• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAKKI YENEN GEZEGENİN GERİ DÖNÜŞÜ: PLÜTON

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
assets_news_9633.jpg
HAKKI YENEN GEZEGENİN GERİ DÖNÜŞÜ: PLÜTON
13 Dakika Önce

Fen Bilgisi derslerinde en cücük gezegen olarak aklımıza kazınan Plüton, 2006'da International Astronomical Union tarafından gezegenlikten cüce gezegenliğe indirgenmişti. Samanyolu Galaksisi'ndeki dokuz gezegen arasında güneşe en uzak gezegen olmasıyla halihazırda büyük abileri tarafından dışlanan mini minnacık cüce gezegen, Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir astrofizik seminerinde astrofizikçiler ve öğrenciler tarafından tekrar gezegen ilan edildi.

2pw4MuZ.png

Harvard'lı bilim insanlarının da mutabık kaldığı yoğun tartışmanın ardından okul yöneticileri Plüton'un gezegenliğe terfi ettirilmesi için gerekli kurumlara başvuru yapmaya hazırlanıyorlar. Eğer Plüton'ın itibarı geri iade edilirse bizleri bekleyen değişikliklerden biri de ders kitaplarında yaşanacak. Fen Bilgisi kitapları birçoğumuzun tanıklık ettiği o eski günlerine geri dönecek.

20cFFUB.jpg

Harvard-Smithsonian Center for Astrophysicists'te gerçekleşen bu tartışma ve çıkarılan sonucun bulacağı karşılık merakla bekleniyor.

vkpU3BI.jpg

http://playtusu.com/haber/detay/9633/hakki-yenen-gezegenin-geri-donusu-pluton

Ay evet geri gelsin
Benim en sevdiğim gezegendi bee :27:
Yıkılmıştım gezegenlikten atılınca :p

Ayrıca küçükken Plütonda yaşamayı hayal ederdim
Nasıl yaşıcaksam - 230 santigratta
Çocuk kafası işte :KK53:

Onca yıllık mazimiz vardı plütonla, gezegenleri say çocuğum dediklerinde adını hatırlamazsak not kırarlardı, birden gezegen statüsünden çıkardılar, şimdi de gezegen diyorlar, bir karar verin ağalar:KK59:

Back
X