Haberim olmadan şahit yazmışlar mahkemeye gitmek zorundamıyım..

nagsh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
115
0
46
İstanbul
Canım çok sıkkın. işyerinden çıkan üç kişi işyerine dava açmış. Çalıştığım şirkette beni tanık yazdırmış. Hemde hiç haberim olmadan. Kesinlikle gitmek istemiyorum. Mahkemeden evrak geldi evrağı aldım. Getiren kişi sadece evrağın elinize ulaştığına dair dedi. Ama evrakta 123. maddeye göre gelmezseniz polis yoluyla getirileceksiniz yazıyor. Sinirlerim çok bozuk. Ne yapabilirim. Ayrıca bana tutanak filan imzalatmadılar.

çok saçma geldi bana bi avukattan yardım al bence ortada ciddi bi durum varsa haklı taraf için şahitlik yapabilirsin.çalıştığın yer ciddi bir kurummu onu merak ettim çünkü sana sormadan böle bişe yapmaları çok yanlış.benim eşiminde böle bi durumu vardı ama o arkadaşlarına sordu şahitlik yaparmısnız diye kabul edenide yazdırdı.ama olay ne sizde onuda bilmek lazım.eğer ortada büyük bi suç falan varsa mecbur şahitlik yapman lazım tanıksan eğer bildiklerini anlatman lazım.okadar korkucak bi durum yok ayrıca neden gitmek istemiosunki ne biliosan söle gitsin.sonuçta senle ilgili bi sonuç olmıcak sen sadece tanık olarak çıkcan

Ücretsiz izne çıkarmak istediler. İşçilerde kabul etmedi. Ama ben yanlarında değildim onlar konuşurken sonuçta. Hem ben yapılan emrivakiye çok kızgınım. Onun içinde gitmeyeceğim. Benimle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir olayda kullanılmak isteniyorum. Neden gideyim. Hem hala aynı şirkette çalışıyorum.

slmlar, sizi tanık olarak gösterdiler ise bence gidin mahkeme günü, çünkü gerçekten zorla götürülme var. siz gidin, birşey biliyıosanız anlatın....Bilmiyorsanız benim bilgim, görgüm yoktur deyin...Ya da isterseniz bilseniz bile hakimin sorduklarını, çok yüzeysel bişey söyleyebilirsiniz....Kolay gelsin...:)

canım merhaba.
malesef tanıklık yapıp yapamayacağını sormadan yazıyorlar böyle. biz de çok rastlıyoruz. ama mahkemeye gitmek zorundasın..
örneğin bir trafik kazasında internette yorumlar kısmında birisi kazayı gördüm berbattı diye yorum yazmıştı. vekil olarak ıp adresinin tespitini ve mahkemede tanık olarak dinlenmesini talep ettik ve dinlettik.. yani sanıyorum sen hala o şirkette çalıştığın için tedirgin oluyorsun. hem işinden olmak istemiyorsun hem de arkadaşlarının aleyhine tanıklık yapmak istemiyorsun. ama şirkete söyle beni yazmışsınız ama ben bişey bilmiyorum. orada da ne sorarlarsa bildiğim kadarını yanıtlarım de..

ama ne yazık ki gitmek zorundasın. ...

Tebligatı aldığınız için duruşmya gitmek zorundasınız.Ancak halen işyerinde çalıştığınız için yeminsiz dinleneceksiniz. Ayrıca hakim duruşmada tanıklığa ilişkin sorular sormadan evvel tanıklık yapmayı isteyip istemeyeceğinizi soracaktır. O zaman istemediğinizi söylerseniz beyanınızı zapta geçerler ve tanıklık yapmassınız. Gitmemenizin tek yolu ise şirket vekillerinin sizin tanıklığınızdan vazgeçtiklerinizi mahkemeye bildirmeleridir. Aksi halde bir sonraki celse ihzaren celbinize yani polis zoruyla getirilmenize karar verilcektir.

Back
X