• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklılar mı?

İstemsiz kahkaha attım :KK70: stand up gibi haha..

Böyle zamanlarda herkes kendine görev edinir her şeye burnunu sokar.. siz evleniyosunuz sizin gönlünüze göre olcak elbet.. ne saçma gereksiz adetlerimiz var bizim.. tabi güzel şeyler de var ama çoğu üfürükten teyyare..

Biz lafımızı geçirememiştik.. hiç düşündüğüm gibi olmadı. O yüzden gönlünüzdeki neyse onu yapın tabi annenizin ve babanızın gönlünü yaparak..

Edit : bu arada çoookkkkkkk sevindim yaa :))) belliydi sizin evleneceğiniz. Teee kedili konudan biliyodum ben :KK76: bi yakınımın haberini almış kadar sevindim sırıtmaktan elmacık kemiklerim ağrıdı ayol :halay:
çoookkkk mutlu huzurlu olun inşallahhh :KK68:

Ay çok teşekkür ederim nasıl mutlu oldum yaa :) Bitanesiniz, düğün yaparsam kesinlikle bekliyorum :KK200:

Ben de sevgilim de istemiyorduk ne düğün, ne kına, ne bir sürü tırı vırı şeyler. Ama ailelerimiz hevesleniyor. Çocukları arasından ilk evlenenleriz çünkü. Biz de onları kırmamak adına istediklerini yapsınlar dedik. Gerçekten bu şaşaalı törenleri önemsemiyorsanız mükemmel olup olmamasını da takmaz sadece mutluluğunuza odaklanırsınız. Benim mesela umrumda değil, istediğim gibi mi olmuş, olmamış mı, mükemmel değil mi, hiç mühim değil. Evlenelim de, huzurumuz mutluluğumuz olsun da, önemli değil gerisi.

Ayy en büyük korkum, düğün heveslisi bir aileye gelin gitmek. Kendi ailemi ikna ederim hısım akraba da sizinki kadar hevesli değildir ama karşı taraf düğün yapmıyorum diye hastanelik olursa sıkıntı olur.
Teyze sevimli ama, kendi kızıymışsın gibi trip atmış, birara yanına gidip gönlünü al onun, üzülmüştür seni ilgilendirmez diyince. Baktın düğün konusunda çok üstüne geliyorlar bridezilla çek. Çılgın düğün temaları bul, kalem kalem masraf hesapla, bakalım anne-baba masraflara dahil olmak isteyecek mi? Buse terim gibi yap, düğüne gelen herkes benim seçtiğim kıyafetleri giysin de.

Kızlar herkese tek tek yazamadım bu arada kusura bakmayın, inanılmaz yoğundum bugün. Tavsiyeler ve yorumlar için çook teşekkürler. Öpüyorum hepinizi, sevgiler :KK200:

Sanırım biz nişan, kına ya da düğün yapsaydık ben kaçardım. Cidden düğünde ya da kınada kaçma ihtimalim yüksekti. Kaçardım derken evlilikten kaçar birsüre herkesten uzak dururdum . Üzerimde gelinlik kaçak gelin gibi olacağımı hissediyordum. Nikah yaptık. Öyle çok merasim olmadı yakın akrabalar, arkadaşlar sonra bi mekana gidip yedik içtik. Buna rağmen nikah masasına oturmadan önce ben sanırım yapamayacağım vaz mı geçsek acaba dedim eşime. İşin zor, senin yerinde olsam ne yapardım bilmiyorun

İşte o düğünü yaparsam ben mutlu olmayacağım. Sosyeteyle ne alakası var, diğer mesajlarınızda da buna değinmişsiniz ama? Sevmediğim bir şeyi yapmak ve bunun için dünya kadar zahmete girmek istemiyorum sadece. Ailem de düğün yapmadım diye evlatlıktan reddedecek değil :KK70: Boşanırsam yine benim için üzülür destek olurlar, ben yanlarına "sığınmam" tabii ama :)
Hiç taviz verme. Benim de nişanlımın ailesi köyden ve daha geleneksel ama ben değilim. Nişanlımda değil. Oğulları benimle evlenecekse uymak zorundalar. Nokta. Sen kafana eseni, seni mutlu edeni yap.:anne:

Dert sardım başıma resmen.. Nişanlanalım dedik ya hay tamam diyen aklımı öpeyim. Nefffret ediyorum adettir törendir kız almak vermektir her türlü ıvır zıvırından! Vazgeçtim yapamayacağımı anlayınca. Ortalığı germekten başka bir işe yaramayan şeyler gözümde çünkü. Bi tarafın yaptığına diğeri burun kıvıracak yok elbisem içime sinmeyecek yok saçım istediğim gibi olmayacak pastam geç gelecek terör estireceğim vs. Gerek yok... İkna ettim sevgilimi, dedik biz nikah&kokteyl yapıp geçeceğiz. Bu kararı vermek işin kolay kısmıymış arkadaşlar. Evet.

