Gencecik bir halam var neredeyse benimle yaşıt.genc yaşta evlenip anne oldu ve kizi 15 yaşında.kizini çok okutmak istediyse de olmadi.cunku kızı hep erkek arkadaş edindi,yanlış yollara girdi,ddersleri çok zayıftı ve okumak istemedi.bende üniversite mezunu fakat çalışmayan biriyim.anneme kızım okuyupta ne yapacak sanki senin kızın okududa ne oldu evde oturuyor demiş.annemde istese mesleği var çalışabilir deyince,hiç sanmam nasıl çalışacak çocuguyla diye küçümser bu tavır sergilemiş.cok şaşırdım halamın kızı benim yarı yaşımda.kucucuk kizi benimle niye kiyasliyor anlayamadım.gecende annem damadım çok değerli diye halama güzel bahsedince,niye yenge damadından önce senin oğulların da çok iyi dedi.annemde oğullarım ayrı halası damat olarak diyorum dedi.bir hala yeğeninin iyi olmasını istemez mi neden böyle aşağı çekmeye çalışır anlayamadım.bu arada kzii ile ilgili özel olumsuz sırlarını bana soyledi.ben kendisine kızını mutlaka okutmalisin gibi bir baskıda yapmıyorum.sadece eğer neye yeteneği varsa o yönde çocuğuna katkı sağlasin ve ahlaklı yetismesi için kendisine tavsiyelerde bulunduğum oldu,spora yolla,enerjisini atması için kursa yolla gibi.ayh ben okudum da öğretmen oldum diye bir hava atmadım..neden benimle uğraşıyor anlamıyorum.sanirim calişsam falan ortadan ikiye ayrılacak.
Son düzenleme: