Güzel şeyleri paylaşmamak

Bir de diyelim ki guzel bir sey olmak uzere bundan bahsedince de olmuyor bende :) o isim muhakkak yarida kaliyor sevincim kursagimda kaliyor yani. En iyisi iyi ya da kotu kimse ile paylasmamak.
Ben geçen senelerde bir işyerinden teklif aldım herkeslere söyledim tam işlemler başlayacaktı ki sorun çıktı geç başladım işe, sizce niye böyle oluyor ? Anlamadığım şey millet birbirini kıskanıyorsa niye arkadaş oluyor ?

ahh canım zaten en fazla kazığı en yakınından yersin.
kuzenim hamile kaldı. ben hamile kalamıyorum sanıyordu. inanın tek bir kelime bile etmedi bana hamilelikle ilgili. kendi 3 sene sonra gebe kaldı. insan bir şeyler paylaşmasını bekliyor. en yakınım. güya kardeş gibiyiz. hamileliğini öğrendiğinden beri karnını tuta tuta bana bakıp tek kelime etmedi. insanlar gerçekten tuhaf.

Ben geçen senelerde bir işyerinden teklif aldım herkeslere söyledim tam işlemler başlayacaktı ki sorun çıktı geç başladım işe, sizce niye böyle oluyor ? Anlamadığım şey millet birbirini kıskanıyorsa niye arkadaş oluyor ?

Kaskanclik midir yoksa bazi insanlarin enerjileri farkli midir bilmiyorum. Bu tarz insanlardan kosarak uzaklas :)

arkadaşlar merhaba , ben şu sıralar bir şey farkettim, burada da benzer konular açılmış, ben hayatımda ne zaman güzel şeyleri paylaşsam içi vurulan çok kişi oluyor. Çocukluk arkadaşlarımda bile bunu gördüm. Eskiden anlamıyormuşum sanırım da farzı misal iyi maaşlı bir işe girdim diyelim , Şu şirkette işe başladım ben diye muhabbette konusu geçiyor insanların içi buruluyor. Öte yandanda başıma kötü birşey geldi diyelim ona da sevinen çok iyi oluyor. Toplum böyle mi? Yani ben bu durumu kabullenemedim gitti de, keza iş arkadaşlıklarında da normal arkadaşlıklarda da insanlar birbirinin Sevincine üzülür , üzüntüsüne güler hale gelmiş. Bu beni mutsuz ediyor, insanlarla bir şeyleri paylaşmamak mı lazım ? O zamanda kendimi çok yalnız hissediyorum.
Herkes beni kıskanıyr sendromuna yakalanmııssınız.Gecmis olsn.
Var böyle insanlr,bizi kıskanıyor millt diye kuruyorlar:)Halbuki kimsenin umrunda değil senin isin gücün ablacım:)

sebebini irdelemedim ama sevincimi ve uzuntumu icimde yasiyorum ben de,
bahsettiginiz durumun da etkisi var bunun uzerinde, ancak
bir de -bunda buyutulecek bir sey yok- felsefesine sahip iki ebeveyn tarafindan yetistirilmis olmamin etkisi de cok.
Adamlara NASA ya ise girdim desen mesela, he tamam bir cay koy da icek diyebilirler :KK70:

hahahahaha- ayni ben.
ben genelde yorumlamam bile.

bence bu toplara girme. nasibinde varsa olur- yoksa milletin kemgözü, fesatligi bir ise yaramaz.
millet senin icin sevinse ne sevinmese ne. sen isine bak.
birde insan karsidakini kendi gibi görürmüs- belki sen kiskaniyorsun.
Niye kıskanıyım ablacım ya :) Tam türk kadını gibi cevap verdiniz :D Uzun süredir özlemişim bu tip yorumları ;) Elin Yunanlısı Çinlisi temiz kalpli tabi o ayrı ;)

Niye kıskanıyım ablacım ya :) Tam türk kadını gibi cevap verdiniz :KK70: Uzun süredir özlemişim bu tip yorumları :KK66: Elin Yunanlısı Çinlisi temiz kalpli tabi o ayrı :KK66:

millet seni niye kiskansin ozaman? uzaya cikmadin sonucda. topu topu ise girmissin.
ben yurtdisinda yasiyorum- nedense bu -- millet beni kiskaniyor- gercekdende sadece türk kadinlarinda var. fitne fesatlik, nazar, kem göz sadece bizde. yabancilar turp gibi masallah :) bu nazar sirf türklere isliyor.
belkide ülke degistirmen gerek :)

Sirf bu yuzden insanlari eleye eleye hepi topu üç dört arkadaşim kaldi, kafam rahat.

Bunu ben de yaşıyorum maalesef, birşeyler başardığımda özellikle kardeslerimden görüyorum bunu. Ve akrabalarımdan.
Arkadaşım pek yoktur ve bu konuda çok seçiciyimdir. Onlardan hiç böyle şeyler görmedim, hissetmedim. Ama kendi aile yakınlarım maalesef öyle değil. Eğitim hayatımda başarılıydım öğretmenlerim zeki ve çalışkan olduğumu söylerlerdi. Şu an kariyerim ve iyi bir işim var . Ve bu yüzden kendimi suçlu hissettiriyorlar... Asla kibirlenmiyorum ama sanki öyle yapıyormuşum gibi bir kompleks içindeler, Büyük bir hastalık atlattım ve bunda da benim hastalığıma içten içe sevindiklerini gördüm, Allah zeka başarı verdi ama sağlığını aldı gibisinden konuşmalarına şahit oldum. İyi bir işe girdiğimin müjdesini verdiğimde kendi öz ablamın yüzünün karardığını suratının asıldığını "ben öyle olamam zaten dimi" tarzında birşeyler söylediğini gördüm. Bu konuda kalbim çok kırık. :(
Akrabalarım da durup dururken kendilerini ve çocuklarını övmeye başlıyorlar ben hiçbir şey demediğim halde.
Maaşımı sorup sanki küçümsercesine triplere giriyorlar.
İnsanın en yakını yapınca silip atamıyorsun maalesef, o yüzden ben de artık işle ilgili başarılarımı anlatmıyorum iş hayatım kötüymüş gibi bahsediyorum ah vah ediyorum sürekli...

Sizin etrafınızdaki herkes sizin iyi bir durumunuz olduğunda hepsi sizi kıskanıyorsa etrafınızda sorun vardır neden hayatınızda tutuyorsunuzki? Ha ben her girdiğim ortamda böyle hissediyorum diyorsanız ozaman sizde bir durum olabilir :kahve:

Back
X