Hadi babam çıkıp gelsene,sarılsam ya sana..

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Hanımlar yine ben..
Bu sefer sebebini bilmediğim bir sıkıntı var içimde. Nedendir bilemiyorum,sürekli içimde kaygı,endişe,gelecekte neler beni bekliyor endişesi.. Bazen ise öyle içim sıkılıyor ki deli gibi koşasım geliyor sokaklarda kimseye aldırmadan. Bağıra bağıra koşmak istiyorum kimse beni durdurmasın gidebildiğim yere kadar gideyim ağlayayım istiyorum. Geceleri yatağıma yattığımda uyuyamıyorum ölmek bile istiyorum. İnanın bu düşünceyi buraya aktarmak bile oldukça saçma ama bilirsiniz insan duygularını kontrol edemeyebiliyor. Bir şeye içtenlikle gülemiyorum mutlu olamıyorum. Mutlu olsam bile 5 dakika sonra acıların kadını olma potansiyeline sahibim. Bu son zamanlarda böyle oldu aslında 1 yıldır. Çok duygusallaştım kendimi tanıyamıyorum. Bir dönem mi geçiriyorum nedir bilemedim. Ama duygularım çok yoğun biraz herkesten uzaklaşmak istiyorum sanki ama yapamam ki sorumluluklarım var. Minik bir kız çocuğuyken babamı kaybettim,o şefkati tadamadım doya doya sarılamadım. Babam bak ben evleniyorum diyemiyorum. Hadi babam gelsene sarılsana ya bana büyüdün de evleniyomusun sen ya dese ya. Annemin o gözyaşlarını her gün görmesem ya.. Bi çıka gelsene babam bir kerecik,sadece bir kerecik sonra gitsende olur ama bir kere omzuna yaslanayım kokunu hissedebileyim.. :14:

Olmuyor,olmuyor. Ne kadar istesemde bazı şeyleri yapamıyorum! Didindim durdum bu yaşıma kadar. avukat oldum okudum babam için okudum..
Ama sonuç böyle hüsran mı olmalıydı? Her şeye sahipken neden mutsuzum ki. Nankörlük mü benimkisi? İnsanlara karşı öyle güleryüzlü ve mutlu gözüküyorum ki görenler padişahın kızı tabirini uygun görüyorlar. Sanki hiç derdim sıkıntım yokmuş gibi. Biliyorum duygularımı dışarıya vursam sevdiklerim üzülecek..Sanki bir şeyler tam değil sanki göğsümün sol tarafında koskocaman bir boşluk var. öyle böyle bir boşlukta değil,acı verici. İç sızlatıcı.. Nasıl desem anlatılamayacak kadar tarifsiz.

Çok olumsuz şeyler yazıyorum farkındayım ama kendime engel olamıyorum. Yazıp rahatlamak tek isteğim..
Ne yapmalıyım ben? Kendimi tanıyamıyorum.:14::14:

Kimse göründüğü gibi değildir.
Herkesin içinde besleyip büyüttüğü nice düşüncesi vardır .
Dışardan bakarız yüzü güler ama gel gör ki içi kan ağlar yarası kabuk bağlamıştır çünkü.
Bende 10 yıl evvel kaybettim babacığımı.
Gidenler geri dönseydi ölüm ölüm olmazdı .
Hep içimde ayrı bi yerlerde babamın acısı var taa derinlerde bi yerlerde hemde.
Aklıma geldikçe nefes alıp vermelerim değişir reflekslerim dengesizleşir.
Üzülürüm çünkü onun eksikliğinde kaybolurum bende eksilirim onun eksikliğinde.
Ama elden bişey gelmiyor dua etmekten başka.
Toprakları bol mekanlaı cennet olsun.
Senin de başın sağolsun babacığının ruhu şad olsun.
Allah rahmet eylesin inşallah.
Babacım seni özledim gidenlerden birtek senin gelmeni isterdim inan....

O boşluğunu biz cümlelerle dolduramayız ama senin de bildiğin bi'şey var ki sırf babacığın huzurlu uyusun diye mutlu olabildiğin kadar mutlu olmalısın.
Anneciğin yanında, sevdiğin adamla evleniyorsun. Belki bi'kaç yıla senin yavrun olacak kucağında...

Güzel de bir mesleğin var.

Bence yüzünü soldurma, babalar ve anneler ne kadar uzakta olursa olsunlar hissederler çünkü yavrularının üzüntüsünü, acısını...

Çok mutlu ol inş.:38:

İnsan hayatındaki önemli zamanlarda burukluk hissediyor, evleneceksin ve bir tarafın eksik, haklısın. Bu hissettiklerin çok normal şeyler, aile içinden biri kaybedildiğinde o boşluk dolmuyor ne yerine ne yanına bir şey koyamazsın. Ama yeni sevgilerin olacak, eşin,evladın olacak, tutunup sarılabileceğin sevgilerin olacak, anneciğin yanında zaten. Bunları düşünüp ferahlatmaya çalış kendini.

