ama inşallah adalet varsa eğer yerini bulur gerçekten.

Ben hiç iyi niyetli olamıyorum, insanlar topluca ses çıkarıp müdahalede bulunmadıkları sürece olmuyor. Onda da nereye kadar takipçisi olabilir ki insanlar? Atıyorum cezayı alıyor 30-40 yıl, oh diyoruz ne güzel bırakıyoruz peşini, ardından adam iyi hal indirimi ile (bu iyi hal nedir tam olarak?) 7-8 sene sonra cezaevinden çıkıyor, ne yapabiliyoruz?

Bu her yerde böyle. Detainment diye bir belgesel var izleyebilen olursa izlesin. 1993 yılında Amerika'da bir alışveriş mağazasında geçiyor olay. Anne 2 yaşındaki oğlu James Bulger'ın elini bir anlığına bırakıyor ve o sırada 10 yaşında olan iki çocuk (isimleri yanılmıyorsam Robert Thompson ve Jon Venables) bu 2 yaşındaki çocuğu elinden tutup dışarı çıkarıyorlar. Bebeği döve hırpalaya 4 km yürütüyorlar ve demiryolu kenarına getirerek işkence edip öldürüyorlar (ne yaptıklarını yazmayacağım merak edenler okusun). Cesedi de bulamasınlar diye raylara atıyorlar. Bakın yapanlar da 10 yaşında. Bunlar da kanunda çocuk sayılıyor yani.

Çok büyük olay olmuş o dönemde, çocuk da olsalar bunun bir vahşet olduğu, yıllarca içeride kalacaklarına dair açıklama yapılmış vesaire. Sonuç mu ne oldu? 8 yıl sonra "iyi hal"den affedildiler ve yeni kimlik verildi o çocuklara. Şu anda da nerede ne yaptıkları bilinmiyor galiba.

Böyle bir konu açıp ilk mesajda yine kadınlara atarlanmanız daha ilginç
Kadın kadının destekçisi olur diye düşündüğüm çok dolu olduğum bir an yazdım çünkü. Şurda yazılan bi şey belki hayata bağlar , belki işime yarar , belki birilerine fikir olur ...
Mesela evli bi erkek eşini aldattığı zaman direk “kadınlar” kötüleniyor direk kadın o..... oluyor
o erkek bırakmıyor peşini belki ? Tüm hata o erkekte belki ? neden direk karşıdaki belki hiç suçu günahı olmayan kadını karalıyoruz .

Hanımlar,
konu daha başlarındayken uyarımı yapayım, aman diyeyim dertleşecekseniz tamam ama işin içine dini veya siyasi yorumlar girmesin, kurum/kişi kötüleme olmasın, malum yasak.

Hanımlar,
konu daha başlarındayken uyarımı yapayım, aman diyeyim dertleşecekseniz tamam ama işin içine dini veya siyasi yorumlar girmesin, kurum/kişi kötüleme olmasın, malum yasak.
Dertleşmek için açtım sadece konuyu
Umarım saptırılmaz ve kapatılmaz.

Çünkü iliklerimize kadar ataerkilliğe batmış durumdayız

Kadının çalışma hayatına atılması bile dengeyi değiştirmeye yetmedi
Olan sadece kadının tüm ev işlerini hala kendi yapıp maaş kartını kocasına vermesi şeklinde oldu

Ekonomik olarak orta sınıf diye bir kavram kalmadı
(bu çok önemli ekonomisi bozulan toplumların aynı oranda suç şiddet oranları artıyor)
ya alt sınıf var ya çok üst sınıf var
Alt sınıf markete gidip nasıl kuru fasülye alacağını düşünürken üst sınıfın yılan derisi çantaya çok rahat 50 bin lira ödüyor olması
Sosyal medya çoğaldığından beri herkes bunun daha çok farkında

Medya haberler televizyon dizileri hepsi bilerek kadını aşağılayan bir dil kullanıyor

Kadınların çoğu zengin patronunu ayartmaya çalışan birileri şeklinde tasvir ediliyor dizilerde
Eski dizilerimiz 7 numara şaşıfelek çıkmazı bir istanbul masalı vs. İken yeni dizilerimiz her hafta birinin kafasının koptuğu silahların konuştuğu kanlı mafya dizileri
Birbirinin kellesi kesilen Osmanlı dizileri
Sado mazo ilişkinin çok rahat anlatıldığı sen anlat karadenizler

