Canım seni anlıyorum.Ben de buna benzer şeyler yaşadım.Benim de ailem, özellikle babam okumamı çok istedi.Ben ilk girişte fena bi puan almamıştım.Ama küçüksün diye şehir dışına göndermemişlerdi.2. senemde en kötü ihtimalle aynı puanı alırım diye düşünerek dersaneye gittim, orda birine kapıldım.Bir güzel saçmaladım.Ders mers hak getire,düşürdüm bile puanımı.Bir de üstüne hocalarım babama ispiyonladı sevgilim olduğunu.Küstü bana falan. Düşün bana duyulan güven nasıl yerlerdeydi.
Ben artık son senemde iyice çalıştım.Çok da iyiydi derslerim ama sınavda bi aksilik oldu.Kısmet değilmiş, yine istedğim puanı alamadım. Ben de 2 yıllık yazdım şehir dışına çıkmamak için.Gazi önlisans işletme yazdım. Ama yaşadıklarımı kimse bilemez.Kendimi çok gereksiz, hiçbir şey beceremez gibi hissediyordum.2 yıllığı bitiremez diyen lüzumsuzlar bile olmuştu.Sanki aptalım
Ve ben de senin gibi kendimi onlara kanıtlamak istedim. O yıl da üniversiteye başlayanlara ikinci üniversite olarak açıköğretim okuma şansı verildi.Ona da kaydoldum.Ama çok hırslanmıştım artık.Derslerime çok çalıştım.Çok şükür sorunsuz gitti okulum.Açıköğretime de sınav haftalarında gecemi gündüzüme katarak çalıştım.Ve sonunda ikisini aynı anda bitirdim.2 yıl sonunda hem işletme, hem de bankacılık ve sigortacılık mezunuydum.
Kpss ye girdim, fena bi puan almadım.İnşallah memur da olucam..
Dgs ye de girdim. 2000 küsürüncü oldum.Ankara içi çoğu yere yetiyordu puanım ama ben iktisat okumayı çok istiyordum ve işletme mezunu olarak yazamıyordum.O yüzden ona da açıköğretimden devam etme kararı aldım. Şimdi son sınıf iktisat öğrencisiyim.Seneye 3. diplomamı alıcam inşallah. Nazar Hatta beni bunlar tatmin etmiyor.Hayalim olan hukuk fakültesini kazanmak istiyorum.21 yaşındayım ama geç diye düşünmeden bu yıl yeniden sınava girip hukuk da kazanmak istiyorum. Ve kazanıcam, çok kararlıyım.O 2 yıllığı bitirir inşallah falan diyen lüzumsuzlar da şimdi benim için, okumadı okumadı sonradan açıldı diyorlar.
Şimdi bi daha düşün bakalım neler yapabilirsin ailenin seninle gurur duyması için.
Biraz uzun oldu ama kendimi anlatmaya başlayınca kaptırdım gittim.