• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haftada 2,5 Kilo Verdiren Yaz Diyeti (ENDER SARAÇ)

haydigelgidelim

yeniden başlasııııııııııııınnnnnnnnnnnnn
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
2.548
1.867
198
1.GÜN
Kahvaltı:

2 dilim karpuz
az yağlı keçi peyniri - mozarella
1-2 orta boy salatalık
3 tane yarım ceviz
taze nane yaprağı

Ara Öğün:

2 adet tahıllı ya da çavdarlı galeta

Öğle Yemeği:

ızgara balık + bol naneli yeşil salata
yeşil salata: roka ve semizotu salatası
(1 demet roka, semizotu, kıvırcık yaprağı, 1 avuç dereotu)
3 yarım ceviz
limon ve nar ekşisi

Ara Öğün:

1 su bardağı yağsız naneli ayran veya cacık
1 adet yeşil elma

Ara Öğün:

1 adet kivi veya 1 avuç kiraz

Akşam Yemeği:

1 kase hindili kabak çorbası

Hindili kabak çorbasının tarifi

• 3-4 orta boy yeşil kabak
  • 1 soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1/2 demet dereotu
  • 60 gram haşlanmış hindi eti
  • Himalaya tuzu

2.GÜN
Kalkınca 1 bardak yarım tatlı kaşığı ballı 8-10 damla limonlu ılık su
1 saat hafif tempolu yürüyüş veya yüzme

Kahvaltı (08:30-09:00)
3 kaşık sade light müsli + 2 kaşık yulaf ezmesi + 1 su bardağı yağsız süt + 2-3 adet çilek doğranacak

Ara öğün (11:00)
4 adet taze kayısı ya da ham şeftali 3 tane tamceviz veya 6-7 adet kavrulmuş badem

Öğle yemeği (13:00)
Çökelekli cevizli yeşil salata yanında 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği Salatanın Yapılışı: Bol roka, tere, marul, maydanoz, taze nane yaprağı ve salatalık ile karışık salata hazırlayın. Üzerine iki çorba kaşığı dolusu lor ya da çökelek peynir ve 3 tane ceviz içi kırın. Çizgi şeklinde zeytinyağı gezdirin

Ara öğün (15:00)
1 su bardağı az yağlı süt 2 adet hurma

Ara öğün (17:00)
2 orta boy salatalık (kabuklarıyla) yanında 1 avuç tuzsuz leblebi

Akşam yemeği (19:00)
Izgara köfte (4 orta boy) yanında közlenmiş sivribiber + yeşil satala ve salatalık
Saat 21:00'de hafif germe egzersizleri

Ara öğün (21:30)
1 adet yeşil elma ya da kivi

3.GÜN
Kalkınca 1 bardak yarım tatlı kaşığı ballı 8-10 damla limonlu ılık su, 1 saat hafif tempolu yürüyüş veya yüzme

1 dilim kızarmış çavdar ekmeği 2 parmak kalınlığında az yağlı keçi peyniri veya mozarella peyniri veya 2 çorba kaşığı lor çökelek bol salatalık bol limonlu tere ve maydanoz

10 adet tuzsuz kavrulmamış badem

Fırında sebzeli tavuk (150 gram derisiz beyaz etli) (fırın poşeti içine tavuk göğsü ve kabak, patlıcan ve sivribiber dilimlenerek hazırlanır) Baharat olarak zerdeçal, az miktarda kekik ve acı biber kullanılır. Bol naneli yeşil salata (hazırlayın ve limon ile nar ekşisi ekleyin)

1 kase az yağlı olmak üzere yoğurt içine 2 adet orta boy salatalık doğrayın

2 adet tam tahıllı grissini

1 porsiyon etsiz zeytinyağlı taze fasulye yemeği 4-5 kaşık bol yeşillikli kısır bol yeşillik
Saat 21:00 hafif germe egzersizleri

1 avuç kiraz

4.GÜN
Kalkınca 1 bardak yarım tatlı kaşığı ballı 8-10 damla limonlu ılık su 1 saat hafif tempolu yürüyüş veya yüzme

3 yumurta akı ve 1 yumurta sarısından bol yeşillikli çökelek ya da lor peynirli omlet yanında 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği ve salatalık, sivribiber, maydanoz, tere

1 avuç kiraz

1 kase az yağlı yoğurt içine 2 adet salatalık doğrayın 3 kaşık yulaf ezmesi ekleyin ve bol nane doğrayın

