• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hak ve hukuk bilenler yardımcı olabilir mi?kazıklanma durumu var ortada?

Ya şmdi arsa tek bize ait.sokakta toplam dyelm 10 ev var .o 10 ev verse bz vermesek yıkarlarmı
Yıksalarda gene hakkmzı verirler mi?

Hukukcu degilim fakat mimari olarak takip edip bildigim kadariyla yikamazlar, orneklerini de gordum.
Hatta projenin ortasinda ise eviniz sizi ikna etmek icin daha cok pay verirler.
Ama projeyi cok etkilemiyorsa 9evlik alan yeter diyip blof yaparlar...
Yani karsilikli anlasmaniz gerek. Ya da blofunu umursamadan ilerde baska birine veririz diyip tapunun tek basina daha da degerlenmesini bekleyeceksiniz.
Sonrasinda kamuslastirma olur mu, haklariniz neler olur bilemiyorum. Yasalar degisiyor...
Hatta sit alani demissiniz onu tam anlamadim cunku bu sekilde kafasina gore islem yapamamaliydi, projedeki degişiklikler dahi bildirilmesi gerekiyor, yoksa tumden iptal edilebilir cunku. O yuzden detaylari ogrenmeniz gerek ki blofunu gorun.
Kentsel donusum daha farkli ama.

Evin metrekaresitle değilde bahçeye vs hepsi toplanarak hesaplanıyor. Belki diğer komşuların kapladığı alan daha fazladır. Tam bilgim yok ama bendede bir avukat, gayrimenkul değerleme uzmanı ya da tapu kadastrodan birileriyle görüşürün böylece hem kesin bilgi almış olursunuz hem de kandırılmamış olursunuz.

Canım eşim müteahhit ve sorunu sordum cevabı dedikleri yeni yasaya göre çoğunluğu kabul ediyorsa sizin evide imza toplayıp alabilirmiş eskiden olsa 600 kişi verse biri vermede hiçbirşey yapamıyordu dedi yani alır ayrıca ne kadar daire verdigini de söylemek zorundaymış ve eğer mahalle sit alanı falan toplu birşey se eğer bu mütahitin devletle ortaklığı kesin vardır dedi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Siz bu işlerle ilgilenen avukatlar konuşun en iyisi doğru adım atın

Canım eşim müteahhit ve sorunu sordum cevabı dedikleri yeni yasaya göre çoğunluğu kabul ediyorsa sizin evide imza toplayıp alabilirmiş eskiden olsa 600 kişi verse biri vermede hiçbirşey yapamıyordu dedi yani alır ayrıca ne kadar daire verdigini de söylemek zorundaymış ve eğer mahalle sit alanı falan toplu birşey se eğer bu mütahitin devletle ortaklığı kesin vardır dedi

Peki yksalar bile hakkmzı verirler mi

Sizi yanlış yönlendirmek istemem bir avukata danışın daha iyi olur yasal hakkbızı öğrenin

Hakkınızneyse alırsınız ama biraz değişik örnegin 100 metrekare eniniz varsa size 75 metrekare evyapyorlar ve kalan 25 otopark çocuk parkı falan olarak veriyor

Back
X