Hala yürümüyor:(

cnm bence boşuna sorun ediyorsun ben 9 aylıık eşim 1,5 yaşında yürümüş yürümeden konuşuyormuş eşim ben oğlumunda geç yürüyeceğini düşünürdüm hep genetik faktörlerden doalayı 11 ayda yürüdü bende boşuna panik oluyorsun kesilikle sen randevu alıp gidene kadar yürüyecektir bile

benim oğlumda 15.5 aylık yürüdü canım biraz kilolu bi bebekti
bende çok endişelenmiştim tabiki her anne gibi ama dr a götürmedik
şuan 2.5 yaşında ve çok akıcı konuşmuyo ama bunun için her türlü şeye başvurdum
gelişimsel tarama testi yaptırdık motor gelişimi sosyal aktivite v.b şeylerle ilgili bir sürü sorular sordu dr umuz sonra oğlumun hareketlerini inceledi
ve şükürler olsun bütün sonuçları iyi çıktı sadece dil gelişiminin geride kalmış olduğunu söyledi
buda benim oğlumu çok hazırcı yetiştirmemden ve evdeki konuşan azlığından ve benim oğluma çok müdahalae etmemden kaynaklandığını söyledi

yani demek istediğim şu ki eğerki dr unuz bişeyler dediyse muhakkak yapın ve neler yapacağınızı öğrenin yürürdü konuşurdu demelerine bakmayın bi uzman tarafından insanın içinin rahatlaması çok daha önemli
unutmayınki her bebeğin gelişimi ayrıdır
ve erken teşhis çok ama çok önemli
sevgiyle kalın

hymary canım selam bak burdada buldum senı.....canım bencede gereksız uzuluyosun bekle azcık daha tembel demekkı bu kkızın yurucek ınşş..........hepsı farklı oluyo bılıyosun ama anne olunca merak edıyoruz cok dogal tabı benım de seda cok ıyı ayına gore su an yasımıza gırsekte onbır aylıgız seda cok guzel sıralıyo ama ela ve dıla emeklıyo hala ela ve dıla hala desteksız oturamıyoo sıkıntı yok ınşş sadece tembeller zamana ıhtıyac var zaten cok erken dogduk ınşş sabır annesı arkadasımın oğlu onbes ayı gecmıs anca yurumus....gor bak bı ay sonra baslar yurumeye ınş yazın buluşuruz bu kez ınşş

hymary canım selam bak burdada buldum senı.....canım bencede gereksız uzuluyosun bekle azcık daha tembel demekkı bu kkızın yurucek ınşş..........hepsı farklı oluyo bılıyosun ama anne olunca merak edıyoruz cok dogal tabı benım de seda cok ıyı ayına gore su an yasımıza gırsekte onbır aylıgız seda cok guzel sıralıyo ama ela ve dıla emeklıyo hala ela ve dıla hala desteksız oturamıyoo sıkıntı yok ınşş sadece tembeller zamana ıhtıyac var zaten cok erken dogduk ınşş sabır annesı arkadasımın oğlu onbes ayı gecmıs anca yurumus....gor bak bı ay sonra baslar yurumeye ınş yazın buluşuruz bu kez ınşş

oy maşallah bayılıyorum ikiz üçüz bebeklere allahım bağışlasın inş. allahım kolaylık versin size

ben 9 aylıkken yürümüşüm , eşim de o civarda yürümüş, kızım 1 yaşında ayakta desteksiz duruyor, adım attı bir ara 3-5 adım, sonra atmadı, şimdi arada atıyor bakalım sabredicez :)

teşekkür ederim arkadaşlar,muallimim çok öpüyorum,yazı her yönden sabırsızlıkla bekliyorum,

kızımı gelişim nöroloğuna götürdüğümüzü yazmıştım,
sağlıklı bir çocuğun 18 aya kadar yürümesini bekleriz,
erken getirmekle iyi bir iş yapmışsınız dedi,
fizik tedaviyle yürümesini ve gelişimini destekliycez,
gerekli metabolik kan ve idrar tahlillerini verdik,akşam MRa gidicez,

inşallah sadece tembelliktir..

