- 15 Şubat 2009
- 7.046
- 40
- 158
Maşallah subhanallah kızlarına inşallah benimkiler farkına varırlar artık kardeşliğin çok kıskanıyorlar kavgalar hiç bitmiyor
Geçen hafta kreşe başladılar çok zor oluyor onlardan ayrı kalmak hele birde arkamdan ağlamaları içimi acıtıyor ama onlar için en iyisini yapmaya çalışıyorum allah yavrularımıza sağlık okulda da zihin açıklığı versin inşallah
1 hafta oldu başlayalı hala arkamdan ağlıyorlar ama öğretmen cok az ağlıyorlar sonra oynuyorlar diyor mutsuz değillermiş okulda yani ama ben çok üzülüyorum inşallah çabuk alışırlar
Çok sağol canım,ama yazdığım gibi kızların arkadaşlık durumu tam olarak 3 yaş ile beraber başladı, dahası bize de kreş çok iyi geldi çok şükür..
Maşallah yavrularına,ama İlk iki hafta bu şekilde yapmaları çok normal,hiç pes etme,hakikaten sen gittikten sonra susuyorlardır..
Fakat bu süreçte bazı şeyler okumuştum buna göre şöyle bişey var,
Çocukta ilk kreş tecrübesi süresince terkedileceğini ve bırakılacağını hissetme duygusu oluyor,
Bunun için onlara sürekli "ben sizi bırakmam hiç, ben hiç sizi bırakırmıyım, ben sizi bırakırsam nasıl yaşarım..." tarzında bırakmama konusunu her yerde her saat vurgulamak lazım,
kreşten alma konusunda bir dakika bile geçikmemek lazım,hatta onlar kapıdan çıkarken bile "bak sizi burda bekledim hep sizi almadan gitmem.. gibi onların güvenini sağlayacak şeyler yapmak gerekiyor,
bunları bir oturtsan çocukların çok şey öğrenecek göreceksin,hayırlı olsun inşallah..