1 avuç tuzsuz leblebi yanında 1 su bardağı şekersiz naneli limonata

6-7 adet yeşil erik ya da 1 orta boy kivi

1 orta boy kase Bulgurlu kabak yemeği yanında 2 kaşık nane eklenmiş yoğurt (kabağı bol dereotu ve sarımsak ile pişirin. Pişerken içerisine 2 kaşık bulgur ilave edin) Saat 21:00'de hafif germe egzersizleri

5.GÜN
Kalkınca 1 bardak yarım tatlı kaşığı ballı 8-10 damla limonlu ılık su 1 saat hafif tempolu yürüyüş veya yüzme

1 dilim kızarmış çavdar ekmeği 2 parmak kalınlığında az yağlı keçi peyniri veya mozarella veya 2 çorba kaşığı lor çökelek bol salatalık bol limonlu tere ve maydanoz

1 adet kivi + 6 adet tuzsuz badem

5-6 kaşık taze fasulye yemeği 1 kase (3 kaşık yağsız yoğurttan) yoğurtlu semizotu salatası

6 adet çilek + 1 avuç tuzsuz leblebi

2 orta boy salatalık (kabuklarıyla) yeşil biber

Izgara balık (150 gram) + yağsız yeşil salata

Ara öğün (21:30) 1 adet yeşil elma veya kivi veya 10 adet yeşil erik
---Alıntıdır---

TAM BİR YAZ DİYETİ..HER ŞEY VAR İÇİNDE ..HAFTA SONLARI İÇİN AYNI KIVAMDA YASAK OLAN BİR İKİ KAÇAMAK YAPILABİLİR
DÜZEN VE DİSİPLİNLE HAFTADA 2,5 KİLO VERDİRİR..MALZEMELER KOLAYCA BULUNACAK ÜRÜNLER VE ÇOK PAHALI ŞEYLERDE DEĞİL..
HADİ HEPİMİZE KOLAY GELSİN

Son düzenleme:
1.GÜN
Kahvaltı:

2 dilim karpuz
az yağlı keçi peyniri - mozarella
1-2 orta boy salatalık
3 tane yarım ceviz
taze nane yaprağı

Ara Öğün:

2 adet tahıllı ya da çavdarlı galeta

Öğle Yemeği:

ızgara balık + bol naneli yeşil salata
yeşil salata: roka ve semizotu salatası
(1 demet roka, semizotu, kıvırcık yaprağı, 1 avuç dereotu)
3 yarım ceviz
limon ve nar ekşisi

Ara Öğün:

1 su bardağı yağsız naneli ayran veya cacık
1 adet yeşil elma

Ara Öğün:

1 adet kivi veya 1 avuç kiraz

Akşam Yemeği:

1 kase hindili kabak çorbası

Hindili kabak çorbasının tarifi

• 3-4 orta boy yeşil kabak
  • 1 soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1/2 demet dereotu
  • 60 gram haşlanmış hindi eti
  • Himalaya tuzu

2.GÜN
Kalkınca 1 bardak yarım tatlı kaşığı ballı 8-10 damla limonlu ılık su
1 saat hafif tempolu yürüyüş veya yüzme

3 kaşık sade light müsli + 2 kaşık yulaf ezmesi + 1 su bardağı yağsız süt + 2-3 adet çilek doğranacak

4 adet taze kayısı ya da ham şeftali 3 tane tamceviz veya 6-7 adet kavrulmuş badem

Çökelekli cevizli yeşil salata yanında 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği Salatanın Yapılışı: Bol roka, tere, marul, maydanoz, taze nane yaprağı ve salatalık ile karışık salata hazırlayın. Üzerine iki çorba kaşığı dolusu lor ya da çökelek peynir ve 3 tane ceviz içi kırın. Çizgi şeklinde zeytinyağı gezdirin

1 su bardağı az yağlı süt 2 adet hurma

2 orta boy salatalık (kabuklarıyla) yanında 1 avuç tuzsuz leblebi

Izgara köfte (4 orta boy) yanında közlenmiş sivribiber + yeşil satala ve salatalık

3.GÜN
Kalkınca 1 bardak yarım tatlı kaşığı ballı 8-10 damla limonlu ılık su, 1 saat hafif tempolu yürüyüş veya yüzme

