Hakim Olan Arkadaşlar (Acil)Yardımcı Olur musunuz?

azul

Muchas Gracias a DİOS..!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
3.236
14
158
Ankara
Merhaba,bi arkadaşımızın yıllar önce yaşadığı bi olayla ilgili bişey sormak istiyorum,

Bu arkadaşımız öğrenciyken yurtta bi kızla kavga ediyo,kız bunu dövüyo,sonra sanırım ekmek bıçak çekiyo,

İkisi boğuşurken bizim arkadaş bıçağı diğer kıza saplıyo,

Neyse işte kızı hastaneye kaldırıyolar,ama çok büyük değilmiş yarası,iki gün sonra taburcu olmuş,

Bizim arkadaşı bi ay içerde tutup tahliye ettiler,sonra kamu davası adı altında mahkeme falan olmuş,

Mahkumiyet kararı çıkmış,sonra ailesi falan itiraz ediyo dava Yargıtaya gidiyo,

Bıçaklanan kız şikayetini geri çekmiş olmasına rağmen şimdi yani 4 yıl sonra bizim arkadaşa Yargıtaydan onama oldu,yani 2,5 yıl hapis demişler,

Ve avukatı da hiç doğru dürüst savunmamış arkadaşı,hatta bu Yargıtay kararını bir ay geçtikten sonra daha yeni haber veriyo,

Ve bugün de adli tatil,

Arkadaşım çok zor durumda,ne yapacağını şaşırmış bi vaziyette,

Para cezasına da çevirilemiyomuş sanırım,

Biz bu durumda ne yapabilriz hapse girmemesi için?

Avukatın ilgisizliğinden şikayetçi olup tekrar itiraz edilebilir mi?

Lütfen bi yardımcı olun,ailesi falan çok üzgün,kız da öyle yani,

Cumhurbaşkanına falan gitsek bişey yapamaz mıyız diyolar,

Lütfen bi cevap yazın acilen...

Merhaba,bi arkadaşımızın yıllar önce yaşadığı bi olayla ilgili bişey sormak istiyorum,

Bu arkadaşımız öğrenciyken yurtta bi kızla kavga ediyo,kız bunu dövüyo,sonra sanırım ekmek bıçak çekiyo,

İkisi boğuşurken bizim arkadaş bıçağı diğer kıza saplıyo,

Neyse işte kızı hastaneye kaldırıyolar,ama çok büyük değilmiş yarası,iki gün sonra taburcu olmuş,

Bizim arkadaşı bi ay içerde tutup tahliye ettiler,sonra kamu davası adı altında mahkeme falan olmuş,

Mahkumiyet kararı çıkmış,sonra ailesi falan itiraz ediyo dava Yargıtaya gidiyo,

Bıçaklanan kız şikayetini geri çekmiş olmasına rağmen şimdi yani 4 yıl sonra bizim arkadaşa Yargıtaydan onama oldu,yani 2,5 yıl hapis demişler,

Ve avukatı da hiç doğru dürüst savunmamış arkadaşı,hatta bu Yargıtay kararını bir ay geçtikten sonra daha yeni haber veriyo,

Ve bugün de adli tatil,

Arkadaşım çok zor durumda,ne yapacağını şaşırmış bi vaziyette,

Para cezasına da çevirilemiyomuş sanırım,

Biz bu durumda ne yapabilriz hapse girmemesi için?

Avukatın ilgisizliğinden şikayetçi olup tekrar itiraz edilebilir mi?

Lütfen bi yardımcı olun,ailesi falan çok üzgün,kız da öyle yani,

Cumhurbaşkanına falan gitsek bişey yapamaz mıyız diyolar,

Lütfen bi cevap yazın acilen...

geçmiş olsun
öncelikle bugün adli tatil değil,ayrıca olsa bile bu sizin başvuru yapmanıza engel bir durum da olmazdı
temyizden onama geldiyse süresi geçmedi ise karar düzeltme yoluna başvurulabilir
hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya para cezasına çevrilmesi sözkonusu değil mi?

geçmiş olsun
öncelikle bugün adli tatil değil,ayrıca olsa bile bu sizin başvuru yapmanıza engel bir durum da olmazdı
temyizden onama geldiyse süresi geçmedi ise karar düzeltme yoluna başvurulabilir
hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya para cezasına çevrilmesi sözkonusu değil mi?

Ya ben tam olarak bilmiyorum,nasıl nereye bi başvuru yapmalıyım,telefonunuzu alabilirmiyim?

geçmiş olsun

Ya bana bir Temmuzda tatile giriliyomuş dediler de ondan,sanırım bir Ağustosmuş,

Neyse para cezasına çevrilme ihtimali yokmuş,

Bu avukat taa Mayıs ayında gelmiş kararı,onlara daha dün söylemiş,

Yani bir ay geçmiş kararın üstünden,

Hala bişey yapılabilir mi,avukatın bu sorumsuzluğunu mazaret göstererek itiraz falan edilebilir mi acaba?

