Halanm Msr...

aleyna26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
108
2
96
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba;

Mısır haşlamanın püf noktasını bilen var mı ben nasıl yaprsam yapayım tadı dışarıda yediklerimiz gibi güzel olmuyor

ben dün yaptım 30dk pişti, dışardaki gibi olmasını istiyorsan suyuna bol şeker at, ben 3 mısıra 2 yemek kaşığı attım

aaa tam konuya denk geldim.
Bende dün pazardan aldım ama nasıl pişireceğim hiç bilmiyorum.
Birde eşim közlenmiş istedi onu nasıl yapacağım evde fisfisfis

hımm şeker iyi oluyo demek..annem birasdan düdüklüye koycak ama gizlice şeker atıp karıştırayım suyuna yoksa bırakmas:)

ayy az önce koydum ocaga tüh geç kaldık neyse bidahakine deniyeyeimcokacimcoook

mısırı haşlarken tencerenin içine püsküllerini ve birkaç yaprağını da koyun, şekerli hoş bir tat verir turkbayragi

Son düzenleme:
arkadaşlar dışardan aldığınız mısırların tadını tutturamazsınız ben küçükken abim mısır satardı herkes içine ne koyuyosunuz diye soruyordu biz şaşırıyorduk evde pişen mısır nasıl oluyor acaba kötümü oluyor diye şimdi anlıyorum ne demek istediklerini hakikaten o tadı tutmuyor ama içine birşey konymuyordu sadece mısır üste çıkmasın diye birde müşteriye verirken kabuğuna koyup veriliyorya onun için kabuklarını dizerdi üzerine pişerken bende kabuğunu koydum evde biraz farketti ama aynısı olmuyor tabi sanırım çok mısır bir arada piştiğinden öyle lezzetli oluyor ama kabuk koymayı deneyin derim ben

Yazdan buzdolabı poşetlerine atar kışında mis gibi düdüklü tenceremde (yaklaşık 40-45 dakika) haşlar yeriz :)

Back
X