1 dilim kızarmış çavdar ekmeği 2 parmak kalınlığında az yağlı keçi peyniri veya mozarella peyniri veya 2 çorba kaşığı lor çökelek bol salatalık bol limonlu tere ve maydanoz

10 adet tuzsuz kavrulmamış badem

Fırında sebzeli tavuk (150 gram derisiz beyaz etli) (fırın poşeti içine tavuk göğsü ve kabak, patlıcan ve sivribiber dilimlenerek hazırlanır) Baharat olarak zerdeçal, az miktarda kekik ve acı biber kullanılır. Bol naneli yeşil salata (hazırlayın ve limon ile nar ekşisi ekleyin)

1 kase az yağlı olmak üzere yoğurt içine 2 adet orta boy salatalık doğrayın

2 adet tam tahıllı grissini

1 porsiyon etsiz zeytinyağlı taze fasulye yemeği 4-5 kaşık bol yeşillikli kısır bol yeşillik
Saat 21:00 hafif germe egzersizleri

1 avuç kiraz

4.GÜN

3 yumurta akı ve 1 yumurta sarısından bol yeşillikli çökelek ya da lor peynirli omlet yanında 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği ve salatalık, sivribiber, maydanoz, tere

1 avuç kiraz

1 kase az yağlı yoğurt içine 2 adet salatalık doğrayın 3 kaşık yulaf ezmesi ekleyin ve bol nane doğrayın

1 avuç tuzsuz leblebi yanında 1 su bardağı şekersiz naneli limonata

6-7 adet yeşil erik ya da 1 orta boy kivi

1 orta boy kase Bulgurlu kabak yemeği yanında 2 kaşık nane eklenmiş yoğurt (kabağı bol dereotu ve sarımsak ile pişirin. Pişerken içerisine 2 kaşık bulgur ilave edin) Saat 21:00'de hafif germe egzersizleri

5.GÜN

1 dilim kızarmış çavdar ekmeği 2 parmak kalınlığında az yağlı keçi peyniri veya mozarella veya 2 çorba kaşığı lor çökelek bol salatalık bol limonlu tere ve maydanoz

1 adet kivi + 6 adet tuzsuz badem

5-6 kaşık taze fasulye yemeği 1 kase (3 kaşık yağsız yoğurttan) yoğurtlu semizotu salatası

6 adet çilek + 1 avuç tuzsuz leblebi

2 orta boy salatalık (kabuklarıyla) yeşil biber

Izgara balık (150 gram) + yağsız yeşil salata

Ara öğün (21:30) 1 adet yeşil elma veya kivi veya 10 adet yeşil erik
---Alıntıdır---

TAM BİR YAZ DİYETİ..HER ŞEY VAR İÇİNDE ..HAFTA SONLARI İÇİN AYNI KIVAMDA YASAK OLAN BİR İKİ KAÇAMAK YAPILABİLİR
DÜZEN VE DİSİPLİNLE HAFTADA 2,5 KİLO VERDİRİR..MALZEMELER KOLAYCA BULUNACAK ÜRÜNLER VE ÇOK PAHALI ŞEYLERDE DEĞİL..
HADİ HEPİMİZE KOLAY GELSİN

Mönüler güzelmiş. Beğendim. Uygulanabilir buldum.hep taze nane var.diyete faydalı olmalı.bilgim yok nane hakkında. Sen bu diyeti tvden mi duydun, başladın mı sen?

Mönüler güzelmiş. Beğendim. Uygulanabilir buldum.hep taze nane var.diyete faydalı olmalı.bilgim yok nane hakkında. Sen bu diyeti tvden mi duydun, başladın mı sen?
evet canım tv deki programında gün be gün anlattı ..
akdenizli olduğum için bizim soframıza da hitap ediyor o nedenle zorlamıyor
ben de bu diyete yönelik alışveriş yapıp haftabaşı başlicam eşimle beraber
denemekten ne kaybederiz ki
ayrıcataze naneyi ben diyette olduğunu bilmediğim zamanlarda kahvaltıda hep yiyorduk gayet leziz oluyor
ve tabi bol yeşillik

tam yazdiyetii yeşillikler meyveler :))

azar azar sık sık yemek kilo verdirir mantığına en büyük örnek kanımca ;)

Hmm diyet guzelmis, haftada gercekten 2bucuk kilo verdirirmi emin degilim...
belki 1- 1bucuk anca. Ramazanliktan sonra baslayabilirim bu diyete.

