H&S İkiz günlüğü..

Hymarry

SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
7.046
40
158
Hale ve Sare kızlarımın bir bloğu olsun,hatıra kalsın,anılarımız bir araya toplansın arzusuyla buraya kadar geldim..
Ancak blog yapmaya bu yoğunlukta fırsat bulamayacağımı anlayınca yine burada devam edeyim istedim..
İyi kötü Allah ne yaşatırsa geride kalanları özetlemeye çalışıp,kuzularımın her hallerini burada yazmak ve okursanız paylaşmak istiyorum..

Kulübe çok gebelik haberimle üye olmuştum,4 yıl olacak,
O gün-bugündür fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum.
Hamileyken burada usg fotolarını yayınladığım kızlarımın hikayesi de yine bu şekilde başlamıştı,doğumları ile beraber yazdığım fotoğraflı bu hikayeyle..

http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-gebelik-cogul-gebelikler/321886-halem-sarem-bizimle.html

Şimdi ise anasınıfındalar,
İyi kötü,acaip zamanlar yaşıyoruz,bunları aynen üst sayfadaki gibi yazarak ölümsüzleştirmek istiyorum..

Müsadenizle "Merhaba" :3:

Son düzenleme:
xvcjk.jpg
[/IMG] 23 Aylık fotoğrafları,beraber daracık leğenlerde yıkanmaya bayılırlardı,artık sığamıyor ve istemiyorlar..

Son düzenleme:
xvcjk.jpg
[/IMG] 23 Aylık fotoğrafları,beraber daracık leğenlerde yıkanmaya bayılırlardı,artık sığamıyor ve istemiyorlar..

Hikayenizi okudum diğer topiğinizde.Zor tuttum kendimi ağlamamk için.Bende ikiz istiyorum.Doğal yolla hamile kaldım ve yakın çevremde ikiz yok.Uzak akrabalarda varmış.İnşallah senin gibi bende mucizelerin annesi olurum.Allah ikisini de sizlere bağışlasın.Rabbim hiç ağlatmasın bu prensesleri..:14:

Hikayenizi okudum diğer topiğinizde.Zor tuttum kendimi ağlamamk için.Bende ikiz istiyorum.Doğal yolla hamile kaldım ve yakın çevremde ikiz yok.Uzak akrabalarda varmış.İnşallah senin gibi bende mucizelerin annesi olurum.Allah ikisini de sizlere bağışlasın.Rabbim hiç ağlatmasın bu prensesleri..:14:

Güzel sözlerin ve samimi duan için teşekkür ederim.
İnşallah gönlüne göre olur arkadaşım,
Ama her nasıl olursa olsun,sonuçta hamilesin ve sağlıkla bir bebek dünyaya getirmek dünyanın en güzel duygusu..

Bu yıl Eylülde benimle beraber aynı okulda anasınıfına başladılar,
Ve bu yılki doğumgününü okulda kutladık..
Anasınıfında onlar için para toplanıyor ve kızlarıma birer hediye vermişti öğretmenleri..
Onların ilk defa aile ve ev dışında kutladıkları bu doğumgünleri biraz farklı geçti hepimiz için..

Arkadaşlarıyla..

20ivpk1.jpg
[/IMG]

Öğretmeniyle...

1j6h5i.jpg

6s9bma.jpg
[/IMG]

Son düzenleme:
Kızlarıma kısa bir tedavi ile çok arzulayarak hamile kaldım..
Hamileliğimde 31 hafta hamileliğime kadar yoğun çalıştım,
Her türlü tetkiki zamanında abartmadan yaptım,fakat hiçbişeyden kendimi kaçırmadım,korunmadım,
Kızlarım doğdu,doğum fotolarım ve videolarım var.
15wc4ld.jpg
[/IMG]
15hybzk.jpg
[/IMG]

Ancak kızlarımdan Sare'm daha doğumun ilk günü farkettiğim bir anormalliğe sahipti bence..
Kayınvalideme benzetenler,yeni doğan bebek daha nasıl olsun diyenler olsada,içime sıkıntı düşmüştü.
wtbsy8.jpg
[/IMG]

Son düzenleme:
Doğduğunda allta iki süt dişi vardı,1 hafta 10 gün sonra sallandı,çok ağladı ve çektik,
33m9y1e.jpg
[/IMG]
Emme refleksi yoktu,40 güne kadar anne sütünü başka yollardan verdik.
Haftası 37 olmasına rağmen 2.100 gr dğdu ve ilk ay kontrolünde 2.500 gramdı
vo77di.jpg
[/IMG]

Kızım emmeye başladıkça düzeldi,güzelleşti,ama 2 aylıkken çok ciddi bir pnömoni geçirdi,ilk kez hastane yatışı oldu,yediği iğneler sayısız..
16bzgpy.jpg
[/IMG]

Sonra 8 ayda takiplerimizi yapan doktorumuza kızımda bir problem var ısrarlarım sonrası,down sendromu testi istendi,
Tam 40 bekledik,bekleyiş yine çok sancılıydı..
http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-gebelik-cogul-gebelikler/359516-cok-uzgunumcok-kotuyum.html
Çok şükür kızımda birşey çıkmadı,atlattık,ancak gelişimi kardeşiyle aynı düzeyde değildi,
Desteksiz oturması 11 ayını buldu,Hale o günlerde sıralıyordu,12 ay olmdan da yürümüştü..

