Ne karisiklik cikiyorsa sendikalarin oldugu yerden cikiyor.Dunyada bir tek Turkiyede var sanirim yanlisim varsa dogrusunu desin bilen uyelerinden para alan sendika ben mi yanlis biliyrm isciler sendikalari tasiyor sendika isciyi tasimasi gerekirken
Umarim arkadaslar icin hayirlisi olur islerine donerler
Peki ora ile bura arasindaki para alim orani nedir bunu biliy musunSendika parasina baska nereden alacak? Elbette isciden alacak. Zaten sendika, isci dayanismasi demek.
Devlet ne yazikki iscileri korumadigina göre, isci baska ne yapsin? Yasadigim ülkedede her isci sendikaya bir miktar para veriyor.
Ancak burda sendikalar acaip güclüdür. Hic kimse isciyi bos nedenden yada sendikadan dolayi isten atamaz. Bunun tazminati cok agirdir.
Iste yeni Türkiyeye merhaba, hakkini aradiginda isinden oluyorsun.
Peki ora ile bura arasindaki para alim orani nedir bunu biliy musun
Sendika tarihcesini sormadimPara orani ile alakasi yok. Zaten verilen miktar cok degil.
Sendikalar nasil baslamisti yasadigim ülkede biliyormusun? 1900'lerin basinda. Adamlar az maas ile 12-14 saat fabrikada calisiyorlardi. O fabrikalardada cok kaza oluyordu. Orda bir parmagini, bir kolunu kaybettiginde paran yok demekti, hastalik parasi olmadigi icin. Ondan dolayi isciler az paralari olmasina ragmen yinede bir dayanisma olmustu. Hasta isciler ve dul kadinlar bu sayede biraz para aliyorlardi. Sonradan cok büyük protestolar oldu, ölümler oldu simdiki haklarina sahip olmalari icin. Yani bu sendika olayi para ile gelir ile hic alakasi yok.
Ayrica eger Türkiyedeki gelir ve para alim oranindan sikayetcisiysen bunu bana degil, bizzat sevdigin hükümetine söyle..
Sendika tarihcesini sormadim
Neyse...
Yok be canm hic oyle dertdim yokSen sordun, ben cevap verdim. Ögrenmek istemiyorsan, bisey sorma.
Ha derdin sadece üstte kalmak ise, evet bravo cok üstte kaldin simdi evla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?