Halı silkeleyen komşumu nereye şikayet edebilirim?

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Merhabalar, derdim büyük. :KK42:

Üst komşum laftan anlamayan bir cahil.
Giriş katta oturuyorum, apartmanda balkon yok, hepsi içeri alınmış mutfak kısmımıza denk geliyor bu da.
Defalarca uyarmama rağmen üst komşum herrrrr gün halı ve paspaslarını çırpıyor. Geçen yaz yemek yerken çırptı masa komple kıl tüy oldu.
Üstelik yine apartman olarak hepimiz bu kısma çamaşırlarımızı seriyoruz.
Arka oda penceresinden çırpabileceğini söyledim ama oralı olmadı. Apartmanda kiracı yok hepimiz mülk sahibiyiz.
Toplantıya zaten gelmiyor, yalnız yaşlı bir kadın.
Toplantıda yine dile getirdim ancak yönetim hiç bir şey yapmadı cevap bile vermediler.
Biraz önce yine çırptı, bi de çırpıp hemen kaçıyor yakalamak mümkün değil. Halısı asmış bende fotoğrafını çektim. Elimdeki fotoğrafla şikayette bulunabileceğim bir birim var mı?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

halıyı çekin düşürün bi şekilde ya da aşağıdan halıya bişeyler fırlatın.

zabıta ile görüşebilirsiniz.

ya da dava;

Çekmek aklıma geldi ama yetişemedim çok yüksekteydi.
Zabıtaya direk mi gitmem gerekir yoksa mail ya da site var mı acaba, bir bilginiz var mı?

Giriş katta oturuyorum, apartmanda balkon yok, hepsi içeri alınmış mutfak kısmımıza denk geliyor bu da.
Defalarca uyarmama rağmen üst komşum herrrrr gün halı ve paspaslarını çırpıyor. Geçen yaz yemek yerken çırptı masa komple kıl tüy oldu.
Arka oda penceresinden çırpabileceğini söyledim ama oralı olmadı. Apartmanda kiracı yok hepimiz mülk sahibiyiz.
Toplantıda yine dile getirdim ancak yönetim hiç bir şey yapmadı cevap bile vermediler.
Biraz önce yine çırptı, bi de çırpıp hemen kaçıyor yakalamak mümkün değil. Halısı asmış bende fotoğrafını çektim. Elimdeki fotoğrafla şikayette bulunabileceğim bir birim var mı?
Öncelikle yönetim tarafından dilekçe ile uyarılmalı siz de video fotoğrafla tespit edin kendi evi olsa bile çıkartılır ama yaşlı kadın olmasina biraz üzüldüm merhametim daha ağır basıyor gidip birebir konuşun anlatın buradan değilde şuradan silkeleyin yemek yerken böyle oldu soframız biz iyi niyetlyiz şartları zorlamak istemiyoruz iylikle çözelim vs diyin olmuyorsa tebliğleri başlatın evden çıkarılma korkusu olursa belki düzelir

Öncelikle yönetim tarafından dilekçe ile uyarılmalı siz de video fotoğrafla tespit edin kendi evi olsa bile çıkartılır ama yaşlı kadın olmasina biraz üzüldüm merhametim daha ağır basıyor gidip birebir konuşun anlatın buradan değilde şuradan silkeleyin yemek yerken böyle oldu soframız biz iyi niyetlyiz şartları zorlamak istemiyoruz iylikle çözelim vs diyin olmuyorsa tebliğleri başlatın evden çıkarılma korkusu olursa belki düzelir

İnanın o kadar kibar konuştum ki daha önce..
Yaz günü panjurlarını yıkayıp camlarımı mahvettiğinde bile güzel güzel anlattım ama yine aynı şey yine aynı şey. Arka taraftan silkebileceğini,dilersen numaramı vereyim sen çaldır ben camı kapatırım dedim yok yani iyi niyetli değil asla. Yönetici ile görüşüp dilekçe ile uyarmasını sağlayacağım çok teşekkür ederim

Belediyelerin zabıta yönetmeliği kapsamında halı, kilim vs silkelemek yasak.

"Kapı, pencere, balkon, teras, hava ve ışık mahallerinden sokağa, caddeye, arsaya, bahçeye veya bitişik evlerin teraslarına ve damlarına çöp, süprüntü, paçavra, kâğıt, yemek atıkları, bulaşık veya çamaşır suyu atmak, dökmek, halı, kilim vb. silkelemek, suları caddeye akacak şekilde çamaşır kurutmak, çiçek sulamak, halı vb. yıkamak. " (Bazı belediyelerde pazartesi günleri saat 9.00-12.00 arası serbest)

Bağlı olduğunuz belediyenin yönetmeliğini internetten bulabilirsiniz. Belediye yönetmeliğinde yazmasa bile Kat Malikleri Kanunu'nda komşuların birbirini rahatsız edemeyeceği açıkça belirtildiği için bundan da faydalanabilirsiniz.

Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.

şırıngaya çamaşır suyu çekip püskürtün, mürekkep püskürtün .zabıtaya şikayet edin hatta o an video çekebilirsen daha iyi olur , bir de kendi balkonunun halini falan da çek.

Nasıl bir saygısızlık ya!

Annemin orası eski bir yerleşke. 20 yıldır herkes birbirini tanır. Mahallece pazartesi günü halı silkeleme, yorgan havalandırma günü falandı. Sözsüz, yazısız bir anlaşma gibi resmen kimse o gün çamaşır asmaz, kilim silkelemek isteyen silkelerdi. Genelde saat 11 civarı olurdu. O saatlerde kimse cam açmaz. Kimse başka bir gün çıkarıp halı, paspas vs silkelemezdi. Oldu da silkelenicek, komşulara sorulur, izin alınırdı. Yıllardır tek tük silkeleyen görüyorum şimdi.

Ancak sizin ki acayip bir durum Allah size sabır versin. Bugüne dek camdan hiçbir şey silkelemedim. Halı silkeleme gibi bir adetim yok. Kaldı ki eskiden insanlar süpürgeler çok iyi süpürmediği için silkelermiş ya da süpürgeleri olmazmış.

Aman halıyı filan çekmeyin, bir şey olur, kadının dengesi bozulur, halıyla birlikte o da aşağı düşer filan, Allah korusun. Siz yine insani bir şekilde arayın hakkınızı; Bimer, zabıta, dava açmak gibi... Halıya bir şeyler püskürtme önerisini de pek mantıklı bulmadım. Apartman savaşları başlamasın sonra? =) Yarın da çöp dökmeye başlar filan. Hem onun malına zarar vererek siz de haklıyken haksız durumuna düşebilirsiniz.

İnanın o kadar kibar konuştum ki daha önce..
Yaz günü panjurlarını yıkayıp camlarımı mahvettiğinde bile güzel güzel anlattım ama yine aynı şey yine aynı şey. Arka taraftan silkebileceğini,dilersen numaramı vereyim sen çaldır ben camı kapatırım dedim yok yani iyi niyetli değil asla. Yönetici ile görüşüp dilekçe ile uyarmasını sağlayacağım çok teşekkür ederim
Peki sizinle derdi ne? Sadece kötülüğünden mi yapıyor?

Şikayetle bir sonuca varmanız cok zor. En iyisi bir gun belirleyin guzellikle soyleyım ornegın salı gunu cırp ne var ne yok diyin insanda o da ogun cırpar. Degılse zaten yapacak bir sey yok

Back
X