Hak helal edince her şey bitiyor mu?

Etmiyorum lan sürün köpppeeekkk diyemedin mi ya.
Şaka bir yana ben de cherry gibi aşkta hak durumu olduğuna inanmıyorum.

Ayrıldığınla barışmayacaksım demek ki. Bide gözü açık olacaksın.
Bence tecrübe kazanmak olarak bakmalısın. Mis gibi 2 ders var şumcacık paragrafta.
Dünyadaki son canlı değil ki.

Valla haram olsun diye bas bas bağırdığım da oldu 2 sene önce ondan zaten hala arayıp sen haram etmiştin nolur helal et diyor. Barışmayacakmışsın valla benim dilim yandı. Keşke sevmeseydim de gözümü bu kadar kör etmeseydim. Tecrübe diyorum da ötesi de olmadı ki çıkardığım dersleri uygulayayım. Kimse hayatıma girmediğinden başka canlı yok gibi sanki. Öyle işte.

Valla seni çok özledim sensiz yapamıyorum diye barışıp 2 gün sonra da kollarında sarmaş dolaş olmuşken ben başkasına aşık oldum diyen adam aldatmamış da ne yapmış oluyor? Beni sana aşığım barışalım diye inandırmak aldatmaya girmiyor mu? Yalanlar da söyledi zaten bunları yapmada kimsenin vicdanı bu kadar bastırmaz.
Benim ex de aynısını yapmıştı.Hem ayrılır hem sensiz nefes alamıyorum der,sarılır vs,sonra s.tirir gider.
Mayaları bozuk.
Benim değil ama.Affettim ve defettim.Tekrar aradı barışmak istedi tek kelime hoşt dedim.

en azıdan dürst davranıp aşık oldum demiş.bir bayan için ne kadar dürst olsada üzücü bir durum tabi.helal etmiyorum deseydiniz bu kadar kafanıza takıcağınıza sizden helallik istemeside bana saçma geldi ayrıca.klasik bir laf haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız elbetteki eden bulur.

Benimle barışmadan bana dokunmadan önce deseydi keşke. Ben de boşu boşuna ohh tüm sorunlar bitti artık kollarındayım diye havalara uçmazdım. Helal ettim çünkü beni üzen insanları hep affettim helal etmemek de büyük bir yük. O da haksızlık ettiğini düşünüyor demekki gerçekten haksızlığa uğramışım. Teşekkür ederim yorumunuz için ettiğini bulsun yeter bana

teker teker herkesi aradigina gore bayaa kabarik bir listesi varmis mustakbel esten once.
takmaya degmez boyle birisi.
eger yaptigi kotuluk varsa yine cezasini bulur ins. ama takmaya degmez..

Bana öyle dedi ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem. Kız arkadaşımdan gizli hepsiyle görüştüm helalliği aldım sadece senden alamadım dedi. En büyük haksızlığı da bana yapmıştı zaten.

en azıdan dürst davranıp aşık oldum demiş.bir bayan için ne kadar dürst olsada üzücü bir durum tabi.helal etmiyorum deseydiniz bu kadar kafanıza takıcağınıza sizden helallik istemeside bana saçma geldi ayrıca.klasik bir laf haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız elbetteki eden bulur.

Benimle barışmadan bana dokunmadan önce deseydi keşke. Ben de boşu boşuna ohh tüm sorunlar bitti artık kollarındayım diye havalara uçmazdım. Helal ettim çünkü beni üzen insanları hep affettim helal etmemek de büyük bir yük. O da haksızlık ettiğini düşünüyor demekki gerçekten haksızlığa uğramışım. Teşekkür ederim yorumunuz için ettiğini bulsun yeter bana

teker teker herkesi aradigina gore bayaa kabarik bir listesi varmis mustakbel esten once.
takmaya degmez boyle birisi.
eger yaptigi kotuluk varsa yine cezasini bulur ins. ama takmaya degmez..

Bana öyle dedi ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem. Kız arkadaşımdan gizli hepsiyle görüştüm helalliği aldım sadece senden alamadım dedi. En büyük haksızlığı da bana yapmıştı zaten.