Bir de başka ne yapılabilir,yardımcı olursanız çok seviniriz,

Bu arkadaşımız bekar ve okulu yeni bitti,çalışıyodu,

Yani işi var çalışıyo falan diye bi mazaret olabilir mi?

Ya bana bir Temmuzda tatile giriliyomuş dediler de ondan,sanırım bir Ağustosmuş,

Neyse para cezasına çevrilme ihtimali yokmuş,

Bu avukat taa Mayıs ayında gelmiş kararı,onlara daha dün söylemiş,

Yani bir ay geçmiş kararın üstünden,

Hala bişey yapılabilir mi,avukatın bu sorumsuzluğunu mazaret göstererek itiraz falan edilebilir mi acaba?

Bir de başka ne yapılabilir,yardımcı olursanız çok seviniriz,

Bu arkadaşımız bekar ve okulu yeni bitti,çalışıyodu,

Yani işi var çalışıyo falan diye bi mazaret olabilir mi?
arkadaşın ne oldu merak ettım...

arkadaşın ne oldu merak ettım...

Şu an halen beklemede arkadaşım,işe girdi çalışıyor,

Adli tatil girdi araya galiba ondan gelip almadılar bilemiyorum,

Ama ailesi biz falan çok dua ettik Ramazan'da,inşaALLAH hayırlı bi şekilde sonuçlanır,çünkü kızın suçu yok kazayla

olmuş bişey ve avukat hiç ilgilenmemiş,savunmamış doğru dürüst bile...

Hayırlısı deyip bekliyoruz artık yapacak bişey yok...
:50:

Şu an halen beklemede arkadaşım,işe girdi çalışıyor,

Adli tatil girdi araya galiba ondan gelip almadılar bilemiyorum,

Ama ailesi biz falan çok dua ettik Ramazan'da,inşaALLAH hayırlı bi şekilde sonuçlanır,çünkü kızın suçu yok kazayla

olmuş bişey ve avukat hiç ilgilenmemiş,savunmamış doğru dürüst bile...

Hayırlısı deyip bekliyoruz artık yapacak bişey yok...
:50:

adli tatille ılgısı yoktur, ceza davası sonuçta...kaldı ki 5 eylülde bitti adli tatil. yaşı, mesleği ne olursa olsun, ceza aldıysa mecbur çeker. cumhurbaşkanı falan demişsin, cezası kesınleşince gırer mecbur hapse, şakası yok bu işlerin... bıçağı ölümcül bır yerıne mı saplamış da o kadar ceza almış, magdur şikayetını gerı aldıysa dava düşmelıydı basit bir tıbbi mudahaleyle gececek yaralanma olsaydı, ama 2 gün hastanede yattı demıssın, demek kı daha agır bır tıbbı mudahale gerektırmiş ve dava düşmemiş. arkadasının daha önceden sabıkası yoksa, mahkemede iyiniyet gosterdıyse, kendısını korumak, karşı tarafı savuşturmak için bıçağı karsı tarafın ölümcül olmayan bolgesinde ölümcul olmayacak şekılde kullanmak zorunda kaldıysa, karsı taraf şikayetını gerı aldıysa daha az bır ceza verılebılırdı, hukmun acıklanması gerı bırakılabılırdı ya da hapis cezası adli para cezasına cevrılebılırdı, demek kı mahkemede bu yönde bir kanaat oluşmamış ve mahkeme hapis cezası vermeyı uygun görmüş... avukat da davasında sorumsuzca davranmış, duruşmaları takıp etmemişse vs. sorumluluk davası açılabılır aleyhınde, bunlar kanıtlanarak tabı kı... geçmiş olsun ne dıyelım...

adli tatille ılgısı yoktur, ceza davası sonuçta...kaldı ki 5 eylülde bitti adli tatil. yaşı, mesleği ne olursa olsun, ceza aldıysa mecbur çeker. cumhurbaşkanı falan demişsin, cezası kesınleşince gırer mecbur hapse, şakası yok bu işlerin... bıçağı ölümcül bır yerıne mı saplamış da o kadar ceza almış, magdur şikayetını gerı aldıysa dava düşmelıydı basit bir tıbbi mudahaleyle gececek yaralanma olsaydı, ama 2 gün hastanede yattı demıssın, demek kı daha agır bır tıbbı mudahale gerektırmiş ve dava düşmemiş. arkadasının daha önceden sabıkası yoksa, mahkemede iyiniyet gosterdıyse, kendısını korumak, karşı tarafı savuşturmak için bıçağı karsı tarafın ölümcül olmayan bolgesinde ölümcul olmayacak şekılde kullanmak zorunda kaldıysa, karsı taraf şikayetını gerı aldıysa daha az bır ceza verılebılırdı, hukmun acıklanması gerı bırakılabılırdı ya da hapis cezası adli para cezasına cevrılebılırdı, demek kı mahkemede bu yönde bir kanaat oluşmamış ve mahkeme hapis cezası vermeyı uygun görmüş... avukat da davasında sorumsuzca davranmış, duruşmaları takıp etmemişse vs. sorumluluk davası açılabılır aleyhınde, bunlar kanıtlanarak tabı kı... geçmiş olsun ne dıyelım...

