Mutfak Püf Noktaları haftalık yemek listesi !!!!

gamzes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
41
0
36
İstanbul
Arkadaşlar, benim bir sorunum var nereye yazıcamı bilemedim buraya yazdım ama inşallah doğru yere yazmışımdır. ben evlendiğimden beri kayınvalidemlerle oturuyordum ama evi ayırdım yani doğal olarak da yemek yapmak durumundayım hergün düzenli olarak, ve de çalışıyorum bana yardımcı olacak tecrübeli ablalarım varmı acaba.haftalık yemek listesi yap dediler ama ne neyle gider yada herhafta aynı günler aynı yemekleri mi yapacağım ne olur zor durumdayım yardımcı olun lütfen :( :59:

Çalışan kadın için her zaman zordur yemek yapmak ve daha önemlisi ne yapacağına karar vermek. Bunun için mutlaka buzluğunuzda hazır bişeyler olmalı. Yazdan hazırladığımız patlıcanlar, taze fasülyeler gibi. Ya da bunun yanında köfteler hazırlayıp koyabilirsiniz buzluğa. Yine yazdan yapacağınız melemen olsunki her derde devadır :) Biraz dinlenmenizden ve uykunuzdan feragat edip yarın yiyeceğiniz yemeği de bugünden de hazırlarsanız ertesi güne büyük kolaylık sağlamış olursunuz. :56:

bende çalışıyorum ve genelde yemekleri akşamdan yapıyorum.ama balık falan yapcaksam aynı gün yapıyorum.onun dışanda sebze yemekleri kuru baklagilleri falan akşamdan yapmakta sakınca olmuyor..zaten insan eve gelince pek hali olmuyor onun için akşamdan yapmak en iyisi,ne yapılacağı hususunda ne desem yalan olur çünkü herkesin damak zevki farklı kimi sebze sevmez kimi et sevmez kimi sürekli hamur işi yer.yani eşinle senin damak zevkinizi tercihlerinize göre sen belerlersin bunu..en iyisi gün içinde düşün akşam yap,kolay gelsin sana

ya ben ne yapacağım diye şaşırıyorum, tüm yemeklerin az çok nasıl yapıldığını bilirim ama ne neyle ii gider hangisi daha basittir işimi kolaylaştıracak beni kurtaracak yemekler istiyorum tecrübeliler yardım edin lütfen. :(

kaynanayla otururuken o mu yapıodu canım yemekleri o zaman da mı çalışıodun

bende de aynı sorun

1kilo kıymadan köfte yapıp 4e bölüp buzluğa atıyorum
1 paket fasülyeyi haşlayıp 4 e bölüp buzluğa atıyorum
nohut keza öyle çorbalara katmak için azar azar
börek yapınca yarısını poşetleyip buzluğa atıyorum
yazın taze fasülye hazırlayıp buzluğa atıyorum

bunları aylık tüketince buzluk boşalıyo.

bir gün tavuk incik yapıyorum.patatesli havuçlu.hem kolay hafif lezzetli besleyici.

şöyle bir bakarsak haftanın 3 gününü kurtarmış oluyorum.diğer günler de benim de sıkıntım var .

arkadaşım benin en kolay yemeklerimi söyleyim bir bütün taxuk haşla düdüklüde suyuna plav ve çorba,köfteleri çorbalık yuvarlayıp buzluğa,tavuk kanatları sarımsak sıvı yağ baharatla sosla sabahtan akşama teflon tavada pişir,aklıma gelenler kolay gelsin
sa
Arkadaşlar, benim bir sorunum var nereye yazıcamı bilemedim buraya yazdım ama inşallah doğru yere yazmışımdır. ben evlendiğimden beri kayınvalidemlerle oturuyordum ama evi ayırdım yani doğal olarak da yemek yapmak durumundayım hergün düzenli olarak, ve de çalışıyorum bana yardımcı olacak tecrübeli ablalarım varmı acaba.haftalık yemek listesi yap dediler ama ne neyle gider yada herhafta aynı günler aynı yemekleri mi yapacağım ne olur zor durumdayım yardımcı olun lütfen :( :59:

