Hakkını helal etmemesi kafama takılıyor

sen öyle dediğine bakma, erkek istiyor belliki.. cinsiyet senin elinde değil bu yüzden vicdan azabı falan deme Allahın gücüne gider, veren o sonuçta, bu zihniyet birçok aileyi felakete götürmüştür, gerçekten çocuk istiyorsan yap, kız erkek değil, bir kızın daha olursa sevineceksen yap..

çok zor canım ya, bende bir an bile çocuk isteği oluşmadı desem yeridir.
bu durumda kalıp da,benim yerimde olup da yapmayan hatun yoktur.bazen kendimi kahraman gibi hissediyorum:)

benimki olsa alır doktora götürür ya şanslısın bu konuda:1::1:
acaba senin korundugundan şüphe etti onun için mi hakkımı helal etmem falan dedi acaba?

ara sıra şüphe etti ama o kadar başarılı püskürttüm ki anlatamam.
yalan üstüne yalan söyleyince de itiraf etmek çok zorlaşıyor bu durumda zaten..

benimki olsa alır doktora götürür ya şanslısın bu konuda:1::1:
acaba senin korundugundan şüphe etti onun için mi hakkımı helal etmem falan dedi acaba?

götürse ne olacak ki bir sürü test yaparlar teşhis sebepsiz infertilite:1: korunduğundan şüphelendiği için söylemiştir bence de ,

aman dikkat et hapları yakalatma, yoksa mahvolursun:34:

götürse ne olacak ki bir sürü test yaparlar teşhis sebepsiz infertilite:1: korunduğundan şüphelendiği için söylemiştir bence de ,

aman dikkat et hapları yakalatma, yoksa mahvolursun:34:

doktora götürür falan diye hep hap kullandım 3-4 sene baktım götürdüğü yok.
en sonunda gittim taktırdım spirali.
götüreceği de yok. bu Allahın takdiri deyip kabullendi galiba

Siz, eşim dediğiniz insanı,hayat arkadaşınızı yalanla dolanla kandırıp,kahramanlık taslıyorsunuz farkında mısınız..."Eşim" dediğiniz insana neler yaşattığınızın farkında mısınız...

Belki o haksız ama sizde haklıyken haksız olmuşsunuz.. :ssz:

Bırakın helalliği de bu kadar yalanın hesabını nasıl vereceğiniz düşünün...evliliğinizin altına yerleştirdiğiniz dinamitin farkındasınızdır umarım.... :ssz:

hem de spiral :1: iyi yapmışsın..

Siz, eşim dediğiniz insanı,hayat arkadaşınızı yalanla dolanla kandırıp,kahramanlık taslıyorsunuz farkında mısınız..."Eşim" dediğiniz insana neler yaşattığınızın farkında mısınız...

Belki o haksız ama sizde haklıyken haksız olmuşsunuz.. :ssz:

Bırakın helalliği de bu kadar yalanın hesabını nasıl vereceğiniz düşünün...evliliğinizin altına yerleştirdiğiniz dinamitin farkındasınızdır umarım.... :ssz:

karşınızda mutlaka çocuk isteyen bir koca var kesinlikle ikna olmuyor, doğurmak istemiyorsunuz, ne yapmalıydı, boşansamıydı, bu konuda yalan söylemesi kime zarar veriyor, kimseye..bu sayede evliliği sorunsuz devam ediyor, itham etmeden önce mantık çerçeveside yaklaşırsanız, empati kurarsanız, olayı daha iyi anlayabilirsiniz..

Valla şunu bilir şunu söylerim, evet çocuk erkek ve kadının ortak kararıdır ama sormluluk genel olarak kadının üzerindedir. O yüzden kadının erkekten daha fazla bu konuda söz hakkı olduğunu düşünüyorum..

.."Eşim" dediğiniz insana neler yaşattığınızın farkında mısınız...

canım eğer açıksözlü olsam eşim bana neler yaşatır acaba bilmiyorum.
zor bir insanla evli olmak çok zor inanın.
ama gene de ben geçmişe dönük yalanları temizleyemesemde bundan sonrası için doğru olmaya karar verir gibiyim.
başka bir rahatsızlığım çıktı.ufak bir ameliyat geçirecem.yaşım da kemale ermiş.bundan sonra istemiyorum spiral taktırıcam demeyi
düşünüyorum.
tabi buna da cesaret lazım olucak bir miktar.eşim zor biri malesef

İki tane evlat vermişsin.Yetmemiş mi?