Annem öldüğünde bana birisi şöyle demişti ; her cuma ölmüş olan anne ,babalara evlatlarının amelleri gösterilir, senin yaptığın iyi şeylerle mutlu olurlar, kötü şeylerle üzülürler. Bunun İslami açıdan doğruluğu nedir inan ki hiç bilmiyorum ama ben buna inanmak istedim. Her Cuma sela verildiğinde, nerde olursam olayım içimden hem annemle hem de babamla konuşuyorum. İyiyim diyorum, o hafta ne yapmışsam bak şöyle oldu böyle diyorum. Kendimi avutmanın bir yolu bu benim için.

Eskiden her bayramın öncesi arefe gecelerinde, annemle birlikte oturur dua ederdik, arefe geceleri bizim evde her işin bırakıldığı ibadetin yapıldığı zamanlardı, temizliği bile gündüzden yapar, akşama yetişmezse bırakırdı. Böyle mübarek geceler temizlikle heba edilmez derdi, şimdi yine öyle yapıyorum, dualarımın ona eriştiğine inanıyorum, özellikle bayramlar çok zor geçiyor ama ben bir şekilde irtibatta olduğumuza inanıyorum. Babama kırgınlığım çoktur ama duada onu da ayırmıyorum. Böyle böyle telkin edeceksin kendini, yoksa yaşayamazsın.

Tüm ölmüşlere rahmet etsin Rabbim, kalanlara da gönül ferahlığı diliyorum. Bayramınız da mübarek olsun bu arada.

Ölen kişinin birkaç konuda amel defteri açıktır,o da dünyada yaşayan evlatlarıyla gerçekleşir.Birisi sadaka,onun adına sadaka verebilirsin,ona hediye olarak ulaşır.Hayırlı bir insan olabilirsin,ona hediye olarak ulaşır..onun adına kuran okuyabilirsin, hediye olarak ulaşır..tam metni hatırlamıyorum,attraentre,söylediğinde doğruluk payı var,benim bir yakınım dini eğitimi var,ondan biliyorum..

ahhhh canim nasil aglattin beni bayram bayram zaten dokunsalar aglayacak kucuk kiz cocugu gibi oldum babam annem hep derdi bu bizim cok guclu kizimiz ama nerde hep guclu gibi duruyorum hicbir aci canimi yakmiyormus gibi daha dun agladilar telde yavrum sensiz kac bayram diye hayir annecigim babacigim ben cok yalnizim sizin sandiginiz gibi hic guclu degilim sizi uzmemek icin aglamiyorum telde internette ama kapattikdan sonra bagira bagira agliyorum hic kimse bilmiyor acilarimi kimseye anlatmiyorum burda ilkdefa itiraf ediyorum esimle cok mutluyum ama annem babam kardeslerim olmayinca olmuyor olmuyor artik biktim guclu gozukmekden onlarsiz yasamakdan bide bunlar yetmezmis gibi dengesiz komsularla ugrasiyorum allahim cok bunaldim ne olur bi cikis yolu goster yoksa yolun sonunami geldim ahhh canim bende senin gibi sonsuzluk yoluna dogru gidip donmemek istiyorum allahim hayatta hic kimseyi uzmedim ama neden canim bu kadar cok yaniyor :43:

O boşluğunu biz cümlelerle dolduramayız ama senin de bildiğin bi'şey var ki sırf babacığın huzurlu uyusun diye mutlu olabildiğin kadar mutlu olmalısın.
Anneciğin yanında, sevdiğin adamla evleniyorsun. Belki bi'kaç yıla senin yavrun olacak kucağında...

Güzel de bir mesleğin var.

Bence yüzünü soldurma, babalar ve anneler ne kadar uzakta olursa olsunlar hissederler çünkü yavrularının üzüntüsünü, acısını...

Çok mutlu ol inş.:38:

Çok mutlu ettin beni bu yazdıklarınla..
Doğru söylüyorsun,kimseye muhtaç değilim mesleğim de param da var. Babamda böyle istermiş hep annem anlatır.
Kızımız büyüdüğünde kendi ayaklarının üzerinde dursun da daha ne isterim ben diyormuş:14: Hayırlısı her şeyin. Çok teşekkür ederim:38:

İnsan hayatındaki önemli zamanlarda burukluk hissediyor, evleneceksin ve bir tarafın eksik, haklısın. Bu hissettiklerin çok normal şeyler, aile içinden biri kaybedildiğinde o boşluk dolmuyor ne yerine ne yanına bir şey koyamazsın. Ama yeni sevgilerin olacak, eşin,evladın olacak, tutunup sarılabileceğin sevgilerin olacak, anneciğin yanında zaten. Bunları düşünüp ferahlatmaya çalış kendini.