1.5 yaşında yeni bir pnömani ile araştırma hastanesine götürdüğümüzde alerji testleri,akciğer gelişimi testlerinin yanında nörolojik muayenesi,beyin MRı alındı,Çocuk Nöroloğu sadece "Basit Düzeyde Psikomotor geriliği"teşisi koydu,şimdilik zekasını algılayamadığımız için başka bir teşhis koyamayız dedi,Otizm de yoktu...
Bu arada hala yürümeyen yavrumun sıkıntısını yine burda paylaşmıştım..
http://www.kadinlarkulubu.com/cocugum-buyurken/407567-hala-yurumuyor.html

Sare'm tam 2 yaşını kutladığımız ay yürüdü,
İçimize sinmeyen bu geri kalmışlık durumunu bir ocuk psikiyatrisine danışarak özel eğitime yönlendirildik.
Saremi 2.5 yaş-3 yaş arası kısa bir süre özel eğitime götürdük ancak bir zaman sonra eğitimci Saremin gelişebilecek rehabilite olabilecek bir çocuk olduğunu,yaşıtlarıyla bir arada olmanın ona çok faydalı olacağını söyledi.
Bu arada Çapada bizi özel eğitimle birlikte Genetik bölümünde ayrıntılı kromozom incelemeleri yapıldı,onlarda da farklı sendrom arayışları boşa çıktı hamdolsun,
Bu gün Sare'm devam edecek özel eğitimle ilerlemeye aday inşallah,
Dualarınızı beklerim..
Sadece benim ve bizim için değil,çok daha zor yavrularla yoluna devam eden özel çocukların annelerine de çok dua gerek..

Bugün anasınıfına devam eden kızlarım için Allahtan hayırlı,sağlıklı,bereketli ve hep kıymetli kalacakları bir ömür diliyorum..

canımm ben de ıkız kız bebekler beklıyorum...allahtan senın ıcın kolaylık ve kuvvet; mınık kızların ıcın de omur boyu saglık, ferahlık, hayırlı bır omur ve baht acıklıgı dılıyorum...işleriniz hep yolunda gder ınsallah:)

maşallahhh canlarım ya ama hıc degısmemısler sıma olarak aynı bebeklıktekı ifadeleri duruyo allah analı babalı buyutsun hepimizinkini :13:

Angel canım benim özelden de yazdım,her zaman gel yaz canım,özletme kendini lütfen..
Güzel temennilerin için ayrıca teşekkür ediyorum,
kuzuların gözlerinden öpüyor,yanaklarından mıncırıyorum..

Kuzularım ilk kez karne aldılar,aman ne güzel,ne heyecanlı,
Önce ben karne verdiğim esnada onların yanında olamayacağım diye üzülürken okuldan onları seven bir personel ablamızdan fotoğraflarını çekmesini istedim,
sonra meğer annanesiyle dedesi de gelmiş,süpriz oldu bana da..
İlk karne heyecanı güzeldi,unutulmazdı,birer fotoğraf koyarım müsait zamanda inşallah..

Tailde gezdik,geç yatıp geç kalktık,
Çanakkaledeki bir teyzelerine,ordan da Bursadaki diğer teyzelerine geçtik,
havalar da çok güzeldi,onlarlayken çok bilgisayar başına geçmiyorum,erkenden bilgisayarla tanışmalarını istemiyorum,
bu yüzden ancak yazıyorum,fotoğraf da koyarım..

Şimdi yine okuldayız,
onlar için de benim için de hayatımızın ayrı bir dönüm noktasını yaşarken değişimimizi ve durumlarımızı kendimi hazır hissettiğimde yien burda yazacağım..

Bizim için dua edin lütfen..

merhaba hymarry kızlarına masallah :nazar: çok tatlılarmış Allah herkezin cocuklarını korusun güzel yazılar yazsın

bende bursa da yaşıyorum ne tarafa geldiniz...merak ettim......
Kuzularım ilk kez karne aldılar,aman ne güzel,ne heyecanlı,
Önce ben karne verdiğim esnada onların yanında olamayacağım diye üzülürken okuldan onları seven bir personel ablamızdan fotoğraflarını çekmesini istedim,
sonra meğer annanesiyle dedesi de gelmiş,süpriz oldu bana da..
İlk karne heyecanı güzeldi,unutulmazdı,birer fotoğraf koyarım müsait zamanda inşallah..

