- Konu Sahibi pembemaviii
-
O boşluğunu biz cümlelerle dolduramayız ama senin de bildiğin bi'şey var ki sırf babacığın huzurlu uyusun diye mutlu olabildiğin kadar mutlu olmalısın.
Anneciğin yanında, sevdiğin adamla evleniyorsun. Belki bi'kaç yıla senin yavrun olacak kucağında...
Güzel de bir mesleğin var.
Bence yüzünü soldurma, babalar ve anneler ne kadar uzakta olursa olsunlar hissederler çünkü yavrularının üzüntüsünü, acısını...
Çok mutlu ol inş.
İnsan hayatındaki önemli zamanlarda burukluk hissediyor, evleneceksin ve bir tarafın eksik, haklısın. Bu hissettiklerin çok normal şeyler, aile içinden biri kaybedildiğinde o boşluk dolmuyor ne yerine ne yanına bir şey koyamazsın. Ama yeni sevgilerin olacak, eşin,evladın olacak, tutunup sarılabileceğin sevgilerin olacak, anneciğin yanında zaten. Bunları düşünüp ferahlatmaya çalış kendini.
Annem öldüğünde bana birisi şöyle demişti ; her cuma ölmüş olan anne ,babalara evlatlarının amelleri gösterilir, senin yaptığın iyi şeylerle mutlu olurlar, kötü şeylerle üzülürler. Bunun İslami açıdan doğruluğu nedir inan ki hiç bilmiyorum ama ben buna inanmak istedim. Her Cuma sela verildiğinde, nerde olursam olayım içimden hem annemle hem de babamla konuşuyorum. İyiyim diyorum, o hafta ne yapmışsam bak şöyle oldu böyle diyorum. Kendimi avutmanın bir yolu bu benim için.
Eskiden her bayramın öncesi arefe gecelerinde, annemle birlikte oturur dua ederdik, arefe geceleri bizim evde her işin bırakıldığı ibadetin yapıldığı zamanlardı, temizliği bile gündüzden yapar, akşama yetişmezse bırakırdı. Böyle mübarek geceler temizlikle heba edilmez derdi, şimdi yine öyle yapıyorum, dualarımın ona eriştiğine inanıyorum, özellikle bayramlar çok zor geçiyor ama ben bir şekilde irtibatta olduğumuza inanıyorum. Babama kırgınlığım çoktur ama duada onu da ayırmıyorum. Böyle böyle telkin edeceksin kendini, yoksa yaşayamazsın.
Tüm ölmüşlere rahmet etsin Rabbim, kalanlara da gönül ferahlığı diliyorum. Bayramınız da mübarek olsun bu arada.
ahhhh canim nasil aglattin beni bayram bayram zaten dokunsalar aglayacak kucuk kiz cocugu gibi oldum babam annem hep derdi bu bizim cok guclu kizimiz ama nerde hep guclu gibi duruyorum hicbir aci canimi yakmiyormus gibi daha dun agladilar telde yavrum sensiz kac bayram diye hayir annecigim babacigim ben cok yalnizim sizin sandiginiz gibi hic guclu degilim sizi uzmemek icin aglamiyorum telde internette ama kapattikdan sonra bagira bagira agliyorum hic kimse bilmiyor acilarimi kimseye anlatmiyorum burda ilkdefa itiraf ediyorum esimle cok mutluyum ama annem babam kardeslerim olmayinca olmuyor olmuyor artik biktim guclu gozukmekden onlarsiz yasamakdan bide bunlar yetmezmis gibi dengesiz komsularla ugrasiyorum allahim cok bunaldim ne olur bi cikis yolu goster yoksa yolun sonunami geldim ahhh canim bende senin gibi sonsuzluk yoluna dogru gidip donmemek istiyorum allahim hayatta hic kimseyi uzmedim ama neden canim bu kadar cok yaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?