İşi helalliğe dayamış.Zorba bir kocan var sanırım..

Ne olursa olsun korunduğunu istemediğini söyle.

Zorla mı ? Hayret birşey !

Ona göre ne var .Bakacak olan sensin.

İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur açıkça söylemeniz lazımdı
Ama eşinizde laftan anlamayan biriymiş anlattığınıza göre

Yani sırf kendi istiyor diye zorla çocuk dünyaya getirecekse, onun helalliği bir çocuğun vebalinden daha üstün değildir merak etmeyin...

karşınızda mutlaka çocuk isteyen bir koca var kesinlikle ikna olmuyor, doğurmak istemiyorsunuz, ne yapmalıydı, boşansamıydı, bu konuda yalan söylemesi kime zarar veriyor, kimseye..bu sayede evliliği sorunsuz devam ediyor, itham etmeden önce mantık çerçeveside yaklaşırsanız, empati kurarsanız, olayı daha iyi anlayabilirsiniz..

Amacım polemik başlatmak değil,çocuk doğursun da demiyorum bana ne... ama eğer kocası tarafından 4yıl ayakta uyutulmuş bir kadın olsaydı burada,hepimiz adama saydırıyor olurduk,bende dahil....

Lütfen hangi ilişki yalanla dolanla devam eder... Ortaya çıkınca ne olacak.....

Adam laftan anlamıyor mu!? gerçekten eşini ikna etme mücadelesi zor tabi konu sahibi yalanla dolanla sarılarak kolaya kaçmış... Bir de üstüne zafer kazanmış kahraman modunda... eşler arasında böyle rekabet olması üzücü...

Allah mutlu mesut etsin ne diyim..... :ssz:

merhaba arkadaşlar,size karışık bir durumumdan bahsemek ve şahsi görüşlerinizi almak istiyorum:
Bizim 2 kızımız var, eşim uzun süredir bir çocuk daha istiyor,ama ben istemiyorum.Hiçbir zaman istemediğim için korunmayı bırakmadım.
eşim korunmayı bıraktığımı ama hamile kalamadığımı sanıyor.(beni çocuk yapmaya zorlayacağını bildiğim için bu yolu seçtim,4 senedir böyle gidiyor)
benim istemememin çok bariz bir nedeni yok sadece 3.yü istemiyorum.
Eşim bir zamanlar bana "eğer korunuyor da benden gizliyorsan sana hakkımı helal etmem" dedi.
Ben bu lafını o zamanlar pek önemsemedim ama zamanla ara sıra aklıma geliyor.beni huzursuz ediyor.
böyle bir hak helal etmeme doğru birşey midir? Yani bunu yapmaya hakkı varmı? Hadi hakkı var diyelim:İnsan ancak nefret ettiği kişiye
hakkını helal etmez.ben öyle biliyorum.neden bunu yapıyor;ben hazmedemiyorum.Beni sevmiyor mu diyorum.
Şimdi siz belki sen de sevseydin bir çocuk daha yapardın diyebilirsiniz ama burda kadının durumu daha farklı.
Bir kadın hiç layıkıyla bakamayacağı istemediği çocuğu yapar mı? kendini ateşe atmak gibi birşey olur.
(Bu helal etmeme durumunu bir hocaya da soramıyorum.hem çekiniyorum hem de büyük ihtimal vereceği cevap hakkı var olacak diye)
eşim baskı yapmasın diye olmuyor dedim ama şimdi de bir nevi manevi baskı içinde hissediyorum arkadaşlar.
bana neler önereceksiniz. bazen psikoloğa gitmeyi de düşünüyorum ama anlatsam gülerler gibi geliyor.
belki siz de bu olayı çok büyütmüşsün diyeceksiniz.

