- 24 Eylül 2013
- 12.157
- 13.601
- 298
merhaba plojovic bende demir eksikliği anemisi var gittiğim dahiliye uzmanına bebek de düşündüğümü söyleyince gyno ferro sanol vermişti hamile kaldıktan sonra doktorum ona devam et folik asite ekstra gerek yok onda var zaten dedi 12. haftaya kadar sadece gece yatmadan önce (bende gün içinde alınca iştah yapıyordu çünkü) 1 tane gyno ferro sanol içiyordum 12.haftada onu bıraktırdı şimdi maltofer ve elevit içiyorum günde 1 tane bebek 6 aylık olana kadar da içiceksin dedi yani dışardan demir zaten her hamile alıyor doktorum öyle demişti gıdalardaki demir yeterli olmazmış hamilelikte o yüzden endişelenme kalsiyumu da kalsiyum değerlerin yükselsin diye verdi herhalde.
Bende gyno yu gece yatmadan içiyorum onunla bi sıkıntım yok da diğer ilacın prospektüsünde şunu okudum ;
Hamilelik ve emzirme döneminde kullanım:
Gebelik kategorisi: B
1. Yapılan denemelerde, ilacın teratojenik veya embriyosid (embriyo öldürücü) veya başka türlü,
üreme ile ilgili etkisinin olduğunu gösterilmiştir; fakat gebe kadınlarda yapılmış kontrollü
inceleme yoktur.
2. Gebe kadınlarda veya yapılan deneylerde ilaç incelenmemiştir. Bu katagorideki ilaçlar, eğer
hekim ilacın gebe kadına sağlayacağı yararın, fötus üzerindeki potansiyel riskini haklı
göstereceğine inanıyorsa kullanılmalıdır.
bu yüzden içmedim..doktoruma danışacağım.
Teşekkür ederim bilgin için