internette aylıklşsteler var onlara bakabilirsin
yazın buzluğunu doldurabilirsin kolay olur şimdi tavukl al porsiyonluk böl ben mesela 6 parça tavuk koyuyorum poşete yapacağım zaman buzluktan çkarıp azcık haşlıyorum
salça tuz karabiber azcık yaağ fırın poşetine suyuna pilav
kıymaları da porsiyonluk kuşbaşını da öyle kurufasülye nohutta taze fasülyeyi de buzluğa atıyorum

aynı dert bende de var. şimdi birde bebeğim var ve çalışıyorum. evdeyken yemekelrimi yapardım ama şimdi 2 haftadır yemek yapamıyorum. çok yorgun oluyorum. pratik çözümler bulmam lazım. haftada 1 gün tatilim var. o gün ne yapacağımı şaşırıyorum. birde yazdam menemeni nasıl yapıyorsunuz tarif veririseniz sevinirim.

valla genelde böle yemek yaparım..
hafta 7 gün.. bunun 1 günü kayınvalidemde 1 günü dışarda yeriz..
kaldı 5 günn..
1 gün tavuk yemegi(fırında tavuk,tavuk sote)
1gün sebze yemegi(ıspanak,fasülye,türlü)
1 gün et yemegi
1 gün makarna ,kısır tarzı kolay yemeklerden
1 gün de genelde yemekler artar onları ısıtırım:)

normalde ertesi güne artacak şekilde yaparım yemekk bi yemegi iki gün yiyecek şekilde yapaırm nolur nolmaz diye...mesela mercimek çorbası yaparım 2 gün içeriz,arada hazır çorbada yaparım..tavuk yemegi yaparken azcık alırım tavuktan ertesi gün çorbasını yaparım..eşim çok agır yemekler sevmedigi içinnn zorlanmıyorummm :)
ha bide yorgun oldugum yemek yapasım olmadı zamanlar en kolay yaptıgım yemek patates,domates,biberi kocaman dograr bol baharat kekik sarımsakla soslar fırına koyarım acaip lezzetli olur:)aslında yemek yapmak zor deillllll mühim olan ismini bulmak:)

Son düzenleme:
Bende yemek yapmayı çok severim ama ne yapacağıma karar vermekte hep zorlanırım..
Eskiden çalışıyordum çalışırken haftada 1 yada 2 gün izinim olurdu izinli olduğum günler hep pratik olsun diye yemekleri hazırlar buzluğa atardım. Hep ikigün yetecek kadar yemek yapardım böylece haftada sadece 3 gün yemek pişirme derdi olurdu :)
Mesela karnıyarık yapardım kıymasını kavurur kızarttığım patlıcanın göbeğine yerleştirir bir saklama kabına aralarına folyo serip koyardım..
yine kabak patlıcan biber dolması sarma ile karışık yapıp koyardım..
baklagillerin hepsinden haşlayıp paketler koyardım..
tüm bunlar dolapta hazır bulununca haftalık liste çok basit
haftanın 2 günü baklagil (nohut, fasulye yada barbunya)
haftanın bir gün tavuk (fırında yada tavada ızgara olarak)
haftanın 2 günü sebze yemeği
haftada 1 gün menemen yada ıspanaklı yumurta
haftanın bir günüde ya dışarda yersin yada dışardan söylersin, yada artan yemeklerden ısıtırsın..
bu arada artan fazla yemeklerin eğer 3. güne kalıyorsa mutlaka saklama kabına koy dondurucu ya at yetişemediğin gün çıkar fırından at mikrodalga ya veya ısıt ye afiyetle taptaze gibi oluyor..

Back
X