Eğer ki haklıysanız, bir adaletsizlik yaşandıysa, ağzından "Helal ettim" cümlesi istemsizce çıktıysa, gönlün hala sarsılıyorsa, merak etme, onun hesabı kesilir. Ama Mevlam bunu sana ya gösterir, ya gizler, ya bu dünyaya bırakır, ya ahirette yüzünü eğer.

Sen içini ferah tut olur mu? Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır,kendine eziyet etme artık ve bu yükü taşımayı bırak.

Sevgimi helal etmiyorum zaten onu kesinlikle hal etmiyor. Ben helal etsem bile Rabbim ona yaşattıklarını yaşatsın istiyorum. Helal ettim dile kolay ama kalbe zor. Zaten affettim yükü üstümden attım artık Allah'a sığınıyorum

Herşey tecrübedir! getirilerine bak;olumsuzluğu düşünürsen bu olumsuzlukları hep yaşarsın...başkasına değil, kendine şans ver başka ilişkide; ve aynı hataları yapma...temkinli davran bu sefer!bu arada yaş kaç?

Zaten her şeyin boşuna yaşanmadığının farkındayım. Olumluları da hep düşündüm de bugüne kadar neyi hayal ettiysem gerçekleşmedi. Bir dahakine zaten çok daha farklı olurum aynı hataları yapmam. 23 yaşındayım

Benim ex de aynısını yapmıştı.Hem ayrılır hem sensiz nefes alamıyorum der,sarılır vs,sonra s.tirir gider.
Mayaları bozuk.
Benim değil ama.Affettim ve defettim.Tekrar aradı barışmak istedi tek kelime hoşt dedim.

Bana barışmaya da geldi kabul etmedim. Ayrılmanın da bir adabı vardır

Valla seni çok özledim sensiz yapamıyorum diye barışıp 2 gün sonra da kollarında sarmaş dolaş olmuşken ben başkasına aşık oldum diyen adam aldatmamış da ne yapmış oluyor? Beni sana aşığım barışalım diye inandırmak aldatmaya girmiyor mu? Yalanlar da söyledi zaten bunları yapmada kimsenin vicdanı bu kadar bastırmaz.

Peki, sonuca bakalım, adam yalan söyledi veya söylemedi; sonuç değişecek mi?

Bu işin alternatifi seni sevmediği halde seninle evlenmesi , omur boyu kafasında başkasını taşıması. Böyle olmasını mı isterdin? Bu işte başka bir alternatif yok çünkü, sen seviyorsun ama adam sevmiyor bu işten canın yanmadan kurtulma olasılığın zaten yokmuş.

Hakkını helal et veya etme adam seni sevmiyor bu sonuç değişmeyecek. Bunları düşünerek kendine zarar veriyorsun. Unut gitsin , yeniden aşık olmaya yönel bence senin hayatına yazık. Keşke senin yaşında olsam inan hayatımın 1 saniyesini ziyan etmezdim.

Genel anlamda acı çekme işini çok uzatmamak gerek bence. Bu yazdığını muhtemelen anlamicaksin ama geçmişi düşünmek, hatırlamak beni artık yoruyor. Bundan 2 yıl önce yormazdı mesela. Acı çekme işine beynim artık ters tepki veriyor, gerçekten canım istemiyor. Ya sen de bir gün pufff mutsuz olmaktan usandım diceksin, ya da başkasına aşık olcaksin bu mesele öyle geçip gidecek. Daha çok gençsin, mağduriyete odaklanmak yerine hayatına odaklan nacizhane fikrim.

Son düzenleme:
Bu kadar unutmamak senin sorunun aslında. Hakkını helal etmeseydin sende.

O adam bencil. Senden helalikide yaptiklari ayagina dolanmasin diye yine kendini dusunuyor.
Etmiyorum allaha havale ettim seni defol deseydin.okurken ben bile sinirlendim.helalik aldi vijdani rahatladi.
Bi daha iletisime gecerse seni allah affetsin ben seni allaha havale ettim de.

