Güzel ve Cirkin

zamanında karikatür gibi bir adama aşık olmuş biri olarak güzelliğin bakılandan değil bakandan geldiği kanatindeyim..
çok çirkin bir adamdı benım aşık oldugum..cidden ama çiekindi..gören arkadaşalrım şoka girerdi funda deimisin sen diye..
gel görki ben o adamı 2 sene boyunca platonik sevdim..ukalalık olarak alınmasın ama üsel bir kızım..,
o çirkin adam benim onu cok sevdiğimi bildiği halde bir gün dönüp yüzüme bakmamıştır..
güya ben güzelim.
güya o çirkin..

Sen ona kalbinin gözü ile bakmissin demekki....o sadece görmüs seni ama bakmamis:delphin:.

bunu konu benlik olmus..
sanki al gör der gibi olmus..
ben kendimi cirkin buluyorum.. ve bu yüzden kimse beni ne begeniyor nede seviyor..
kimse bana güzelsin demedi, diyenler genelde orta yasli anneler :D
ama birgünde bana bir erkegin güzelsin demesini isterdim..
bence güzel olan sevilir..
ya bazi arkadaslarima sordum, erkek kiz karisik, güzelsin dediler ama ben kendimi
güzel bulmadigim sürece.. hem yokki beni begenen..
bence herkes ilk basta dis görünüse bakiyor.. özellikle erkekler..
onlar güzel diye bir kadina asik oluyorlar..:1no2:

Herkes ilk olarak dis görünüse baksada herkesinde güzellik anlayisi farklidir canim..
Bazen bir gülüsüne asik olabilirsin bir insanin bazende utangac bakan bir cift göze...
Inan bana seninde birgün karsina sana yüreginin gözleri ile bakan biri cikacak....a.s

soyut kavramlara itibar edilmemesi kanaatindeyim..
toy zamanlarımda bende yapardım bu hoş olmayan ayırımları...
mesela yakışıklı l bir adamın yanında gördüğüm kadın benim zevkime hitap etmediğinde aman onda ne bulmuş gibi şeyler söylerdim...
yada tam tersi...
seçimin kalp tarafından yapıldığını bilmiyordum o zamanlar...
maalesef içselliğini tamamlayamayan her insan yapar bu tarz ayırımları...
ve hayatta öğretir sana yapmaman gerektiğini..
güzellikten anladığım şimdi şöyle kaş böyle burun değil...
baktığın zaman sana huzur vermeli yüzü.. küçük bir çocuğun haylazlığını yada bir bilgenin olgunluğunu bulabilmeliyim o yüzde...
birde orantısız olmamalı... uyumu severim... estetiği göz ardı etmem.. seçimim de bu şekildedir..

güzellik ve cirkinlik kavramini anlamiyorum hic bir zamanda anlamiyacagim...
güzele bakar bakar doyarsin...
ama güzel yürekli insana bir ömür baksan doyamazsin...
zaten kim güzel kim cirkin bunu kim ayirt edebilirki, kim belirliyebilirki?
ici güzel olsun bu laf klisedir ama dogrudur...
yüregi güzel olsun varsin cirkin olsun...

ne sen benım nede ben senın gördüğün gibi bakmıyoruz güzelliklere...kalpse güzeli seçen o benım güzelimdir..

güzellik kavramı sınırlı alanda görecelidir,ama genel kanı bu konuda baskındır,herkes türkan şoraya güzel diyorsa kadın gerçekten bal gibide güzeldir...

her kadında güzel filan değildir,bazısı harbiden çirkindir.-tatlicadiarzu-
aşkın sadece güzele yöneleceğide yanlıştır,insan bazen bir gülüşe,bir bakışa tutulabilir,

Bak aklima neyi getirdin Gulsum Sultan cim. Bir bir arkadasima disarida bir suru guzel bebek var biliyorum, hatta biliyorum belki onlar benim oglumdan da guzeller ama benim gozume benim oglumdan daha guzel gelen bir bebek yok. Hepsi cok tatli ama benimki en tatli gibi seyler soylemistim. O da bana sen onu kalp gozunle goruyorsun da ondan demisti. olayin sirri bu sanirim, kalp gozuyle bakabilmek.
Disarida nice yakisiklilar var (masallah) esim hepsinden daha yakisikliymis gibi geliyor, halbuki evlendikten sonra yaklasik 10 kiloluk bir gobek ve gidik yapti -tatlicadiarzu-

Back
X