Akşamdan beri annemin tansiyonu düşük. Babam "biz nerede hata yaptık" dercesine sessizce oturuyo. Anneannemden saklıyoruz adeta bir felaket haberiymiş gibi. Zıvanadan çıkmama sebep olan şeyse teyzem oldu. Aradı açtım, bir saydırmaya başladı ki direkt bebekliğimden.. Üzerinde hakkım yok muydu ben seni evladımdan ayırmadım bunu nasıl yaparsın bla bla bla.. Telefonu kulağımdan uzaklaştırmak zorunda kaldım :KK43: Teyze dedim zaten canım sıkkın şu an sırası değil. Açıklama yapmaya çalıştım biraz. Yok dinlemiyo, hala da ikna etme çabasında. . Dayanamadım en son, biliyo musun teyze seni ilgilendirmez dedim kapattım. Cidden dayanamadım.

On dakika sonra kuzenim aramış annemi. Teyzem deli gibi ağlıyomuş, o laf çok ağırına gitmiş. Sakinleştirmeye çalışıyolarmış falan.. Whatsapp'a bi girdim ailecek çıkmışlar akraba grubundan... Tam üzülücem bi gülme geliyo shgsjdmf.

Arkadaşlar bu kadar abartılacak bir olay mı bu ya? Cidden ne yapacağımı şaşırdım.
Bende kina gecesi yapmadigim dugunde de kimseyi oynatmadigim icin ayni tepkileri almistim. Annem enn son sinir krizi geciriyordu. Babam sanki nikahsiz cocuk dogurmusum gibi kafasini one egip elaleme ne diyecegiz diyordu. Dedim hersey benim gonlume göre olacak. Annem grlmem ben dedi sen bilirsin zaten yemekleri 25 kisilik fazla yaptirmistik 26 olur dedim. Geldiler tabi bir yerden sonra kabullenmek zorunda kaliyorlae. Velhasi A dan z yede her sey istedigim gibi oldu. En cok ben eglendim.en cok ben guldum. En mutlu bendim.

Dert sardım başıma resmen.. Nişanlanalım dedik ya hay tamam diyen aklımı öpeyim. Nefffret ediyorum adettir törendir kız almak vermektir her türlü ıvır zıvırından! Vazgeçtim yapamayacağımı anlayınca. Ortalığı germekten başka bir işe yaramayan şeyler gözümde çünkü. Bi tarafın yaptığına diğeri burun kıvıracak yok elbisem içime sinmeyecek yok saçım istediğim gibi olmayacak pastam geç gelecek terör estireceğim vs. Gerek yok... İkna ettim sevgilimi, dedik biz nikah&kokteyl yapıp geçeceğiz. Bu kararı vermek işin kolay kısmıymış arkadaşlar. Evet.

Akşamdan beri annemin tansiyonu düşük. Babam "biz nerede hata yaptık" dercesine sessizce oturuyo. Anneannemden saklıyoruz adeta bir felaket haberiymiş gibi. Zıvanadan çıkmama sebep olan şeyse teyzem oldu. Aradı açtım, bir saydırmaya başladı ki direkt bebekliğimden.. Üzerinde hakkım yok muydu ben seni evladımdan ayırmadım bunu nasıl yaparsın bla bla bla.. Telefonu kulağımdan uzaklaştırmak zorunda kaldım :KK43: Teyze dedim zaten canım sıkkın şu an sırası değil. Açıklama yapmaya çalıştım biraz. Yok dinlemiyo, hala da ikna etme çabasında. . Dayanamadım en son, biliyo musun teyze seni ilgilendirmez dedim kapattım. Cidden dayanamadım.

On dakika sonra kuzenim aramış annemi. Teyzem deli gibi ağlıyomuş, o laf çok ağırına gitmiş. Sakinleştirmeye çalışıyolarmış falan.. Whatsapp'a bi girdim ailecek çıkmışlar akraba grubundan... Tam üzülücem bi gülme geliyo shgsjdmf.

Arkadaşlar bu kadar abartılacak bir olay mı bu ya? Cidden ne yapacağımı şaşırdım.
Ben de senin gibi istemistim daha dohrusu sadece dugun olsunn kina gecesi istemiyrum dedim aileleribzor ikna ettik sonra gorumcem 2 ay kala kina gecesi diye tutturdu neymis arkadaslari dugunde oynauamazmis cemkirdim tabi kimsenin dedigini umursama aenin dugunun cok haklisin boyle seyler azalrak bitmeli pembik geberik gelinler son bulmali pelinsu nun kinasina hos geldiniz pankartlari erkuntun prensesi yazilari kinada daginilan dandik susler playback muzikler kaaaabuuusss

Back
X