Ben gozume baka baka yalan soyledigini ayrildiktan sonra ogrendim mesela ediyormuyum asla :) belki o nalet suratini oteki tarafta gormemek adina edebilirim hepsi o :) ama adalet var inan buna.gec olsada goreceksin

Konu sevgiliniz .. ben olsam etmezdim.. ki eski esim bana hakkini helal etti ama ben ona ve ailesine hakkimi asla helal etmiyorum.. haram zikkim olsun asla helal etmem cunku hakkimi cok yediler.. hem maddi acidan hemde manevi acidan somurduler beni.. olan bana oldu.. gerisi Allah'a kalmis.. ama bakiyorumda sanki o hayvanlara bisey olmuyor.. demekki herseyin bir vakti zamani var..

siz hakkinizi helal etmemissinizki dille yapmissiniz bunu gonulden kalptende yapmamissiniz..karsinizdakinide ettim diyerek kandiriyorsunuz..hissetyiginiz neyse onu soylemeliydiniz..

Neyin hakkı ki bu? İlişkiler bitebilir, sevgiler bitebilir, başkasına ilgi duyulabilir. Size başkasına aşık oldyğunu söyleyip ayrılması çok delikanlı bir davranış. İkinizi de idare edip sizi ayakta uyutsaydı belki hakkınıza girmiş olurdu. Adamcağız bunca zaman helallik, hak peşinde koştuğuna göre fazla safmış. Siz de haramdı helaldi diye iyice bir havaya girmişsiniz. Ortada hak almak yok. Boşa kendinizi doldurmayın. Gönül ilişkilerine ve olağan durumları bu kadar abartıp ilahi anlamlar yüklemeyin. Duygusal anlamda böyle hazımsızlık ve geçmişe takıntı yapar işte sizde olduğu gibi. Ortada hak geçmesi yok.

Sahsi fikrim hala bu hisleri yasarken hakkin israrla helal edilmemesidir. Bir insan "hakkimi helal ettim ama goz yaslarimin bedelini odesin, canin ciksin, çükün kurusun" derken aslinda hala hakkini helal etmiyor. Dille ikrar kalp ile tastik demis rahmetli atalarimiz.

Peki hal boyleyken neden helal ettiniz? Esas mesele bu! Hala eski sevgilinizin gozunde "iyi kalpli, mulayim, hakkini helal eden yuce gonul sahibi" gormek istemissiniz kendinizi. Bu da bana duygularin bir kisminin hala diri oldugunu gosterir. Aksi bir aciklama gelmiyor aklima.

Ote yandan benim MissCherryBlossom MissCherryBlossom bacima da katilmiyorum. ki iliskide helallik haramlik vardir. Aldatma siddet vs haricinde daha ustte duran bir kavram var "psikolojik siddet" Buyuk ihtimalle bunu yasadiginiz icin kabullenemiyorsunuz.

Bu olayin tek iyi yani artik sizinle iletisim kurabilecegi hicbir konunun olmamasi.

Uzulmeyin kirilan tum kalplerin hesabi sorulacak:cool:

Peki, sonuca bakalım, adam yalan söyledi veya söylemedi; sonuç değişecek mi?

Bu işin alternatifi seni sevmediği halde seninle evlenmesi , omur boyu kafasında başkasını taşıması. Böyle olmasını mı isterdin? Bu işte başka bir alternatif yok çünkü, sen seviyorsun ama adam sevmiyor bu işten canın yanmadan kurtulma olasılığın zaten yokmuş.

Hakkını helal et veya etme adam seni sevmiyor bu sonuç değişmeyecek. Bunları düşünerek kendine zarar veriyorsun. Unut gitsin , yeniden aşık olmaya yönel bence senin hayatına yazık. Keşke senin yaşında olsam inan hayatımın 1 saniyesini ziyan etmezdim.

Genel anlamda acı çekme işini çok uzatmamak gerek bence. Bu yazdığını muhtemelen anlamicaksin ama geçmişi düşünmek, hatırlamak beni artık yoruyor. Bundan 2 yıl önce yormazdı mesela. Acı çekme işine beynim artık ters tepki veriyor, gerçekten canım istemiyor. Ya sen de bir gün pufff mutsuz olmaktan usandım diceksin, ya da başkasına aşık olcaksin bu mesele öyle geçip gidecek. Daha çok gençsin, mağduriyete odaklanmak yerine hayatına odaklan nacizhane fikrim.
Ama buna katiliyorum cerrycim:KK19:

Back
X