Hmm diyet guzelmis, haftada gercekten 2bucuk kilo verdirirmi emin degilim...
belki 1- 1bucuk anca. Ramazanliktan sonra baslayabilirim bu diyete.

ben inanıyorum canım..hatta eminim :))
oruç tutmadığım için uygulayıp size burdan bildirebilirim durumu :)
başladığım gün bi tartılır 1 hafta sonrasında da tartılır söylerim hatta tartının fotosunu çekerim :D anlarsınız

başladığım gün bi tartılır 1 hafta sonrasında da tartılır söylerim hatta tartının fotosunu çekerim :D anlarsınız

aah super gelismelerden haberdar edersen coook sevinirim :34:
Hadi kolay gelsin o zaman sana ;) Basarilar dilerim.

arkadaşlar yavaş yavaş başladım bu diyete :32:
tam anlamıyla uyamıyorum çünkü evimde kalmıyorum zor oluyor öylesi.. :19:
uyabildiğim kadarıyla uyuyorum dedim ya, inanılmaz lezzetli ve hafif geliyor yiyecekler.:27::27:
üff diyet lezzetsiz kim bunu yiyecek dedirten tatlar değil :56::56::56:
tam bir yaz diyeti :46::46::46:
kesinlikle tavsiye ediyoruuuumm :32::32::32::32::32:

canım.mrb
evet diyet uygulanabilir.şu ramazan ayını atlatalım bi bende sana katılırım.
ramazan için başka başlıkta yazıyoruz güya zayıflayacaktım ama şuan başladığım kiloyla aynıyım neredeyse.en azından her seneki gibi kilo almadım diyerek avutayım kendimi.
birde 15 gündür hareket yapıyorum su içiyorum vs...muhakkak faydası olmuştur bunların tartıya yansımamış olsada...
ramazandan sonra inş çok çok sıkı bir şekilde devam edeceğim,sporu artırarak.

canım.mrb
evet diyet uygulanabilir.şu ramazan ayını atlatalım bi bende sana katılırım.
ramazan için başka başlıkta yazıyoruz güya zayıflayacaktım ama şuan başladığım kiloyla aynıyım neredeyse.en azından her seneki gibi kilo almadım diyerek avutayım kendimi.
birde 15 gündür hareket yapıyorum su içiyorum vs...muhakkak faydası olmuştur bunların tartıya yansımamış olsada...
ramazandan sonra inş çok çok sıkı bir şekilde devam edeceğim,sporu artırarak.
beraber tam teşekküllü başlarız
bende evimden uzakta olduğum için imkanları zorluyorum öylesi iyi olmuyor
1 hafta sonra falan dönerim gibi
takipte kalalım
birbirimize destek olup takip etmezsek burda dayanışma olmazsa ipin ucunu bırakıyoruz
ne yaparsak birbirimize rapor verelim bak nasıl mecbur hissediyor olucaz kendimizi
beraber olması mantıklı kanımca:7:

beraber tam teşekküllü başlarız
bende evimden uzakta olduğum için imkanları zorluyorum öylesi iyi olmuyor
1 hafta sonra falan dönerim gibi
takipte kalalım
birbirimize destek olup takip etmezsek burda dayanışma olmazsa ipin ucunu bırakıyoruz
ne yaparsak birbirimize rapor verelim bak nasıl mecbur hissediyor olucaz kendimizi
beraber olması mantıklı kanımca:7:
aynen...biz ramazanda zayıflama başlığında 20 gündür yazışıyoruz.sağolsunlar hem sohbet oluyor hem dayanışma...
bazen kızların sözlerinden sonra elime aldığım abur cuburu bıraktığım oluyor o bile yeter :) yada onlarla konustuktan sonra falan hemen hareketlere başlıyorum :)
konuşuruz yine sen tatilini bitir eve dön bizde ramazanı bitirelim.inş aşama kaydederiz

aynen...biz ramazanda zayıflama başlığında 20 gündür yazışıyoruz.sağolsunlar hem sohbet oluyor hem dayanışma...
bazen kızların sözlerinden sonra elime aldığım abur cuburu bıraktığım oluyor o bile yeter :) yada onlarla konustuktan sonra falan hemen hareketlere başlıyorum :)
konuşuruz yine sen tatilini bitir eve dön bizde ramazanı bitirelim.inş aşama kaydederiz
birlikten kuvvet doğar:kkk::kkk::kkk:

Back
X