Hafta sonu ders çalışmak

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese selamlar.
Ben lise 3 öğrencisiyim ve dershaneye gidiyorum.Hafta sonları Beykoz'dan Kadıköy'e gidiyorum.Yollar açıksa 1 saat ya da 50 dakika sürüyor yolculuğum fakat trafik varsa 2 saati buluyor.Böyle olunca eve gerçekten çok yorgun geliyorum sersem gibi oluyorum ders çalışmaya çalışıyorum ama çalışamıyorum aklımı toplayamıyorum.Kısacası verimli olmuyor...Hafta içi ise hazırladığım ve uyguladığım ders çalışma programım var okuldan sonra en az 4-5 saat ders çalışıyorum-test çözüyorum.Gayet iyi uyguluyorum programı.Herhangi bir açık vermiyorum.
Sormak istediğim şu hafta sonu dershaneden sonra ders çalışmasam sadece dershane ödevlerini yapsam kalan zamanı da kendime ayırsam benim için olumsuz bir etki yaratır mı çalışma açısından?Çünkü evdekilerin hepsi çalışıyor ve sadece hafta sonları doğru düzgün yüzümüzü görüyoruz beraber vakit geçiriyoruz.Yani hafta içi her gün 4-5 saat ders çalışmaya devam edersem benim için yeterli olur mu ya da sorun çıkartır mı? Yorum yaparsanız ve fikirlerinizi yazarsanız çok memnun olurum..

Bu senin aldığın verime göre değişir. Test konusunda belli bir hızda gitmen gerek. Eğer haftasonu test çözmediğinde konularla paralel yetişemiyorsan bırakma ama yok yetişirim diyorsan ayır haftasonunu ne olacak.

Kendıne ınanıyorsan tabıkı olur cunku bende omzamanlar dersane sonrası ders tekrarı yapıp odev yapıodum hafta ıcı full calısyodummmmmmmm

haftasonuiçin kendine daha makul bir program yap bence. mesela haftasonu bir günün kendine ve ailene ayıracağın ama yine de 2 saat ders çalışacağın bir gün olsun.
pazar günün ise işte haftaya hazırlık yapmak için konu tekrarı yaptığın banyodur oda düzenlemedir temizliktir ve tv izlemedir öyle bir günün olsun. tabili yine araya 2 saat ders çalışma olayını koy.
yani hiç çalışmadan olmaz öbür türlü çalışmama rahatlığını anladığında hafta içi ders çalışmak çok zul gelebilir konsantrasyon kaybı yaşayabilirsin.
ben de kadıköyden beşiktaşa giderdim dersaneye, hep otobüste test çözerdim.. en az günde 2 saat vaktim yolda geçerdi.
bu vakit kayıplarını kazanca dönüştürebilirsin.

Hafta sonu tamamen bırakma bence .. Konu çalışmaya pek yüklenme ama test çözemeye devam et.. En azından boşlamamış olursun .. Bide lise 3. sınıfsın şimdiden stres yapma kendine biraz daha esnek olabilirsin diye düşünüyorum 12. sınıf daha tempolu olacak sıkma şimdiden bu kadar. İnşaallah iyi yerler kazanırsın, başarılar :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…