Tailde gezdik,geç yatıp geç kalktık,
Çanakkaledeki bir teyzelerine,ordan da Bursadaki diğer teyzelerine geçtik,
havalar da çok güzeldi,onlarlayken çok bilgisayar başına geçmiyorum,erkenden bilgisayarla tanışmalarını istemiyorum,
bu yüzden ancak yazıyorum,fotoğraf da koyarım..

Şimdi yine okuldayız,
onlar için de benim için de hayatımızın ayrı bir dönüm noktasını yaşarken değişimimizi ve durumlarımızı kendimi hazır hissettiğimde yien burda yazacağım..

Bizim için dua edin lütfen..

Maşallah barekallah;) çok tatlılar, Allah yüzünüzü güldürsün bu kızçelerden yana;)
İnşallah, bütün sorunlarınızı geride bırakırsınız.
İkizlere sağlık size de huzur dilerim.

muallimim merhaba canım arkadaşım,nerelerde takılıyorsun burda ben de geleyim yanına:4:
kızlar büyüdüler teyzesi,yuvarlan tekerlen gidiyoruz hamdolsun,
Senin kuzular nasıl,büyük abilerini evlndirdin mi :27:
Rabbim çocuklarımıza güzel kaderler yazsın,iyi insanlarla karşılaştırsın..

tinkerbell canım benim teşekkür ederim arkadaşım,
buraya öyle duvara yazar gibi yazayım,bir hatırası kalsın demiştim,ama sizinle daha hoş oluyor tabi :16:
senin kuzular nasıllar,ne kadar oldular?

moontorent
arakadaşım,kız kardeşimin eşinin tayini çıkmıştı oraya,Karacabeydeler onlar..
Ben bursayı çok bilemiyorum,ama sanırım Bursa merkeze bayaa bi var,siz nerelerdesiniz?

Son düzenleme:
Maşallah barekallah;) çok tatlılar, Allah yüzünüzü güldürsün bu kızçelerden yana;)
İnşallah, bütün sorunlarınızı geride bırakırsınız.
İkizlere sağlık size de huzur dilerim.

çok çok teşekkür ederim güzel temennin ve duaların için sevgili arkadaşım
Rabbim cümlemizin evlatlarına sağlık,huzur,mutluluk versin,güzel günler göstersin..
Ben de hepimizi için huzur ve mutluluk temennisindeyim..

muallimim merhaba canım arkadaşım,nerelerde takılıyorsun burda ben de geleyim yanına:4:
kızlar büyüdüler teyzesi,yuvarlan tekerlen gidiyoruz hamdolsun,
Senin kuzular nasıl,büyük abilerini evlndirdin mi :27:
Rabbim çocuklarımıza güzel kaderler yazsın,iyi insanlarla karşılaştırsın..

tinkerbell canım benim teşekkür ederim arkadaşım,
buraya öyle duvara yazar gibi yazayım,bir hatırası kalsın demiştim,ama sizinle daha hoş oluyor tabi :16:
senin kuzular nasıllar,ne kadar oldular?

moontorent
arakadaşım,kız kardeşimin eşinin tayini çıkmıştı oraya,Karacabeydeler onlar..
Ben bursayı çok bilemiyorum,ama sanırım Bursa merkeze bayaa bi var,siz nerelerdesiniz?

Cok da guzel olmuş :nazar:Benimkiler iyi ıdare ediyoruz işte :) ilk dogum gunlerini kutlatık bızde Hızla buyuyorlar,yoruuuyorrrlar :)) ama cok da keyiflendiriyorlar :16: Ara ara bebeklerden vakit kalırsa eger :) gelip okumak, bakmak ısterim sayfanı hymarry.Guzel anılarla dolsun burası Kızlarını ve senı opuyorum. Allah hep guzel gunler gostersın sansları bol olsun kızlarının

Cok da guzel olmuş :nazar:Benimkiler iyi ıdare ediyoruz işte :) ilk dogum gunlerini kutlatık bızde Hızla buyuyorlar,yoruuuyorrrlar :)) ama cok da keyiflendiriyorlar :16: Ara ara bebeklerden vakit kalırsa eger :) gelip okumak, bakmak ısterim sayfanı hymarry.Guzel anılarla dolsun burası Kızlarını ve senı opuyorum. Allah hep guzel gunler gostersın sansları bol olsun kızlarının

:17: teşekkür ederim güzel sözlerin için..
Bu zamanların yoğun zamanlar tabi ki,ama hızla büyüecekler,büyüdükçe işlerin kolaylaşacak inşallah,
Her zaman kelimelerini okumak isterim bende,yavruların fotoğraflarını da görmek isterim ayrıca burda..
Umarım güzel anılar kareler hepimizle beraber olsun..

Back
X