Bildiğim kadarıyla bu bıçaklanan kız zaten sorunlu biriymiş,daha önce intihara teşebbüs falan etmiş,

Hatta babası kızmış kıza burda da bu garibin başını mı yaktın diye,

Bir gün yatmış kız hastanede,karnında ufak bi yara olmuş,zaten şikayetini de geri almış,

Bizim arkadaşın da sabıkası falan yok,bıçağı öbür kız çekmiş önce buna,tanıklar falan da anlatmış,

Ama dediğim gibi avukat hiç savunmamış doğru düzgün,hatta şimdi kanser olmuş avukat da,ALLAHından mı bulmuş bilemiyorum yani...

Kime sorduysak içeri girmez,dava düşer dediler,avukat da öyle demiş önce,merak etmeyin falan diye çok rahatmış yani,

Ama yargıtaydan onama gelmiş,kimse bişey anlamadı yani,ailesi perişan,kız psikolojik olarak kötü,habire ağlıyo,

Kader bi yönden işte ama haksız yere içeri girmek işte insan kabullenemiyo...

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla bu bıçaklanan kız zaten sorunlu biriymiş,daha önce intihara teşebbüs falan etmiş,

Hatta babası kızmış kıza burda da bu garibin başını mı yaktın diye,

Bir gün yatmış kız hastanede,karnında ufak bi yara olmuş,zaten şikayetini de geri almış,

Bizim arkadaşın da sabıkası falan yok,bıçağı öbür kız çekmiş önce buna,tanıklar falan da anlatmış,

Ama dediğim gibi avukat hiç savunmamış doğru düzgün,hatta şimdi kanser olmuş avukat da,ALLAHından mı bulmuş bilemiyorum yani...

Kime sorduysak içeri girmez,dava düşer dediler,avukat da öyle demiş önce,merak etmeyin falan diye çok rahatmış yani,

Ama yargıtaydan onama gelmiş,kimse bişey anlamadı yani,ailesi perişan,kız psikolojik olarak kötü,habire ağlıyo,

Kader bi yönden işte ama haksız yere içeri girmek işte insan kabullenemiyo...

karın da çok ölumcul bır bolge degıl sonuçta, mahkeme ilamını gözuyle gördu bunlar degıl mı kesin... kız kendını savunmamış mı peki, her seyı avukata mı bırakmış... zor bir durum,Allah kımseye vermesın.

karın da çok ölumcul bır bolge degıl sonuçta, mahkeme ilamını gözuyle gördu bunlar degıl mı kesin... kız kendını savunmamış mı peki, her seyı avukata mı bırakmış... zor bir durum,Allah kımseye vermesın.

Ya avukat o kadar sinir bozucuymuş ki,kızın babası anlatıyo,tam avukat konuşmaya başladı dışardan gürültüyle

traktör geçti valla ben bile ne dediğini duymadım,hakim nasıl duydu bilmem diyo,

Zaten bir-iki cümle konuşmuş avukat,o da zaten duyulmamış,hakim de genç yeni yetme biriymiş,heralde hiç kızın

iyi haline falan bakmamış,kız zaten ağlamaktan perişan bilmiyorum savunabildi mi kendini,

Ve kızın babası aradığında sanki tehdit eder gibi dosyayı işleme koyarım falan diyomuş,

Bunlar bi yakın hakime kızın dosyasını göstermek istediler hani para cezasına falan çevirebilir mi diye,

Avukat resmen tehdit etmiş dosyayı öne alırım gönderirim diye kararı falan fakslamamış,göstermemiş ailesine,

Anlamadık hiçbişey ne yapacağımızı şaşırdık dediler,öyle kaldı işte,daha da bi haber yok...

Asli85 arkadaşım sen avukat mısın?

İş işten geçmiş sanırım ama yapılabilecek bişey var mı?

Avukatı falan şikayet etseler,ilgilenmedi sorumsuzca davrandı falan diye reddi istenebilir mi davanın?

İnceleme falan yaptırılamaz mı başka bi avukata,savcıya falan öff bilemiyorum ben yani...
:26:

Asli85 arkadaşım sen avukat mısın?

İş işten geçmiş sanırım ama yapılabilecek bişey var mı?

Avukatı falan şikayet etseler,ilgilenmedi sorumsuzca davrandı falan diye reddi istenebilir mi davanın?

İnceleme falan yaptırılamaz mı başka bi avukata,savcıya falan öff bilemiyorum ben yani...
:26:

yok cnm avukat degılım, olmayı ısteyebılırdım ama:) yok o bu davayı etkılemez canım, kesınleştıyse artık cezasını çeker...görevi ihmal eden avukata hukuk mahkemesınde maddi tazminat davası acılabılıyor ama.

yok cnm avukat degılım, olmayı ısteyebılırdım ama:) yok o bu davayı etkılemez canım, kesınleştıyse artık cezasını çeker...görevi ihmal eden avukata hukuk mahkemesınde maddi tazminat davası acılabılıyor ama.

Anladım arkadaşım,sağol teşekkür ederim....

Back
X