her çocuk farklı gelişim gösteriyo.kimi erken yürür kimi geç.benim kızımda ereken yürüdü en yakın arkaşımın kızı çok geç yürüdü 2 yaşına gelene kadar örümcek gibi yürüdü popo yukarıdaydı.sonra bir yürüdü durdurabilene aşkolsun maşallah atom karınca oldu .yani diyeceğim endişşelenmeyin

olay sadece yürümek de değil,
bunun neden geciktiği,
sonuçta beraberinde hecelemesinde de eksiklik var,
inşallah bişey yoktur tabiki,fakat eğer varsa da erken teşhis çok önemli..

canım hymary ınş acıl sıfa canım...sonuçlarıu yaz merak eyttım ınş tembeldır sadece..benımkılerde bakalım ne zaman yurur bende norologa ıkı ay sonra gıdıcem ılk gıdısımde sıkıntı yoktu ınş olmaz........hheceleme derken nasıl yanı anlamlı kelıme olusmıyo mu anlamında ..benımkılerde hala anlamlı bı seyler solemıyoo ama konusuyolar garıp garıp...emeklemesı nasıl ..

muallimim heceleme derken klasik,baba-dede-anne gibi tekrarlı heceleri söylüyr fakat bunu anlamlı olarak mı yapıyor bilemiyorum,
süreçte de durgun bir ilerleme sergiledi genelde,ayrıntılı konuşmak ve görmek lazım tabi daha net anlamak için,
doktor hafif düzeyde olduğunu söyledi fakat yine de akranlarına en önemlisi kardeşine yetiştirebilmek için bakıyoruz işte,
gelişmeleri yazarım,

babamızda da var hep tembellik ve genel bir durgunluk,kaynanamlar desen ailecek bi acaipler zaten:18:,
umarım onlara benzeyen fakat sağlıklı bir çocuk olur kızlar...

bizimö dr.umuz yürümenin 18 aya kadar beklenebileceğini söylemişti.Şu anda durum ne acaba ,merak ettim?Testlerin sonuçları ne oldu ki?

ay kızlar Allah sizden razı olsun içime su serpiliyor bunları duyunca,
bir kızım yaşından önce yürüyüp te diğeri böyle olunca gözümün önünde herkes de bişey söylüyor,
kafama çok takıyorum işte,
herşey çok güzel olsun yavrularımız için inşallah:71:

Tatlım seni çok iyi anlıyorum.Çektiğim sıkıntılar birbir gözümün önüne geldi:)Kızım şuan 23 aylık ve 18 aylık olana kadar emeklemedi bile:)Götürmediğim doktor ve ortapedist kalmadı.Sıçrayarak ilerliyordu ve ayaklarının üzerine basmıyordu.Dişleride çok geç çıktı.Doktorlar kasları çok esnek ondan olabilir dedi.Birazda garanticidir korkuyordu sanırım.Bir gün tatildeyken ufak bir oyunla birden yürümeye başladı.Ertesi gün koşuyordu:)O yüzden hiçç üzelme annesi onlar ne zaman yüreyeceğine karar verir...

ben 2 yaşında yürümüşüm hiç sıkmayın canınızı

benım oglumda neredeyse 11 aylık ve daha emeklemıyor bıle :( sızın doktor kontrollerı nasıl oldu acaba? nasıl bır gelısme var mı?

canım hiç korkma. hiç bi sağlık sorunu yoktur. hem tembel hemde garantici olabilir. benim kızım da desteksiz hiç duramıyodu.yeğenim kızımdan 2ay küçük olmasına rağmen 10 aylıkken yürümeye ama 3 adım atıyodu 4. adımda bi bakıyoduk düşmüş, ben çok sinir oluyodum benim ki büyük ama hala yürüyemiyo diye.14 aylıkken birden yürümeye başladı. geç yürümesi daha iyi çünkü çok dikkatli oluyorlar yani emin adımlar atıyorlar. benim kızım hiç düşmeden sağlam adımlar atarak yürümeye başladı.benim annemlerde niye hala yürümüyo bi problem mi var bacaklarında diyolardı. hiç umursamıyordum çünkü her ay düzenli doktor kontrolüne gittiğimiz için söylüyodum doktora hiç bişeyi yok zamanını bekliyo demişti.senin bebeğinde zamanını bekliyo boşuna telaş yapma ama doktor kontrollerini de aksatma bence. kontrollerin nasıl gidiyor bu arada?

her ay duzenlı gıdıyoruz ama ben doktora hıc bu konuyu sormadım acıkcası. bu gıdısımde sorucam, ınsallah dedıgın gıbı zamanını beklıyordur..

Back
X