hala bir umut var mıdır :(((

songul-1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
57
25
38
36
hocam ben 26 yaşındayım ve 4 senelik evliyim. 18 yaşımdan beri ilaçsız adet olamıyorum ama durumun vahim olduğunu evlendikten sonra anladım. fsh 90 lardaydı en son 19 kadar indi ama şuan 30-40 arası oluyor.amh 0,01 çıktı..bir deneme yanılma yöntemi uyguşandı. 225 dozluk 6 gün menopur kullandım.doktorum çok minnik yumurtalarımın olduğunu ama hiç gelişmediklerini söyledi. vitaminler felan verip tedaviyi sonlandırdı. şimdiğ ne yapmam lazım böylecek beklemem mi gerek.lütfen bir öneride bulunun bana :((

hocam ben 26 yaşındayım ve 4 senelik evliyim. 18 yaşımdan beri ilaçsız adet olamıyorum ama durumun vahim olduğunu evlendikten sonra anladım. fsh 90 lardaydı en son 19 kadar indi ama şuan 30-40 arası oluyor.amh 0,01 çıktı..bir deneme yanılma yöntemi uyguşandı. 225 dozluk 6 gün menopur kullandım.doktorum çok minnik yumurtalarımın olduğunu ama hiç gelişmediklerini söyledi. vitaminler felan verip tedaviyi sonlandırdı. şimdiğ ne yapmam lazım böylecek beklemem mi gerek.lütfen bir öneride bulunun bana :KK43:(
Merhabalar : Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeyleri de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Hormon düzeylerınız yumurtalıklarınızda erken bir tüketım olduguna işaret etmekte .Üreme ıle ılgılı bır hekım tarafından degerlendırılmenız ve nasıl bır yoldan gıdılmesı gerektıgı konusunda bılgılendırılmenız faydalı olucaktır.Bol şans dılerım.

Back