Kesınlıkle yanılıyorsun gulenecek bır konu degıl tam dersıne sınle beraber psikolojik destek alabılecegınız cok yerınde bır konu.....o yüzden canınınızı sıkmayın değmez çünkü.o onun sorunu onunda sızın uzerınızde hakkı var o sıze böyle bırsey demekle sen ıstemıyprsun ama ben zorla senden bı çocuk daha ıstıyorum senın rızan olmadan bu muamelede sızın hakkkınıza gırmış oluyor asıl sızın hakkınız var onun uzerınızde dınımız cok ınce seyler uzerınde oyle kolary degıl her sey ıcın hakkımı helal etmıyorum demek lafla olmuyor Allah bılır kımın uzerınde kımın hakkı gectıgınde.çocuk kararı ortal alınır. o tek basına karı koca olmamış....

canım eğer açıksözlü olsam eşim bana neler yaşatır acaba bilmiyorum.
zor bir insanla evli olmak çok zor inanın.
ama gene de ben geçmişe dönük yalanları temizleyemesemde bundan sonrası için doğru olmaya karar verir gibiyim.
başka bir rahatsızlığım çıktı.ufak bir ameliyat geçirecem.yaşım da kemale ermiş.bundan sonra istemiyorum spiral taktırıcam demeyi
düşünüyorum.
tabi buna da cesaret lazım olucak bir miktar.eşim zor biri malesef

Geçmiş olsun umarım sağlığınıza kavuşursunuz.. Güzel bir karar... tabi ki son karar sizin..

Güzelce anlatın hamileliğin yükünü ağırlığını artık kaldıramayacağınızı,zaten sağlık sorunları başladığını güzellikle anlatın. iki çocuğunuz da var Allah uzun ömür versin,eşinizin şükretmesi lazım...

(Bu helal etmeme durumunu bir hocaya da soramıyorum.hem çekiniyorum hem de büyük ihtimal vereceği cevap hakkı var olacak diye)

belki siz de bu olayı çok büyütmüşsün diyeceksiniz.

Eşiniz illa ki hakkı vardır ama ya sizin hakkınız? Sizinde istememe hakkınız var. Bir defa işin içinde zorlama varsa asıl o sizin hakkınıza giriyor..

Psikologluk bir durum yok ki. Hocaya da sorun yine ama hocanın vereceği cevap haktan ziyade 'yalan söylemeyin' olacak.

Olan olmuş şimdiden sonra durumu toparlamaya bakın.
Yalanla olacak işler değil bunlar ama 4 sene iyi idare etmişsiniz.
2 çocuğu olan ve başka istemiyorum diyen bir kadına 3 . Cü çocuk dayatması doğru değil.
Eşinizin içten içe buda belki erkek olur diye düşündüğünü tahmin ediyorum.
Önemli olan 2 evladınıza hakkıyla bir yaşam vermeye çalışmak.

Bence hata yapıyorsun arkadaşım,
Yani eşinin bu "çirkin" baskısına boyun ey, istiyorsa yap diyemem ama çocuk ortak alınacak karar.
Her iki tarafta bu kararı tek başına almaya hak iddaa edemez.
Ama sen bi yerden diretmişsin hataya düşmüşsün eşin bi yerden.
Ne senin hakkın var onun umudunu onu kandırarak boşa çıkarmaya ne de o sen istemediğin halde böyle bi baskıda bulunabilir.
Evet bariz EŞİNİ KANDIRIYORSUN şuan!

Şuan bu durumu eşine anlatma gibi bi lüksün yok, ama gizli kalmayacağını eninde sonunda bi şekilde ortaya çıkacağını bil.
Deşifre olduğunda bu yazımı hatırlarsın.

Daha fazla bu yükümlülük altında ezileceğine yalanına yine yalanla bi son ver.
Yıllardır deniyoruz olmuyo işte, zaten ben de çok sıcak bakamıyorum 3. çocuk mezuuna, daha fazla şansımızı zorlamayalım de, konu kapansın.

Şahsen ben tavrını çok çok yadırgadım!

Yalana başvurmana gerek yoktu. İstemiyorum deyip korunmaya devam etseydiniz keşke...

Hiç çocuğunuz olmasa anlarım ama zaten 2 çocuğunuz var nasıl bir baskı yaptı ki siz böyle bir yalana başvurdunuz?

Back
X