Halam vefat etti,çok üzgünüm,yanlız kalmaktan korkuyorum

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Halamı kalp yetmezliği sonucu kaybettik.Ve bugün son yolculuğuna uğurladık.İstemeden de olsa cansız bedenini gördüm ve çok etkilendim.Şu an inanılmaz kötüyüm.İşyerindende cenaze için sadece yarım gün izin alabildim.Defnedildikten sonra yine işe döndüm.Allak bullak oldum resmen.Hiçbirşeye konsantre olamadığım gibi gözümün önünden gitmiyor,aklımdan çıkmıyor.Şimdi ben bir müddet yanlız kalamam evde.Annanem vefat ettiğindede böyle olmuştum.1-2 ay yanlız kalamadım.Aksi gibi eşimde işten çok geç geliyor bazen sabahlıyor.2,5 yaşındaki oğlumla ne yapıcam ben şimdi?

Allah rahmet eylesin öncelikle... Bol bol dua edin, yenin bu korkunuzu unutmayın ölüm çok doğal bunu anlatın kendinize.
korkularınızın üzerine gidin...

BASINIZ SAGOLSUN...ALLAH RAHMET EYLESIN,MEKANI CENNET OLSUN,GERIDE KALANLARA ALLAH SABIR VERSIN INSALLAH(AMIN)

esmer_sekerimin dedigi gibi korkularinizin uzerine gidin ne kadar korkarsan korkun o kadar cok buyur ama ne kadar ben korkmuyorum dersen yok olur ve kücülür...sürekli korkmuyorum diyerek kendini telkin edebilirsin...birde bol bol dua et ayetel kürsi ve bildigin butun dualari oku ALLAHA sigin icinde korku kalmaz ferahlarsin...

BASINIZ SAGOLSUN...ALLAH RAHMET EYLESIN,MEKANI CENNET OLSUN,GERIDE KALANLARA ALLAH SABIR VERSIN INSALLAH(AMIN)

esmer_sekerimin dedigi gibi korkularinizin uzerine gidin ne kadar korkarsan korkun o kadar cok buyur ama ne kadar ben korkmuyorum dersen yok olur ve kücülür...sürekli korkmuyorum diyerek kendini telkin edebilirsin...birde bol bol dua et ayetel kürsi ve bildigin butun dualari oku ALLAHA sigin icinde korku kalmaz ferahlarsin...

Daha çok yeni olduğu için hem çok üzgünüm hemde çok etkilendim.Birde şu var tabi çok düşündüm herşey gözümün önünden geçti.Yaptığım hatalar,günahlar bunların hesabını nasıl vereceğim pişmanlıklar çok derin düşüncelere girdim.Kendimle hesaplaştım adeta.Halam orada öylece yatarken aklımdan neler geçti anlatamam.Yarın birgün bişey olsa ,Allah'ın razı geleceği kullardan olabilecekmiyim?Bir dünya telaşına düştüm gidiyor ahiret için hiçbirşey yapmadığımı farkettim.Bunlarada üzüldüm.Bu düşünceleri kafamdan atamıyorum..

Canım başın sağolsun..
Eşin geç geliyorsa, o gelene kadar tv açık olsun,
Odanızda da gece lambası falan yakarsın..
Bu arada ölüden değil diriden kork..

zaman zaman ben de böyle oluyorum...evimin önünde cami var ve sık sık tabut görüyorum...o zamanlarda perdelerimi sıkı sıkı kapatıp dışarıya asla bakmıyorum...sanırım bunun sebebi manevi eksiklik...ölüm bir gerçek ve biz de bir gün.................... hazır olmadığımız için de korkuyoruz doğal olarak...böyle zamanlarda kuran okumak ya da namaz kılmak çok fayda ediyor,insan daha güçlü hissediyor kendini...

halan için de üzgünüm,Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun....

evet arkadaşım çok güzel yazmışsın bende küçükken çok korkardım kesinlikle manevi eksiklik.ruh bedeni terkediyor.ölü orda değil ki başka bi dünyada artık

ilk olarak allah rahmet eylesin sabırlar wersin sewenlerine.........
ama neden korkulur onu hiç anlayamam elbet birgün ailenden en sewdiğin wefat ettiğinde ondandamı korkucaksınnn.........
bencede ölülerden diill dirilerden korkman gerekli...çünkü ölmüşten şeytan bile çekermiş elini.............şuan halandan korkman diiil dualar etmen lazımmm .........
eğer ahiret içinse korkun o başka ..
allah hepimizi razı olduğu kullardan eylesin inşallahhh...........

canımm benımm.. basın sagolsun öncelıkle.. mekanı cennet olsun.. korkma bol bol dua et ALLaHa sıgın.. bebısınle ılgılen.. bebısı uyutduktan sonrada oylanmaya bak..? baktın olmadı gel buraya.. yaz dök ıcını.. canımm benımm .. sabırr..

Yanlış anlattım galiba ölüden korkmak değil şu anki sıkıntım.Tabi gördüğüm için etkilendim gözümün önüne geliyor ama o değil.Tabiki ölüden zarar gelmez.Ben daha çok ölümü düşündüm ve sonrasını.Dünya işlerine dalıp gidiyoruz çalış,eve git çocukla ilgilen,evi temizle her işimiz dünya ile ilgili.Ahiretimiz için ne yapıyoruz ne yapıyorum?Halim ne olur kendimi bu yönlerden çok eksik hissettim ölümü hatırlayarak.Aslında hiç unutmamamız gereken birşey.Korkularım endişem çoğunlukla bu yüzdendi.Tabi yanlız kalmak istemedim.Üzgünde olunca oğlumla yeterince ilgilenemedim.yakınlarımdan biri vefat ettiğinde böyle oluyorum bende elimde değil.Dün akşam eve gittim mide bulantısı,çarpıntı,sanki her an bişey olucakmış gibi hissetmeler falan.Kötüydüm.Şu an işyerindeyim biraz daha iyiyim.

Şu anki sıkıntınız , korkunuz : Ölümün gerçekliğiyle alakalı ..
Bir yakınınızın cansız bedenini gördünüz , taş gibi bir gerçekle - ölümle - birkez daha yüzleştiniz..
Mutsuz oldunuz , dünyanın ne kadar boş ve geçici oldugunu birkez daha idrak ettiniz..
İmanınız ( ruhunuz ) sizi yokladı bunlarla ..

Hepimizin bildiği ama bir türlü kendine gelemediği gerçeklerle acı sekılde yüzleşince insan : rahatsız oluyor ..
Ya ben de kısa sürede ölürsem ?
bende o tabutta olursam naparım dıye korkuyor insan ..
Ama kaçış yok bir gün mutlaka orda olucaz bizde..
Sizi çok iyi anlıyorum ..
İnsanın maneviyatı kuvvetlı olmayınca ölüm bir ayrılık, bir azab gibi gorunuyor ..
Çaresi belli aslında Allah'a sığınmak ..

Halanıza Allah'tan rahmet diliyorum, size ve ailesinede sabr ..

Çok güzel anlatmışsınız içinde bulunduğum durumu.Evet çaresi Allah'a sığınmak,tövbe etmek,günah işlememeye gayret edip ibadet etmek..Başka yolu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…