Annem öldüğünde bana birisi şöyle demişti ; her cuma ölmüş olan anne ,babalara evlatlarının amelleri gösterilir, senin yaptığın iyi şeylerle mutlu olurlar, kötü şeylerle üzülürler. Bunun İslami açıdan doğruluğu nedir inan ki hiç bilmiyorum ama ben buna inanmak istedim. Her Cuma sela verildiğinde, nerde olursam olayım içimden hem annemle hem de babamla konuşuyorum. İyiyim diyorum, o hafta ne yapmışsam bak şöyle oldu böyle diyorum. Kendimi avutmanın bir yolu bu benim için.

Eskiden her bayramın öncesi arefe gecelerinde, annemle birlikte oturur dua ederdik, arefe geceleri bizim evde her işin bırakıldığı ibadetin yapıldığı zamanlardı, temizliği bile gündüzden yapar, akşama yetişmezse bırakırdı. Böyle mübarek geceler temizlikle heba edilmez derdi, şimdi yine öyle yapıyorum, dualarımın ona eriştiğine inanıyorum, özellikle bayramlar çok zor geçiyor ama ben bir şekilde irtibatta olduğumuza inanıyorum. Babama kırgınlığım çoktur ama duada onu da ayırmıyorum. Böyle böyle telkin edeceksin kendini, yoksa yaşayamazsın.

Tüm ölmüşlere rahmet etsin Rabbim, kalanlara da gönül ferahlığı diliyorum. Bayramınız da mübarek olsun bu arada.

Bende öyle yapıyorum,hissediyorum sanki babam beni duyuyor. Mutlu olduğumda gülümsüyor diye düşünüyorum. Onlar için dimdik ayakta durmalıyız biliyorum ki. Yazdıkların içimi ferahlattı çok teşekkür ederim. Sizinde bayramınız mübarek olsun musmutlu günlere inşallah..

ahhhh canim nasil aglattin beni bayram bayram zaten dokunsalar aglayacak kucuk kiz cocugu gibi oldum babam annem hep derdi bu bizim cok guclu kizimiz ama nerde hep guclu gibi duruyorum hicbir aci canimi yakmiyormus gibi daha dun agladilar telde yavrum sensiz kac bayram diye hayir annecigim babacigim ben cok yalnizim sizin sandiginiz gibi hic guclu degilim sizi uzmemek icin aglamiyorum telde internette ama kapattikdan sonra bagira bagira agliyorum hic kimse bilmiyor acilarimi kimseye anlatmiyorum burda ilkdefa itiraf ediyorum esimle cok mutluyum ama annem babam kardeslerim olmayinca olmuyor olmuyor artik biktim guclu gozukmekden onlarsiz yasamakdan bide bunlar yetmezmis gibi dengesiz komsularla ugrasiyorum allahim cok bunaldim ne olur bi cikis yolu goster yoksa yolun sonunami geldim ahhh canim bende senin gibi sonsuzluk yoluna dogru gidip donmemek istiyorum allahim hayatta hic kimseyi uzmedim ama neden canim bu kadar cok yaniyor :43:

Canım benim.. Kıyamam sana:14:
Alışmalıyız. tek çare bu. Ve Rabbime bol bol dua etmek
Sevdiklerimiz hayattayken kıymetini bilmeliyiz. Ben babam vefat ettiğinde 9 yaşındaydım mini minicik bir kızdım. hala onun yokluğuna alışmaya çalışıyorum. Sende ailenin değerini bil mutlu et onları. İnsan öyle özlüyor ki yoksa bir kere sarılmak için her şeyimi feda ederdim..

Pembemavi evet tatlım bazen nankörlük ettigimi düşünüyorum yanımda yoksalar bile tel var internet var en azından görme şansım var senin gibi olsa ne yapardım ama Rabbim senin kaderine öyle yapmış üzülme bak okumuşsun mesleğin var evlenip bebeklerin olur mutlu olursun İnan kendi canından olanlardan tatlı birşey yok bu hayatta geçmişîm için konuşmuyorum ama şuanda ailem bırak gel deseler yavrularımı bırakıp hiç bir yere gidemem sende anlayacaksın anne olunca kardeşim ölündüğünde annem demişti ah anne baba sizin acınız kadar yanmadı içim diye

20 yıldır babasızım.baba demek bile çok tuhaf gelirdi.herkesin babası varken benim babam yoktu.herkesin babası lunaparka gezmeye götürürken babasının elinden tutarken benim hep eksik kaldı.büyüdüm şimdi.ilk defa kayınpederime baba dediğimde bile tuhafladım hala da tuhafım.alışık değil ağzım.evlatlarımın babası var ve rabbim eşime ömürler versin inşallah evlatlarımın ve benim yüzüme baksın.

üzülme pembemavim çok zor hep bi yanımız eksik olcak ama ne mutlu annemiz hem anne hem baba.ben annemin iki kere kutlarım bayramını.allah annemize hayırlı ömürler versin inşallah.

Back
X