En önemli sebepde eski kocasının yüzüne kezzap attığı kadının hayatı mahvolurken adamın 3 ay içinde cezaevinden çıkması
Herkesin bunu görmesi
ikinci paragrafına imzamı atarım.
bunu farkettiğimde çalışan kadınlar heniz portakalda vitamindi çok söyledim ama anlamadılar şimdi lafıma geldiler ama geç oldu

Ben hiç iyi niyetli olamıyorum, insanlar topluca ses çıkarıp müdahalede bulunmadıkları sürece olmuyor. Onda da nereye kadar takipçisi olabilir ki insanlar? Atıyorum cezayı alıyor 30-40 yıl, oh diyoruz ne güzel bırakıyoruz peşini, ardından adam iyi hal indirimi ile (bu iyi hal nedir tam olarak?) 7-8 sene sonra cezaevinden çıkıyor, ne yapabiliyoruz?

Bu her yerde böyle. Detainment diye bir belgesel var izleyebilen olursa izlesin. 1993 yılında Amerika'da bir alışveriş mağazasında geçiyor olay. Anne 2 yaşındaki oğlu James Bulger'ın elini bir anlığına bırakıyor ve o sırada 10 yaşında olan iki çocuk (isimleri yanılmıyorsam Robert Thompson ve Jon Venables) bu 2 yaşındaki çocuğu elinden tutup dışarı çıkarıyorlar. Bebeği döve hırpalaya 4 km yürütüyorlar ve demiryolu kenarına getirerek işkence edip öldürüyorlar (ne yaptıklarını yazmayacağım merak edenler okusun). Cesedi de bulamasınlar diye raylara atıyorlar. Bakın yapanlar da 10 yaşında. Bunlar da kanunda çocuk sayılıyor yani.

Çok büyük olay olmuş o dönemde, çocuk da olsalar bunun bir vahşet olduğu, yıllarca içeride kalacaklarına dair açıklama yapılmış vesaire. Sonuç mu ne oldu? 8 yıl sonra "iyi hal"den affedildiler ve yeni kimlik verildi o çocuklara. Şu anda da nerede ne yaptıkları bilinmiyor galiba.
ben diyorum çocukluk çağını aşağıya çekmeliyiz. yada on yaşında böyle şeyler yapanları hapisten çıkarmamalıyız.

Kadın kadının destekçisi olur diye düşündüğüm çok dolu olduğum bir an yazdım çünkü. Şurda yazılan bi şey belki hayata bağlar , belki işime yarar , belki birilerine fikir olur ...
Mesela evli bi erkek eşini aldattığı zaman direk “kadınlar” kötüleniyor direk kadın o..... oluyor
o erkek bırakmıyor peşini belki ? Tüm hata o erkekte belki ? neden direk karşıdaki belki hiç suçu günahı olmayan kadını karalıyoruz .
yok suçu günahı olan kadını karalıyoruz. canını sıkma. hele burdakiler ayartan kadına bile saygıda kusur etmez hiç gözün arkada kalmasın.
hatta bak bize göre kadın aldatsa bile suç erkeğindir. düşün yani

Şimdi sizlere sormak istiyorum her türlü şiddeti gördüm ve mahkeme delil istiyor hayır ben mi algılayamıyorum bu olayı
Dayak yerken selfie mi çekmem gerekiyor du ?
Darp raporum var. Sunabildiğim delili sunmuşum illa bu adamın beni öldürmesi mi gerekiyordu ?
Kamu spotu var o kadar her gün görüyoruz hani nerde hapis cezası biz kadınlar yaşadığımız tramva ile mi kalalım ama erkek kişisi elini kolunu sallayarak geziyor !

ben diyorum çocukluk çağını aşağıya çekmeliyiz. yada on yaşında böyle şeyler yapanları hapisten çıkarmamalıyız.

Çocukluk çağını aşağı çekmek de çok bir işe yaramaz. Kurban 2 yaşında, caniler 10 yaşında. Çocukluk çağı 18 değil de 7 olsa ne değişir? Ama bütün çocuklar masum değildir, maalesef ki değildir. Çocuk ailede şekillenir, bu çocukların aileleri iyi gözlemlenmelidir, kontrol altında tutulmalıdır. Bu çocukların yeni kimliklerle yeni suçlar işleyip işlemediklerini bilmiyoruz mesela. Yeni kimlikle affedilip salınmaları neyi çözer?

Back
X